De vijf grootste talenten uit Scandinavië

HomeFootball Manager 2021De vijf grootste talenten uit Scandinavië

Auteur

Datum

Categorie

De Scandinavische landen hebben in de afgelopen jaren al veel grote talenten voortgebracht. Nu zal het voor de meesten wat lastiger zijn om een groot talent van de Faeröer te noemen, maar van de andere Scandinavische landen zijn er al zo een paar grote spelers op te noemen. De namen Isak, Kulusevski, Haaland en Ødegaard zullen niemand onbekend in de oren klinken. Deze spelers zullen we dan ook niet behandelen in dit artikel. We gaan kijken naar vijf Scandinavische talenten, die nog in één van de Scandinavische landen voetballen.

Filip Rønningen Jørgensen (Odds BK – Noorwegen)

De eerste speler die we behandelen is de 18-jarige Filip Rønningen Jørgensen. De 18-jarige centrale middenvelder staat onder contract bij Odds BK uit Noorwegen. Voor zijn leeftijd beschikt de Noorse middenvelder al over goede mentale vaardigheden. Hij valt op vanwege zijn hoge waardering voor eerste balcontact, passing en inzicht. Aan zijn fysieke vaardigheden dient hij nog wel wat verder te sleutelen. Rønningen Jørgensen is namelijk niet de meest sterke speler en hij is ook niet de snelste. Wanneer hij op dat gebied de juiste stappen weet te maken, kan hij uitgroeien tot een goede speler. Zijn resolute karakter zal hem daarbij ook gaan helpen.

6044dd6985209-Ronningen_Jorgensen.png

Jens Cajuste (FC Midtjylland – Denemarken)

De volgende speler op de lijst is net als Rønningen Jørgensen een centrale middenvelder. Jens Cajuste staat onder contract bij het Deense FC Midtjylland. De 21-jarige middenvelder is multifunctioneel inzetbaar. Zijn voorkeurspositie ligt centraal op het veld, maar daarnaast kan hij ook de gehele rechterflank bespelen. Indien er echt nood aan de man is, zal hij zelfs in de voorste linie nog van waarde kunnen zijn. De Zweed beschikt over goede mentale vaardigheden. Het is een speler die niet snel in de stress zal raken, gezien zijn waardering voor kalmte. Een ander voordeel dat Cajuste heeft is dat hij tweebenig is. De volgende stap die hij nu moet gaan zetten in zijn ontwikkeling is het doorontwikkelen van de technische vaardigheden.

6044da3dd7143-Cajuste.png

Kristoffer Klaesson (Vålerenga – Noorwegen)

Naast talentvolle centrale middenvelders beschikken de Scandinaviërs ook over talentvolle doelmannen. De eerste die we behandelen in de 19-jarige Kristoffer Klaesson. Hij staat onder contract bij Vålerenga, momenteel is hij er ook de eerste doelman. Bij aanvang van de game kan Klaesson al van de interesse genieten van grote clubs. Zo zijn onder andere Manchester City, Manchester United en Paris Saint-Germain geïnteresseerd in de diensten van de Noorse doelman. In de lucht heb je aan Klaesson een goede doelman, gezien de waardering voor sprongkracht en hoge ballen. Daarnaast is hij ook goed in de één-tegen-één en heeft hij goede reflexen. Als hij genoeg speeltijd krijgt bij de juiste club, kan dit een prima doelman worden voor het Noorse elftal.

6044da4ab6180-klaesson.png

Tim Rönning (IF Elfsborg – Zweden)

De tweede doelman die op het lijstje staat is de Zweed Tim Rönning. Rönning lijkt al iets verder te zijn in de ontwikkeling dan Klaesson, maar hij is dan ook al twee jaar ouder. Momenteel staat de Zweed nog onder contract bij IF Elfsborg, maar wij verwachten dat het niet lang gaat duren voordat hij de overstap maakt naar een club buiten Scandinavië. De 201 cm lange doelman kent een zeer goede waardering voor sprongkracht en hoge ballen. Het zijn ook meteen de beste kwaliteiten die de doelman bezit. Daarnaast is hij ook zeer balvast en beschikt hij over katachtige reflexen. Wanneer je een meevoetballende keeper wilt hebben, heb je aan Rönning niet de juiste doelman. Maar het is wel een erg goede lijnkeeper.

6044da5601a17-Ronning.png

 Anel Ahmedhodzic (Malmö FF – Zweden)

Het grootste talent dat momenteel nog in Scandinavië voetbalt is Anel Ahmedhodzic. Ondanks dat hij de keuze heeft gemaakt om voor het nationale elftal van Bosnië te gaan spelen, hebben we toch besloten om hem mee te nemen in dit lijstje. Hij beschikt namelijk ook over de Zweedse nationaliteit. Ahmedhodzic kan een zeer goede centrale verdediger worden en is daarom ook een zeer gewilde speler in FM 21. Alle eigenschappen die je zoekt in een verdediger, zitten in de portefeuille van Ahmedhodzic. Wanneer je hem de speeltijd en het vertrouwen geeft, gaat hij je dat dubbel en dwars terugbetalen.

6044da604bf7f-Amedhodzic.png

Andere talenten om naar te kijken

Wahid Faghir – 17 jaar – spits – Velje BK
Filip Møller Delaveris – 19 jaar – linksbuiten – SK Brann
Victor Nelsson – 21 jaar – centrale verdediger – FC Kopenhagen
Ísak Bergmann Jóhannesson – 17 jaar – centrale middenvelder – IFK Norrköping
Max Normann Williamsen – 17 jaar – centrale verdediger – Kristiansund BK

Weet jij nog meer Scandinavische talenten te benoemen? Deel ze in ons subforum voor spelers!

Andere artikelen in de serie de vijf grootste talenten

Red Bull Salzburg
Afrika
FC Groningen
SL Benfica
Stade Rennes

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Laatste Artikelen