De vijf beste spelers op de Nederlandse amateurvelden

HomeFootball Manager 2022De vijf beste spelers op de Nederlandse amateurvelden

Auteur

Datum

Categorie

Na een aantal maanden FM2022 gespeeld te hebben, kunnen sommigen de lijstjes met toptalenten en bargain sales wel dromen. Iedereen heeft zo zijn eigen, favoriete aankoop, wellicht gebaseerd op een van de vele artikelen die op onze site verschijnen over toptalenten uit allerlei regio’s in de wereld. Soms ben je echter actief bij een club die niet veel te besteden heeft en het liefst op zoek is naar gratis versterkingen. Vanuit dat perspectief zochten we voor jullie naar de vijf beste spelers op de Nederlandse amateurvelden.

1.      Rochdi Achenteh

Eindhovenaar Rochdi Achenteh heeft al een rijk voetballeven achter zich liggen. Als jong voetballertje van Brabantia maakte hij de overstap naar de jeugdopleiding van PSV, waar het hem niet lukte zijn debuut te maken. Dat deed hij wel bij buurman FC Eindhoven, waar hij in drie seizoenen uitgroeide tot een vaste en gewaardeerde basisspeler. Het leverde hem een overstap op naar PEC Zwolle, toen nog uitkomend in de Eerste Divisie. In zijn eerste seizoen leverde hij een belangrijke bijdrage aan de promotie naar de Eredivisie en ook op dat niveau liet hij zien prima mee te kunnen voetballen. Zo volgde een periode van zeven seizoen op ons hoogste niveau; Achenteh speelde naast voor Zwolle ook voor Vitesse, Willem II en Go Ahead Eagles, om in 2017 terug te keren naar zijn geliefde Eindhoven. Daar eindige zijn voetbalcarrière echter niet, want in 2019 ging de linksback een buitenlands avontuur aan bij Ararat-Armenia. Even leek het hier te eindigen, maar sinds 2021 mogen we Achenteh bewonderen op de amateurvelden bij Kozakken Boys uit Werkendam.

Inmiddels is de drievoudig international van Marokko 33 jaar oud, maar van enige sleet is nog weinig sprake. Voor iemand die de gehele linkerflank kan bestrijken, zou het geen gekke gedachte zijn om hem nog eens een profcontract voor te schotelen. De vraag is daarentegen wel of hij hier oren naar heeft in FM, aangezien hij vers bij Kozakken Boys aan de slag is gegaan.

image.thumb.png.1cec1e5f320c3a3c06f981040ab79529.png

2.      Norichio Nieveld

Op nummer twee vinden we eveneens een geboren Brabander. In tegenstelling tot Achenteh doorliep Nieveld zijn opleiding bij Feyenoord en wist hij wel zijn debuut te maken. In het seizoen 2008-2009 kwam de centrale verdediger tot drie optredens voor de Rotterdammers, waarna hij werd verhuurd aan Excelsior. Hier bleef hij drie seizoenen hangen, waarvan twee in de Eredivisie. PEC Zwolle zag het in hem zitten en haalde hem naar de club, maar in de Overijsselse hoofdstad kwam hij weinig aan spreken toe. Het leidde tot een overstap naar FC Eindhoven en twee jaar later zagen we hem terug bij Go Ahead Eagles. Na nog eens twee seizoen TOP Oss werd het profvoetbal (voorlopig) vaarwel gezegd; sinds 2019 speelt Nieveld zijn wedstrijden voor Kozakken Boys.

Met de 32-jarige Nieveld heeft Kozakken Boys nog een ervaren speler binnen de selectie die qua carrièrepatroon opvallend veel overeenkomsten heeft met ploegmaat Achenteh. Nieveld mag gezien worden als een ervaren centrale verdediger die wat ons betreft nog mee zou kunnen komen in de top van de Keuken Kampioen Divisie.

image.thumb.png.81495032576476dcb18e5dc62b60371b.png

3.      Boy de Jong

Deze amateurspeler leefde het leven dat veel keepers gekend zullen hebben: genoeg clubs waar je onder contract staat, maar bijna overal genoegen moeten nemen met een plek op de bank. Als speler van Feyenoord, Excelsior en PEC Zwolle leek hij het bijna zonder competitieoptreden te moeten doen, tot we hem in het seizoen 2015-2016 eenmalig onder de lat zagen staan bij Zwolle. In het seizoen dat volgde speelde De Jong voor Telstar, waar hij wel op een basisplek mocht rekenen. Sterker nog, het leverde hem een transfer naar Anderlecht op. In Brussel kwam hij echter weer niet aan spelen toe in het eerste elftal, waarop hij voor een buitenlands avontuur ging bij het Zuid-Afrikaanse Stellenbosch FC. Een jaar later en een mooie ervaring rijker streek De Jong neer bij Katwijk. Hier lukte het hem niet de eerste keus te worden, dus trok hij naar VV Zwaluwen uit Vlaardingen.

Boy de Jong is de beste Nederlandse keeper op de amateurvelden, als we FM mogen geloven. Wie op zoek is naar een goede lijnkeeper, doet er goed aan eens een kijkje te nemen bij VV Zwaluwen. Zal het De Jong lukken een nieuw profavontuur te starten, of eindigt het wederom met een plek op de bank?

image.thumb.png.2cc4b7ae0d7d887a55d5080d5c378940.png

4.      Kevin van Kippersluis

We gaan door met een gevestigde naam in de Keuken Kampioen Divisie die de laatste jaren koos voor enkele bijzondere buitenlandse avonturen: vleugelaanvaller Kevin van Kippersluis. Als jeugdproduct van FC Utrecht brak hij niet door in de Domstad, maar na een korte uitleenperiode bij Excelsior bloeide hij volledig op bij FC Volendam. Ook twee seizoenen bij Cambuur Leeuwaren mogen met rust succesvol worden genoemd, getuige zijn zeventien competitietreffers die hij daar maakte. Na zijn verblijf in Friesland begon het grote avontuur. Eerst streek hij voor een jaar neer bij het Indonesische Persib Bandung, waarna hij koos voor een korte verblijfsduur bij Badajoz, uitkomend in de Tweede Divisie van Spanje. Het daaropvolgende seizoen zagen we Van Kippersluis terug in de Zweedse Superettan als contractspeler van AFC Eskistuna. Het werd niet het avontuur waarop gehoopt werd, dus een terugkeer naar Nederland was de volgende stap. Na zeven wedstrijden gespeeld te hebben voor Go Ahead lonkte echter weer een fraaie bestemming: Cyprus. Bij THOI draaide hij een redelijk goed seizoen op het warme eiland.

Zal de reislust nu verdwenen zijn? In ieder geval in Van Kippersluis sinds dit seizoen speler van Quick Boys, een van de grote amateurverenigingen uit Katwijk. Hoewel hij al een hele carrière achter zich lijkt te hebben, is de aanvallend ingestelde speler nog altijd slecht 28 jaar oud bij aanvang van een FM-game. Wat ons betreft kan hij nog gerust een niveau hoger zijn kwaliteiten tentoonstellen.

image.thumb.png.cd40eaedd2726f4a6141a28641406fba.png

5.      Kai Heerings

Wanneer je als verdediger uitgroeit tot een vaste kracht in de selectie van FC Utrecht, dan verwacht niet iedereen van je dat je daarna uitgroeit tot een ware voetbalreiziger. Toch is dat wat er met de loopbaan van Kai Heerings gebeurde. Nadat hij Utrecht had verlaten, speelde hij twee wisselvallige seizoenen voor achtereenvolgens Cambuur en Helmond Sport. Daarna begon de reis die hem naar Oostenrijk (St. Pölten), Duitsland (FC Homburg), even terug in Nederlands (Fortuna), India (Guwahati), nog even Nederlands (MVV) en Cyprus (THOI) bracht. In Cyprus was hij ploeggenoot van de zojuist besproken Kevin van Kippersluis en net als zijn ploegmakker hield hij het na een jaar voor gezien om te gaan voetballen op de Nederlandse amateurvelden.

Heerings koos voor een verblijf bij IJsselmeervogels uit Spakenburg. Hier is hij onbetwist de beste speler. De linkspoot heeft een bak aan ervaring opgedaan en zou op 31-jarige leeftijd niet misstaan bij enkele profclubs. Aangezien hij bij aanvang van een FM-game zijn debuut als amateur nog moet maken, is het afwachten op hij direct opgepikt wil worden.

image.thumb.png.97b40210f45544ab66a78731d3981eaa.png

Dit artikel is geschreven aan de hand van de meest recente FMU Data Update.

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Laatste Artikelen