De vijf grootste talenten van Anderlecht

HomeFootball Manager 2023De vijf grootste talenten van Anderlecht

Auteur

Datum

Categorie

Voor elke Jupiler Pro League-club gaan we de komende tijd de vijf grootste talenten voorstellen op basis van hun waarden in Football Manager 2023. Waar kunnen we dit jaar de grootste groeibriljanten vinden en zitten er veel namen tussen die we nog niet op het hoogste niveau actief hebben gezien? Alles in de hoop dat we aan de ene kant de beste talenten naar onze club kunnen halen en aan de andere kant over een tijdje tegen niet-FM-spelers kunnen zeggen: “Zie je, dit gaat echt een goede speler worden!” wanneer de jongeling zijn debuut maakt.

Werkwijze

Bij de samenstelling van de selecties gaan we uit van het potentiële niveau dat de spelers door SI wordt toegedicht. Spelers mogen maximaal 21 jaar oud zijn. Bij gelijke geschiktheid, zoals dat soms zo mooi in vacatures staat omschreven, gaat de voorkeur uit naar de speler met de hoogste vastberadenheid en vervolgens de meeste professionaliteit. Tot slot moet de besproken speler dit seizoen actief zijn bij de club waarover het artikel gaat.

Bij het behandelen van de clubs baseren we ons op de eindstand van de Jupiler Pro League van het seizoen 2021-2022.

Julien Duranville

Menig lezer zal zich behoorlijk oud voelen als ik zeg dat we het hier over een speler uit 2006 hebben. En erger nog, dat die afgelopen mei al debuteerde in het eerste elftal. De net zestienjarige speler was volgens Vincent Kompany al goed genoeg voor zijn eerste minuten. De zoon van Ivoriaanse en Congolese ouders is een rappe buitenspeler die een mooie actie kan maken aan de zijkant. Zo ongelooflijk jong en relatief onervaren, maar zijn naam wordt wel genoemd als mogelijke verrassing in de WK-selectie. Dan ben je een hele grote.

6a670201bfe138257658f82ad533e905.png

Ethan Butera

We blijven even bij de jonkies in het belofteteam, want in FM kom je bij RSCA Futures (dit had ook gewoon Jong Anderlecht kunnen zijn, maar goed…) ook nog deze centrale verdediger tegen. Voor hem is het nog wachten op zijn debuut in het eerste elftal, maar dat die er gaat komen is bijna wel een zekerheidje. Zijn vader Jonathan had geen grootse carrière met uiteindelijk 25 competitiewedstrijden op het hoogste niveau. Butera lijkt toch alles in zijn te hebben om daar overheen te gaan. Het is vooral de vraag of hij er mentaal sterk genoeg voor is.

db3336124b55504a6ed7f08b02812551.png

Mario Stroeykens

Het houdt niet op met het talent bij Anderlecht, want met (vleugel)spits Stroeykens is er nog meer moois te vinden. Ook hij is inmiddels een vaste kracht in het eerste elftal. Op zijn zestiende mocht hij zich voor het eerst melden als speler in het eerste elftal en hij was net achttien toen hij als invaller twee goals maakte, eerder dit seizoen. Hij is een van de vele spelers die bewijzen dat Anderlecht een goede jeugdopleiding heeft, maar dat ze ook wellicht iets te snel moeten terugvallen op de jongelingen. Want de prestaties stijgen niet evenredig met het talent.

8ba02bec08db169ca7239bb30acf2dc1.png

Marco Kana

De spelers hierboven zijn relatief nieuwe namen. Gezien hun leeftijd ook niet onlogisch, maar ze komen pas net kijken op het hoogste niveau. Deze in Kinshasa geboren verdedigende middenvelder loopt al wat langer mee en debuteerde al in augustus 2019 in de eerste kern van Anderlecht. Dat seizoen speelde hij vijftien wedstrijden, maar de jaren erna leverden slechts acht en tien duels op. Dit seizoen ligt hij er grotendeels uit door blessureleed, maar FM ziet hem nog steeds als een groot talent.

05ebf2f22c453ebe6b45e16b2cf1b44b.png

Yari Verschaeren

In deze reeks artikelen zul je weinig spelers tegenkomen met een karrevracht aan ervaring. Maar deze aanvallende middenvelder zal daar toch anders over denken. Voorafgaand aan dit Jupiler Pro League-seizoen speelde hij al honderd competitiewedstrijden voor Anderlecht. En dan te bedenken dat hij nog steeds maar twintig jaar oud is. Deze zevenvoudig international is inmiddels ook een van de kartrekkers van Anderlecht, dus kan nog flink groeien. Dat belooft een hoop.

76779ec37621e60cb71af9520e48cc55.png

Overige talenten

Enock Agyei

Wout Meese

Nilson Angulo

Moussa N’Diaye

Zeno Debast

Fábio Silva

Heb je een speler gemist? Laat het dan vooral weten in ons spelersforum! Ben je benieuwd naar de talenten van de andere clubs, ga dan vlug naar deze overzichtspagina.

Koop FM23

Ontvang tot wel 30% korting via MU en start direct met spelen!

Koop FM23

Ontvang tot 30% korting en steun Managers United

Laatste Artikelen