De vijf grootste talenten van Almere City

HomeFootball Manager 2023De vijf grootste talenten van Almere City

Auteur

Datum

Categorie

Voor elke club uit de Keuken Kampioen Divisie gaan we de komende tijd de vijf grootste talenten voorstellen op basis van hun waarden in Football Manager 2023. Waar kunnen we dit jaar de grootste groeibriljanten vinden en zitten er veel namen tussen die we nog niet op het hoogste niveau actief hebben gezien? Alles in de hoop dat we aan de ene kant de beste talenten naar onze club kunnen halen en aan de andere kant over een tijdje tegen niet-FM-spelers kunnen zeggen: “Zie je, dit gaat echt een goede speler worden!” wanneer de jongeling zijn debuut maakt.

Werkwijze

Bij de samenstelling van de selecties gaan we uit van het potentiële niveau dat de spelers door SI wordt toegedicht. Spelers mogen maximaal 21 jaar oud zijn. Bij gelijke geschiktheid, zoals dat soms zo mooi in vacatures staat omschreven, gaat de voorkeur uit naar de speler met de hoogste vastberadenheid en vervolgens de meeste professionaliteit. Tot slot moet de besproken speler dit seizoen actief zijn bij de club waarover het artikel gaat.

Layee Kromah

Dit talent staat bij de start van het spel meteen al in de belangstelling van Eredivisieclubs. Vorig seizoen weggeplukt bij hoofdklasser ASV De Dijk, mocht hij direct in zijn eerste contract seizoen debuteren in het profvoetbal. Vier wedstrijden mocht hij meedoen als aanvallende vleugelspeler op de rechterflank. Zijn technische vaardigheden lijken dik in orde, of hij ook gemaakt is voor het mentale deel binnen de voetbalwereld zal moeten blijken in de toekomst.

Layee Kromah

Stije Resink

Stije Resink werd twee seizoenen geleden weggehaald bij AFC IJburg uit Amsterdam. Deze talentvolle 19-jarige speler, die op meerdere posities in de as uit de voeten kan, lijkt het beste te presteren als verdedigende middenvelder in de rol van spelmaker voor de defensie. Hij kan floreren in het dicteren en verdelen van het spel, maar verdedigend komt hij wel te kort. Het is dus zaak daar rekening mee te houden in je tactiek en opstelling.

Met 25 wedstrijden heeft hij al aardig wat ervaring op mogen doen voor een speler van zijn leeftijd. Groot voordeel is dat zijn contract aan het einde van het eerste seizoen afloopt en hij dan eventueel gratis op te pikken is.

Stije Resink

Marcelencio Esajas

Geboren te Amsterdam heeft deze 20-jarige speler zowel de Nederlandse als de Surinaamse nationaliteit. Met zijn lengte van 1,67m zal hij in de lucht niet het verschil gaan maken voor je team. Als ondersteunende centrale middenvelder in de rol van carrilero of mezzala lijkt het met een goede verdeling van technische, mentale en fysieke vaardigheden een hele interessante speler voor de toekomst. Na twee jaar in de jeugdopleiding te hebben gespeeld mocht hij vorig jaar voor het eerst zijn opwachting maken in het eerste elftal. Tijdens de doelpuntrijke wedstrijd in Kerkrade mocht hij zijn bijdrage leveren aan een 4-3 overwinning op Roda JC.

Marcelencio Esajas

Thomas Poll

Deze 20-jarige verdediger heeft al Eredivisie-ervaring. Vanuit de jeugdopleiding maakte hij zijn debuut bij FC Groningen. In totaal speelde hij over twee seizoenen zes wedstrijden bij de trots van het Noorden. Een verhuurperiode bij FC Dordrecht bracht hem na afloop van zijn contract uiteindelijk bij Almere City. Vorig jaar speelde hij bijna alle wedstrijden en dit seizoen hoopt hij zich door te ontwikkelen als aanvallend ingestelde linkervleugelverdediger.

Thomas Poll

Jeffry Puriel

Jeffry is een echt product van de jeugdopleiding van Almere City. Hij trok al op jonge leeftijd vanuit Amsterdam naar de club en doorliep de gehele jeugdopleiding. Vorig seizoen beleefde hij zijn echte doorbraak. In 30 wedstrijden was hij als naarbinnenkomende vleugelspeler vanaf de linkerkant goed voor 4 doelpunten. Zijn beweging zonder bal, in combinatie met zijn eerste balcontact en voorzetten maken hem tot een gevaarlijke flankspeler.

Jeffry Puriel

Overige talenten

  • Faiz Mattoir (international van de Comoren)
  • Tyrese Noslin (jeugdinternational van Curaçao)
  • Jens Guiting

Heb je een speler gemist? Laat het dan vooral weten in ons spelersforum! Ben je benieuwd naar de talenten van de andere clubs, ga dan vlug naar deze overzichtspagina.

Koop FM23

Ontvang tot wel 30% korting via MU en start direct met spelen!

Koop FM23

Ontvang tot 30% korting en steun Managers United

Laatste Artikelen