De vijf grootste talenten uit Brazilië

HomeFootball Manager 2021De vijf grootste talenten uit Brazilië

Auteur

Datum

Categorie

Wie aan Brazilië denkt, denkt aan sambavoetbal. De Brazilianen zijn er populair mee geworden. Snel, bewegelijk combinatievoetbal en het spelplezier dat deze stijl uitstraalt maakt het erg leuk en interessant om naar te kijken. De Brazilianen staan ook bekend om het talent dat zij jaar na jaar weten voort te brengen. Eén van de meest bekende voetballers uit het verleden van het Braziliaanse voetbal is natuurlijk Pelé. Als we naar een wat recenter verleden kijken zullen vooral de namen Ronaldinho, Kaká en Juninho Pernambucano bekend in de oren klinken en tegenwoordig is Neymar natuurlijk de grote ster. Maar welke talenten staan momenteel in eigen land te springen om de rol van sterspeler van Brazilië in de toekomst over te nemen? We kijken naar de vijf grootste talenten die nog in Brazilië voetballen.

Marcos Leonardo (Santos FC)

De 17-jarige Marcos Leonardo is de eerste speler die we behandelen. Bij aanvang van de game staat hij onder contract bij Santos FC, waar hij al deel uitmaakt van het eerste elftal. Marcos Leonardo is een spits, die eventueel ook als linksbuiten zou kunnen spelen. Voor zijn leeftijd beschikt hij al over prima mentale- en fysieke attributen. De technische vaardigheden dient hij nog wel verder te ontwikkelen, maar daar heeft hij ook nog alle tijd voor. Mocht je met een Braziliaanse club aan de slag gaan, dan is hij wegens een clausule in zijn contract voor €1,8 miljoen te koop. Voor buitenlandse clubs is er geen clausule meegenomen in zijn contract, zij zullen dus dieper in de buidel moeten tasten.

60520139006f6-Marcos_Leonardo.pngKaio Jorge (Santos FC)

Net als Marcos Leonardo is ook Kaio Jorge een spits die bij Santos FC onder contract staan. Met het aanvallende talent zit het dus wel goed bij de achtvoudig landskampioen. Kaio Jorge mocht tot nu toe vier keer uitkomen voor het eerste elftal van Santos FC, maar wist in die vier wedstrijden nog niet te scoren. Ook hij beschikt voor zijn leeftijd al over prima mentale- en fysieke attributen. Het is een speler die op het punt staat om door te breken in het eerste elftal. Voor binnenlandse clubs is er een gelimiteerde afkoopsom van €14,5 miljoen in zijn contract opgenomen, buitenlandse clubs dienen €75 miljoen neer te leggen om over de diensten van de spits te beschikken.

60520144cec7a-Kaio_Jorge.png

Gabriel Menino (Palmeiras)

Nummer drie op de lijst is Gabriel Menino, een 20-jarige middenvelder van Palmeiras. Gabriel Menino is een multifunctionele speler. Hij kan namelijk op drie posities op natuurlijke wijze uit de voeten; centrale middenvelder, verdedigende middenvelder en rechtsback. Daarnaast kan hij nog op tal van andere posities een dienst bewijzen aan het team. Gabriel Menino is een speler die zich nergens echt in onderscheidt, maar overal wel goed in is. Zo heeft hij een goede tackle en weet hij hoe hij een mannetje moet dekken, maar daarnaast beschikt hij ook over een goede portie inzicht en weet hij hoe hij een pass moet versturen. Een manusje van alles dus. Palmeiras ziet haar grootste talent niet graag een binnenlandse transfer maken, gezien zijn afkoopclausule van €100 miljoen. Voor buitenlandse clubs is er geen afkoopclausule in zijn contract meegenomen.

6052014f9b671-Gabriel_Menino.png

Talles Magno (Vasco da Gama)

Een speler waarvoor men naar het stadion komt, zo kunnen we Talles Magno omschrijven. De 18-jarige Braziliaan kan in de gehele aanvalslinie uit de voeten en is een technisch vaardige speler. Hij onderscheidt zich met zijn techniek, flair en dribbel. Daarnaast heeft hij ook een redelijke portie snelheid waarmee hij zijn directe tegenstander kan passeren. De buitenspeler annex spits kwam afgelopen seizoen tot vijftien competitieduels voor Vasco da Gama en wist daarin twee keer het net te vinden. Om over Talles Magno te kunnen beschikken dienen buitenlandse clubs €50 miljoen neer te leggen, voor binnenlandse clubs is de afkoopclausule op €23,5 miljoen bepaald.

6052015942377-Talles_Magno.png

Matheus Henrique (Grêmio)

Het grootste Braziliaanse talent dat momenteel nog in eigen land voetbalt is Matheus Henrique. De 22-jarige Braziliaan kan als verdedigende middenvelder en centrale middenvelder uit de voeten. Matheus Henrique is net als Gabriel Menino een speler die nergens echt in uitblinkt, maar overal goed in is. Zo zijn bijna alle belangrijke vaardigheden voor zijn positie wel met een 13, 14 of 15 gewaardeerd. Dat het een talent is, is de Braziliaanse bondscoach Tite ook opgevallen. Hij heeft namelijk al zijn debuut gemaakt voor het nationale elftal, iets wat niet veel spelers kunnen zeggen die nog in Brazilië voetballen. Grêmio ziet zijn sterspeler niet graag vertrekken. Voor buitenlandse clubs is er dan ook een afkoopsom van €80 miljoen opgenomen in zijn contract en binnenlandse clubs dienen €54 miljoen neer te leggen om te kunnen praten met Matheus Henrique.

605201668bd08-Matheus_Henrique.png

Andere talenten om naar te kijken

Lucas Lourenço – 19 jaar – aanvallende middenvelder – Santos FC
Lázaro -18 jaar – aanvallende middenvelder/spits – Flamengo
Renyer – 17 jaar – rechtsbuiten – Santos FC
Sávio – 16 jaar – rechtsbuiten – Atlético Mineiro
Patrick de Paula – 20 jaar – verdedigende middenvelder/centrale middenvelder – Palmeiras

Andere artikelen in de serie de vijf grootste talenten

Scandinavië
Red Bull Salzburg
Afrika
FC Groningen
SL Benfica

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Laatste Artikelen