De vijf beste 40+’ers

HomeFootball Manager 2022De vijf beste 40+’ers

Auteur

Datum

Categorie

Een van de mooiste aspecten van Football Manager blijft toch het urenlang intensief zoeken naar de beste en grootste talenten die er op onze aardkloot rondlopen. Een nieuwe Messi, de Servische Zidane, de natuurlijke opvolger van Ronaldo, noem ze maar op. Maar, vergeten we de – met alle respect – oudjes niet? Zonder hen zou er geen geschiedenis zijn geschreven en zonder hun aanwezigheid hadden we niemand om het jonge grut mee te vergelijken. Wie zijn eigenlijk de beste 40+’ers in FM2022?

Rubén Castro (40)

Het seizoen 2000-2001, het EK in Nederland en België was net voorbij en op Las Palmas maakte een piepjonge, snelle en behendige spits zijn debuut in LaLiga voor de lokale UD. Het kereltje bleek aardig te kunnen voetballen en maakte al vlug het nodige aantal doelpunten, waarop hij een uitnodiging ontving voor Spanje-U21. Een nieuwe topspits voor het Spaanse vlaggenschip leek in de maak, maar wonderwel mocht hij nooit een minuut spelen voor La Roja. We hebben het over Rubén Castro, die voornamelijk bij Real Betis zijn hoogtijdagen vierde. Via opnieuw Las Palmas kwam hij uiteindelijk bij FC Cartagena terecht in LaLiga 2. Afgelopen seizoen legde de oudgediende er nog negentien in het mandje en ook dit seizoen lijkt de sleet er nog niet op te zitten met twintig treffers.

image.thumb.png.11e7db103f4ef1040953de3907799a9b.png

Joaquín (40)

Een andere veteraan houdt het nog langer vol bij Real Betis. Wat zou daar in het water zitten? Joaquín Sánchez Rodríguez, kortweg Joaquín, maakte nog voor de eeuwwisseling zijn eerste minuten voor Betis en keerde na avonturen bij Valencia, Málaga en Fiorentina in 2015 weer terug op het oude nest. De 51-voudig Spaans international lijkt welhaast de eeuwige jeugd te bezitten, want hij galoppeert nog als vanouds over de rechtervleugel. Ook mag hij regelmatig zijn inzicht en tactische vernuft laten zien vanuit een meer centrale rol. Het is geen wonder dat Joaquín als een van de iconen wordt gezien bij zijn club. Dat we nog een tijdje mogen genieten van deze veertiger op het hoogste niveau!

image.thumb.png.12a3b9cc5f0925f03b02c01a4c9a72bf.png

 

José de Jesús Corona (40)

Dat doelmannen net wat langer ‘mee gaan’ dan veldspelers, is geen verrassing. De fysieke belasting in totaal anders voor een sluitpost, om nog maar te zwijgen over het gedecimeerde aantal kilometers dat hij per wedstrijd af moet leggen ten opzichte van zijn clubmaats. 54-voudig Mexicaans international José de Jesús Corona is dit jaar met zijn twintigste seizoen op het hoogste niveau in zijn geboorteland bezig. Op twintigjarige leeftijd debuteerde hij al onder de lat bij Atlas Guadalajara, waarna hij een vijfjarige tussenstop bij Tecos maakte, om vervolgens te starten met zijn inmiddels dertienjarige verblijf bij Cruz Azul. Het heeft er alle schijn van dat dit clubicoon hier zijn carrière zal proberen af te ronden.

image.thumb.png.a20c8c5957c4729b158471279e8f11bc.png

 

Gianluigi Buffon (43)

Wie het over keepers op leeftijd heeft, kan niet om dé levende legende uit Italië heen: Gianluigi Buffon. In 1995 – spelers als De Jong, Mbappé en Vinicius Jr. moesten nog geboren worden – verdedigde hij in de Serie A de clubkleuren van Parma. Een indrukwekkende loopbaan volgde. Een ‘leven lang Juventus’ was bijna in de maak, tot er de plotselinge overstap naar PSG volgde. Een jaartje later zagen we hem echter al weer terug in Turijn. Zou hij stoppen wanneer daar zijn contract zou aflopen? Nee, de man met 176 caps achter zijn naam kan er op 43-jarige leeftijd nog niet genoeg van krijgen het spelletje en trekt dit seizoen de handschoenen weer aan voor zijn jeugdliefde Parma.

image.thumb.png.e941f7fbae9ddddcba69097658cec243.png

 

Nenê (40)

In de Braziliaanse Série A en B kom je veel spelers op respectabele leeftijd tegen die in het verleden actief waren in Europa. Een van hen is Anderson Luís de Carvalho, opererend onder de voetbalnaam Nenê. Vanuit de jeugd van Paulista kwam hij bij Palmeiras terecht, waarna een zwerftocht langs veel clubs volgde voor de aanvallend ingestelde speler: Santos, Mallorca, Alavés, Celta de Vigo, Monaco, Espanyol, PSG, Al-Gharafa, West Ham, Vasco da Gama, São Paulo, Fluminense en opnieuw Vasco da Gama. Waar de globetrotter ook kwam, overal leverde hij, en dat is een prestatie an sich. Namens PSG maakte hij bijvoorbeeld nog 21 goals in één seizoen in de Ligue 1. Het was niet genoeg voor een plek bij de Seleção; daarvoor was de concurrentie voor Nenê helaas veel te groot. De liefhebber heeft nog een contract tot december 2022 en we zijn benieuwd of er nog meer jaren gaan volgen.

image.thumb.png.7f42bba5f223231217a6d3b9b5d1773b.png

 

 

 

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Laatste Artikelen