De vijf grootste talenten uit de Jupiler Pro League

HomeFootball Manager 2021De vijf grootste talenten uit de Jupiler Pro League

Auteur

Datum

Categorie

Het Belgische nationale voetbal zit momenteel op zijn hoogtepunt met haar gouden generatie. Met spelers als de Bruyne, Hazard en Lukaku op hun piek lijkt het komende WK misschien wel het laatste toernooi te worden voor deze gouden generatie. Echter hoeven de Belgen niet getreurd te zijn, want er staan alweer een aantal grote talenten op de deur te kloppen voor de toekomst. Hoewel niet iedereen in dit lijstje Belg is, zou je met deze spelers in de toekomst toch al een alleraardigst team kunnen opstellen. Mits ze hun potentie allemaal waarmaken natuurlijk. We belichten vijf talenten uit de Jupiler Pro League.

Marco Kana

Anderlecht beschikt altijd over veel talentvolle spelers en Marco Kana is er daar één van. De 17-jarige Belg kan het beste worden ingezet als verdedigende middenvelder. Als centrale verdediger kan hij ook goed uit de voeten, maar daarvoor mist hij waarschijnlijk wel wat lengte. Aangezien hij nog jong is, is hij natuurlijk nog niet uitgegroeid en kunnen er dus nog een paar centimeters bijkomen. Voor zijn leeftijd beschikt Kana al over meer dan prima mentale attributen. De komende jaren mag hij echter nog wel wat uren maken in het krachthonk, want fysiek valt er nog genoeg te verbeteren.

610ba63a433e7-Kana.png

Liberato Cacace

Op jonge leeftijd maakte hij al de overstap van Australië naar België. Liberato Cacace is een 19-jarige linksback die al flink wat speelminuten met zich meebrengt. Inmiddels is hij ook al international van Nieuw-Zeeland. Cacace is een fysiek sterke back, die ook aanvallend zijn mannetje kan staan. Wanneer je met de linksback gaat spelen raden we wel aan om hem zo snel mogelijk in een mentorgroep te plaatsen. Zijn lage vastberadenheid kan hem namelijk hinderen in bepaalde situaties.

610ba64aab48c-Cacace.png

Yari Verschaeren

Aanvallende middenvelder Verschaeren heeft er ook al aardig wat minuten opzitten in de Pro League. De multifunctionele speler kan op veel posities uit de voeten, wat hem meteen al een interessante speler maakt. Verschaeren moet het hebben van zijn technische vaardigheden, want op kracht gaat hij zijn duels niet winnen. Echter beschikt hij over een prima techniek, inzicht en flair waardoor hij ook niet vaak de duels in zou hoeven te gaan. Zijn eerste doelpunt voor De Rode Duivels heeft hij inmiddels ook al te pakken.

610ba6592e514-Verschaeren.png

Maarten Vandevoordt

Van Maarten Vandevoordt wordt veel verwacht, er wordt hem een hoog potentieel toegedicht. De Belgische doelman is inmiddels de vaste keuze onder de lat bij KRC Genk na het vertrek van Danny Vukovic. De 187 cm lange doelman beschikt over prima reflexen en is ook goed in de één-tegen-één. Wanneer Vandevoordt de juiste keuzes in zijn carrière maakt, is de kans groot dat hij de opvolger van Courtois wordt in het nationale elftal. KRC Genk weet wel hoe je een goede doelman moet opleiden, aangezien Thibaut Courtois ook een verleden heeft bij de club.

610ba66ada239-Vandevoordt.png

Pierre Dwomoh

Eén van de spelers waar heel erg veel van verwacht gaat worden is Pierre Dwomoh. De Belg met Ghanese roots is bij aanvang van het spel pas 15 jaar, al wordt hij al vrij snel 16. Hij is natuurlijk nog lang niet klaar voor het grote werk, maar met de juiste begeleiding en ontwikkeling groeit hij uit tot een wereldspeler. Vooral zijn technische vaardigheden zullen als kool groeien. Zeker een speler om direct op de shortlist te zetten.

610ba67a049e9-Dwomoh.png

Andere talenten van clubs uit de Jupiler Pro League

Mario Stroeykens – 15 jaar – aanvallende middenvelder – Anderlecht
Youssouph Badji – 18 jaar – spits – Club Brugge
Charles De Ketelaere – 19 jaar – centrale middenvelder – Club Brugge
Sergio Gómez – 19 jaar – linksbuiten – Anderlecht
Konan N’Dri – 19 jaar – linksbuiten – KAS Eupen

Andere artikelen in de serie de vijf grootste talenten

Shakhtar Donetsk
Olympique Lyon
Argentinië
Azië
Oost-Europa

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Laatste Artikelen