De vijf grootste talenten van Club Brugge

HomeArchiefDe vijf grootste talenten van Club Brugge

Auteur

Datum

Categorie

De vijf grootste talenten van Club Brugge

Voor elke Jupiler Pro League-club gaan we de komende tijd de vijf grootste talenten voorstellen op basis van hun waarden in Football Manager 2023. Waar kunnen we dit jaar de grootste groeibriljanten vinden en zitten er veel namen tussen die we nog niet op het hoogste niveau actief hebben gezien? Alles in de hoop dat we aan de ene kant de beste talenten naar onze club kunnen halen en aan de andere kant over een tijdje tegen niet-FM-spelers kunnen zeggen: “Zie je, dit gaat echt een goede speler worden!” wanneer de jongeling zijn debuut maakt.

Werkwijze

Bij de samenstelling van de selecties gaan we uit van het potentiële niveau dat de spelers door SI wordt toegedicht. Spelers mogen maximaal 21 jaar oud zijn. Bij gelijke geschiktheid, zoals dat soms zo mooi in vacatures staat omschreven, gaat de voorkeur uit naar de speler met de hoogste vastberadenheid en vervolgens de meeste professionaliteit. Tot slot moet de besproken speler dit seizoen actief zijn bij de club waarover het artikel gaat.

Bij het behandelen van de clubs baseren we ons op de eindstand van de Jupiler Pro League van het seizoen 2021-2022.

Raphael Onyedika

We beginnen dit overzicht met een speler waarvoor Club Brugge goed voor heeft betaald. Afgelopen zomer werd er tien miljoen euro overgemaakt naar FC Midtjylland voor een Nigeriaanse middenvelder. De 21-jarige Raphael Onyedika Nwadike moet direct een rol kunnen vervullen in het eerste elftal. Dat kan hij dan ook zeker. Hij staat defensief zijn mannetje en kan ook nog eens een bal goed rond laten gaan. Zijn contract voor vijf seizoenen betekent dat je ook nog eens geld aan hem kan verdienen. Niets mis met dat aankoopbedrag dus.

4732693c790170c7081a53cd036d58a5.png

Owen Otasowie

Dan door naar een volwaardige international. Oké, toegegeven: in de Verenigde Staten kun je al snel international worden, gezien het feit dat er bijvoorbeeld in 2021 liefst 57 (!) spelers meededen in de Amerikaanse nationale ploeg. Deze 21-jarige New Yorker maakte al als tiener zijn internationale debuut en trok in augustus vorig jaar voor vier miljoen van Wolverhampton Wanderers naar Brugge. De controleur annex centrumverdediger speelde pas één competitiewedstrijd en is ‘in het echt’ al een tijdje spoorloos. Krijg je hem op het juiste pad?

e0541f5b76b4ba9994b35068841e032b.png

Abakar Sylla

Loubadhe Abakar Sylla, zoals zijn volledige naam luidt, maakte in september 2021 de overstap van SO Armée in zijn vaderland Ivoorkust naar Club Brugge. Dit seizoen lijkt het jaar te worden waarin de centrumverdediger doorbreekt in het eerste elftal. Hij is pas negentien jaar, maar laat zeker zien wat hij kan. Hij kan koppen, heeft een goede tackle in huis, is snel en fel. De bouwstenen voor een goede mandekker zijn in huis. Wellicht valt er nog wat te schaven aan zijn passing maar verder is de potentie duidelijk.

7e9625902fd80c99b67123ed1a85ffe8.png

Bjorn Meijer

Dan zoeken we het iets dichter bij het Jan Breydelstadion, al is de afstand tussen de geboorteplaats van deze linksback en zijn huidige werkgever toch zo’n 400 kilometer. Afgelopen zomer was Meijer een behoorlijke klapper op de transfermarkt. Zes miljoen werd afgetikt voor een verdediger die pas 24 Eredivisiewedstrijden achter zijn naam had. Maar in Brugge laat hij zien wat hij kan. Hij is all-round sterk en laat op zijn negentiende al zien wat een back moet brengen op dit niveau.

26e3a068060114775e3fda69e7b2fcd9.png

Noah Mbamba

Dan tot slot een verdedigende middenvelder die zich sinds 2020 mag melden in Brugge. Inmiddels is hij zeventien jaar en sinds vorig jaar mag hij zich speler van het eerste elftal van Club noemen, zelfs al een debuut in mei 2021. Zijn één jaar jongere broer Lucas speelt in de jeugd van Lille, dus wellicht lukt het je zelfs de twee samen te brengen en successen te boeken. Let wel: Noah is de talentvollere van de twee. Aan hem gaan ze bij de regerend kampioen van de Jupiler Pro League nog veel plezier beleven.

a519232c1de8197bd0fde8cfb3e9cced.png

Overige talenten

Maxim De Cuyper (verhuurd aan Westerlo)

Antonio Nusa

Youssouph Badji (verhuurd aan Charleroi)

Thomas Van Den Keybus (verhuurd aan Westerlo)

Mathis Servais

Michael Clinton Opeyemi

Cisse Sandra

Heb je een speler gemist? Laat het dan vooral weten in ons spelersforum! Ben je benieuwd naar de talenten van de andere clubs, ga dan vlug naar deze overzichtspagina.

Koop FM24

Ontvang een flinke MU korting op je bestelling en start direct met spelen!

Koop FM24

Ontvang flinke korting en steun Managers United!

Laatste Artikelen