De vijf grootste talenten uit Oost-Europa

HomeFootball Manager 2021De vijf grootste talenten uit Oost-Europa

Auteur

Datum

Categorie

In Oost-Europa zijn er veel leuke clubs te vinden om een game mee te starten in Football Manager. Zo heb ik zelf een erg leuke game lopen met Dinamo Zagreb, waarmee ik probeer de Champions League te winnen alleen met spelers uit Oost-Europa. Naast Dinamo Zagreb zijn er nog meer grote clubs in Oost-Europa om mee aan de slag te gaan. Denk aan Partizan Belgrado of Crvena Zvezda (Servië), Shakhtar Donetsk of Dynamo Kiev (Oekraïne), FCSB (Roemenië) of een aantal clubs uit Rusland. Tijd om te kijken naar de grootste talenten uit Oost-Europa.

Igor Diveev (CSKA Moskou – Rusland)

Igor Diveev is een 20-jarige centrale verdediger uit de jeugdopleiding van FC Ufa. Tegenwoordig staat hij onder contract bij CSKA Moskou. De Russische verdediger beschikt over een goede portie lef, kracht en felheid. Hij kan dan ook gezien worden als een imponerende verdediger. Naast deze eigenschappen beschikt hij ook over de andere eigenschappen die in een centrale verdediger gezocht worden. Aan de bal is hij niet de sterkste, maar hij weet wel hoe hij een man op de juiste manier moet uitschakelen.

609293758381d-Diveev.png

Khvicha Kvaratskhelia (Rubin Kazan – Rusland)

We blijven nog even in Rusland, want bij Rubin Kazan voetbalt Khvicha Kvaratskhelia. Een 19-jarige linksbuiten, die bij start van de game al in de belangstelling staat van Paris Saint-Germain, Internazionale en Juventus. Het geeft dus al wel aan over welke potentie de Georgiër beschikt. Kvaratskhelia beschikt over een geweldige techniek, flair en behendigheid, maar daarnaast zijn er ook nog voldoende punten om te ontwikkelen. Zo kan hij nog werken aan zijn schot, voorzet en kracht. Mocht hij die punten weten te ontwikkelen dan heeft het voetbal er weer een talentvolle en sierlijke voetballer bij.

609293825579c-Kvaratskhelia.png

Adam Hlozek (Sparta Praag – Tsjechië)

Je kunt er over discussiëren of Tsjechië bij Oost-Europa hoort, maar we hebben er toch voor gekozen om Adam Hlozek mee te nemen in dit lijstje. Het is namelijk een zeer talentvolle voetballer die door veel FM’ers al direct aan de shortlist wordt toegevoegd. Hlozek is een buitenspeler die ook als spits uit de voeten kan. Het is een snelle voetballer die daarnaast ook over een goede dosis flair beschikt. Echter zijn er voor hem ook nog wel een aantal punten om te ontwikkelen, zoals zijn voorzet, beslissingen en inzicht.

6092938b4abe2-Hlozek.png

Joško Gvardiol (Dinamo Zagreb (verhuurd) – Kroatië)

Eén van de grootste Kroatische talenten is Joško Gvardiol. De 18-jarige verdediger werd dit seizoen al aangetrokken door Red Bull Leipzig, maar in die overeenkomst werd meegenomen dat de speler nog één jaar verhuurd zou worden aan Dinamo Zagreb. De scouts van Leipzig hebben het goed gezien. Gvardiol is namelijk een echte doorbijter, maar daarnaast beschikt hij ook over voetballende vaardigheden. Gvardiol kan daardoor uitgroeien tot een complete verdediger.

609293941b3dd-Gvardiol.png

Filip Stevanović (Partizan Belgrado (verhuurd) – Servië)

Het laatste grote talent uit Oost-Europa heeft zijn transfer naar één van de Europese topcompetities ook al te pakken. Net als Gvardiol is ook Stevanović door een Europese topclub aangetrokken en direct weer terugverhuurd. De Servische buitenspeler maakte voor €6,5 miljoen de overstap naar Manchester City. Stevanović is pas 17 jaar en heeft daardoor nog ruim de tijd om zichzelf te ontwikkelen. Echter beschikt hij voor zijn leeftijd al over een goede dribbel en techniek, hij is in staat om een man te passeren. Op zeer jonge leeftijd heeft de speler al 29 duels achter zijn naam staan voor Partizan Belgrado, daarin wist hij zeven keer het net te vinden.

6092939ee54a5-Stevanovic.png

Andere talenten om naar te kijken

Daniil Utkin – 20 jaar – centrale middenvelder – FC Krasnodar
Anatoliy Trubin – 19 jaar – doelman – Shakhtar Donetsk
Ivan Šaranić – 17 jaar – rechtsbuiten / aanvallende middenvelder – Dinamo Zagreb
Tomislav Duvnjak – 17 jaar – centrale middenvelder – Dinamo Zagreb
Lazar Pavlović – 18 jaar – aanvallende middenvelder – Partizan Belgrado

Andere artikelen in de serie de vijf grootste talenten

Eredivisie
Keuken Kampioen Divisie
Brazilië
Scandinavië
Red Bull Salzburg

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Laatste Artikelen