De vijf grootste talenten van De Graafschap

HomeFootball Manager 2023De vijf grootste talenten van De Graafschap

Auteur

Datum

Categorie

Voor elke KKD-club gaan we de komende tijd de vijf grootste talenten voorstellen op basis van hun waarden in Football Manager 2023. Waar kunnen we dit jaar de grootste groeibriljanten vinden en zitten er veel namen tussen die we nog niet op het hoogste niveau actief hebben gezien? Alles in de hoop dat we aan de ene kant de beste talenten naar onze club kunnen halen en aan de andere kant over een tijdje tegen niet-FM-spelers kunnen zeggen: “Zie je, dit gaat echt een goede speler worden!” wanneer de jongeling zijn debuut maakt.

Werkwijze

Bij de samenstelling van de selecties gaan we uit van het potentiële niveau dat de spelers door SI wordt toegedicht. Spelers mogen maximaal 21 jaar oud zijn. Bij gelijke geschiktheid, zoals dat soms zo mooi in vacatures staat omschreven, gaat de voorkeur uit naar de speler met de hoogste vastberadenheid en vervolgens de meeste professionaliteit. Tot slot moet de besproken speler dit seizoen actief zijn bij de club waarover het artikel gaat. Benieuwd naar de talenten van de Eredivisieclubs? Kijk dan hier! Ook België is ondertussen vertegenwoordigd.

Devin Haen

Buiten de talenten van de Jong-ploegen en de huurlingen van andere Eredivisieclubs behoort deze 18-jarige aanvaller tot de top 3 van talenten in de Keuken Kampioen Divisie.

Sinds zijn tiende speelt hij in de jeugdopleiding van De Graafschap en als 16-jarige tekende hij zijn eerste profcontract. Twee seizoenen geleden resulteerde dat in een debuut voor de hoofdmacht. In zijn eerste seizoen speelde hij 24 wedstrijden en scoorde hij 3 doelpunten. Vele voetbalcoryfeeën voorspellen de jeugdige speler een grote toekomst. Er wordt in de wandelgangen zelfs al gesproken over een carrière in de Premier League. Met zijn vastberadenheid om er iets van te maken lijkt het wel goed te zitten. Een technische spits die het niet moet hebben van ballen door de lucht, maar met een neusje voor het doel. Het is wel de vraag of hij de druk van presteren op een hoog niveau en in belangrijke wedstrijden aankan.

image.thumb.png.cdce0f8c638d9aff9df14eb82ff6927a.png

Levi Schoppema

Nog zo’n talent uit de eigen opleiding. De Superboeren lijken er patent op te hebben om jonge spitsen op te leiden. Feit is dat Levi net iets beter uit de voeten kan als aanvaller op de linkerflank dan centraal in de spits, maar potentie voor beide posities is er zeker.

Zijn debuut in het profvoetbal laat nog op zich wachten, hij is al wel geselecteerd geweest voor verschillende vertegenwoordigende jeugdelftallen. Zijn snelheid is een van de grote wapens, zijn techniek laat echter nog te wensen over. Hij is nog jong en heeft voldoende tijd om zich verder te ontwikkelen.

image.thumb.png.31def44ec2fd823e33dd6dde3d89f2c8.png

Camiel Neghli

Deze jonge speler met Algerijnse roots doorliep voor een groot deel de jeugdopleiding van FC Twente. Halverwege maakte hij echter de overstap naar de Achterhoek om daar zijn geluk te beproeven. Tot nu toe niet zonder succes. Dit is zijn vierde seizoen bij de A-selectie (hij is 20 jaar) en hij heeft inmiddels 21 wedstrijden gespeeld en 4 doelpunten gescoord. Als linkermiddenvelder lijkt hij het beste te presteren, een hoge dosis flair en een scherpe voorzet maken hem een gevaar voor iedere tegenstander. Het is een ambitieuze speler die constant lijkt te presteren. Gezien zijn potentie zal het zijn grote doel zijn om de nationale ploeg van Algerije te halen.

image.thumb.png.b5397c66e88b74eaef3fdfe9253eb0a5.png

Mees Bakker

Deze 21-jarige keeper komt uit de jeugdopleiding van AZ Alkmaar. Daar maakte hij ook zijn debuut in het betaalde voetbal. Dit deed hij voor Jong AZ in de met 3-2 verloren wedstrijd tegen Almere City. De jaren daarna kwam de teller niet verder dan 13 officiële wedstrijden, hij werd dan ook verhuurd aan De Graafschap met een optie tot koop. Zijn huidige contract loopt aan het einde van het eerste seizoen af, dan is hij dus gratis in te lijven. Hij zal niet floreren in grote wedstrijden, of hij een speler is voor de echte top valt dus te betwijfelen.

image.thumb.png.a6e0ed48a010ea6aa3f4f0a0c4cef2f9.png

Philip Brittijn

Deze 18-jarige echte Achterhoeker werd in 2014 weggeplukt bij FC Winterswijk door de jeugdopleiding van De Graafschap. Hij lijkt de vaardigheden te bezitten voor een diepe spits of aanvallende middenvelder. Op jonge leeftijd is zijn afwerking al indrukwekkend, aan de vaardigheden kalmte, beslissingen en zonder bal kan nog gesleuteld worden. Met 24 wedstrijden ervaring in de KKD en 3 doelpunten kunnen we stellen dat het een doorbrekend talent is, die zeker op dit niveau al veel speeltijd aankan.

image.thumb.png.ec7023db16fc2abd0768b1334b3aa940.png

Overige talenten

Basar Onal

Ezra van der Heiden

Rio Hillen

Heb je een speler gemist? Laat het dan vooral weten in ons spelersforum! Ben je benieuwd naar de talenten van de andere clubs, ga dan vlug naar deze overzichtspagina.

Koop FM23

Ontvang tot wel 30% korting via MU en start direct met spelen!

Koop FM23

Ontvang tot 30% korting en steun Managers United

Laatste Artikelen