De vijf grootste talenten uit Argentinië

HomeFootball Manager 2021De vijf grootste talenten uit Argentinië

Auteur

Datum

Categorie

Argentinië weet vaak jaar na jaar talentvolle spelers voort te brengen. Het mooie aan Argentinië is dat niet alleen de topclubs grote spelers voortbrengen, maar dat er bij veel clubs vaak wel een talentvolle speler voor de Europese top te vinden is. Zo kwam Agüero bij Independiente vandaan, Messi bij Newell’s Old Boys en Dybala zette zijn eerste stappen bij Instituto. Bij welke clubs zijn de vijf grootste toekomstige talenten tegenwoordig te vinden?

Alan Velasco (Independiente)

Alan Velasco is bij start van de game 17 jaar oud, al duurt het nog maar een paar dagen voordat hij zijn 18e verjaardag mag vieren. De aanvaller wist in het voorgaande seizoen al tot vier competitiewedstrijden te komen voor Independiente. De voorkeursposities van Velasco zijn linksbuiten en aanvallende middenvelder, maar hij zou ook als rechtsbuiten en in de punt van de aanval uit de voeten kunnen. Velasco is een goede dribbelaar die daarbij ook over een fijne techniek beschikt. Echter moet hij er wel voor zorgen dat hij zoveel mogelijk uit de duels blijft, want op het gebied van kracht en evenwicht is de kleine aanvaller kwetsbaar.

60c8e79936f50-Velasco.png

Fausto Vera (Argentinos Juniors)

Fausto Vera is voor veel FM’ers dit jaar een vaste aankoop. De 20-jarige (verdedigende) middenvelder is een prima aanwinst voor veel teams, die ook nog relatief goedkoop op te halen is. Vera is een degelijke speler die op dit moment al mee kan op het niveau van de Eredivisie. Hij blinkt niet echt ergens in uit, het is een speler die kan uitgroeien tot een prima allrounder. Aandachtspuntje voor de Argentijn is zijn versnelling en snelheid, op dat gebied zou hij nog wel een aantal stappen kunnen zetten.

60c8e7aec835e-Vera.png

Exequiel Zeballos (Boca Juniors)

De 18-jarige Exequiel Zeballos is een andere zeer talentvolle buitenspeler. Voor zijn leeftijd beschikt hij al over een goede technische vaardigheden. Opvallend is dat hij naast een goede pass en voorzet ook goed kan afwerken. Echter zijn er ook nog voldoende aandachtspunten voor Zeballos, maar hij heeft nog ruim de tijd om zich te ontwikkelen als 18-jarige. Op het mentale vlak dient hij nog de nodige stappen te maken. Zijn beslissings- en concentratievermogen zijn nog wat aan de lage kant. Ook kan hij nog werken aan zijn uithoudingsvermogen.

60c8e7bcb820b-Zeballos.png

Thiago Almada (Vélez Sarsfield)

Thiago Almada was al een zeer groot talent in FM 20. Ondanks dat zijn potentie wat lager ingeschat is in FM 21, is het ook in deze versie van de game nog steeds een geweldig talent. Hij beschikt nog steeds over de potentie om uit te groeien tot een topspeler. De 18-jarige aanvallende middenvelder heeft al flink wat wedstrijden in de benen voor Vélez Sarsfield. In 38 competitiewedstrijden wist hij zeven keer het net te vinden. Een speler die zich in de afgelopen seizoenen al prima heeft weten te ontwikkelen. Hij lijkt klaar voor de overstap naar Europa.

60c8e7cf8f7d4-Almada.png

Darío Sarmiento (Estudiantes)

De 17-jarige Darío Sarmiento wordt gezien als een toekomstige topper. In het echte leven (en dus ook in de nieuwste MU Data Update) heeft hij zijn transfer al te pakken. Op 1 juli 2021 maakt hij de overstap naar Manchester City. Mocht je niet met de nieuwste MU Data Update spelen, dan heb je nog de kans om deze buitenspeler annex aanvallende middenvelder aan te trekken. Voor zijn leeftijd beschikt Sarmiento al over een geweldige waardering voor inzicht en zonder bal. Het is een speler die het spelletje fantastisch kan lezen.

60c8e7eaf0e74-Sarmiento.png

Andere talenten om naar te kijken

Juan Sforza – 18 jaar – aanvallende middenvelder – Newell’s Old Boys
Pedro de la Vega – 19 jaar – links- en rechtsbuiten – Lanús
Benjamín Garré – 19 jaar – links- en rechtsbuiten – Racing Club
Leandro Mamut – 16 jaar – aanvallende middenvelder – Gimnasia y Esgrima
Alexis Sabella – 19 jaar – aanvallende middenvelder – San Lorenzo

Andere artikelen in de serie de vijf grootste talenten

Azië
Oost-Europa
Eredivisie
Keuken Kampioen Divisie
Brazilië

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Laatste Artikelen