De verborgen eigenschappen in FM

mu-standaard-tipstricksgidsen-kleinNaast de zichtbare eigenschappen die je bij elke speler in Football Manager kunt zien, zijn er ook nog zes verborgen eigenschappen aanwezig. Deze zijn niet zichtbaar en dus weet je ook niet welke cijfers jouw speler heeft voor deze eigenschappen. Gelukkig kun je via je trainers en je scouts toch nog enigszins achterhalen welke van deze eigenschappen opmerkelijk hoog of laag scoren. In de verslagen die je bij je trainers en scouts kunt opvragen, zullen zij refereren aan deze eigenschappen. De zes onzichtbare eigenschappen die er in het spel zitten zijn de volgende:

Aanpassingsvermogen – hoe goed een speler zich aan kan passen bij een nieuwe club/ in een ander land

Als je bijvoorbeeld overweegt om een buitenlandse speler aan te trekken, dan laat je deze normaliter bekijken door één van je scouts. Zij zullen je dan voorzien van een rapport waarin je op moet letten of er dus iets in staat over het aanpassingsvermogen van de spelers. Hoe slechter een speler scoort, hoe langer het zal duren voor hij zich helemaal thuis voelt en optimaal zal gaan presteren.

Consistentie (regelmaat) – hoe waarschijnlijk het is dat een speler naar zijn volle vermogen speelt in een bepaalde wedstrijd

De consistentie heeft eigenlijk alleen maar effect op de mentale en technische eigenschappen. Daarom hebben spelers met betere fysieke eigenschappen minder last van slechte consistentie. Hoe beter de consistentie van een speler, hoe stabieler hij elke wedstrijd zal presteren.

Vuilheid – hoe waarschijnlijk het is dat een speler de regels zal breken of ombuigen om daar voordeel uit te halen

Hoe hoger de rating is voor vuilheid, hoe groter de kans is dat deze speler overtredingen zal maken als hij dit nodig acht om de wedstrijd te winnen. In het trainersverslag wordt dit winnaarsmentaliteit genoemd. Nemanja Gudelj van Ajax is een goed voorbeeld van een speler met een hoge beoordeling voor vuilheid.

Belangrijke wedstrijden – hoe goed een speler kan presteren in grote wedstrijden met veel druk

Hierover kun je in de verslagen wat lezen over belangrijke wedstrijden. Hoe hoger dat een speler scoort voor deze eigenschap, hoe beter hij zal presteren in wedstrijden waarin het er echt om gaat. Ook hier is Nemanja Gudelj van Ajax een goed voorbeeld.

Blessuregevoeligheid – hoe waarschijnlijk het is dat je speler een blessure oploopt tijdens een wedstrijd of een training

Dit kun je vrij éénvoudig checken door bij het profiel van je speler op historie te klikken en dan naar blessures te gaan. Hoe meer blessures daar staan, hoe gevoeliger de speler waarschijnlijk is om een blessure op te lopen. Ook wordt in het scout- of trainingsrapport een melding gemaakt als een speler blessuregevoelig is.

Veelzijdigheid – hoe goed een speler uit de voeten kan op een voor hem onbekende positie

Dit kun je zien door bij het profiel van de speler te kijken naar de posities waarop hij uit de voeten kan. Daarnaast kun je dit ook vinden in een scout- of trainersverslag waarbij je dan moet letten op multifunctionaliteit.

Wil je nog meer weten over de verborgen eigenschappen, dan verwijzen we je graag door naar dit artikel dat twee jaar geleden op onze site verscheen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here