De nieuwe staffuncties van FM17

mu-standaard-tipstricksgidsen-kleinFootball Manager 2017 kent ook dit jaar weer veel verschillende features en één daarvan heeft te maken met de staffuncties. Er zijn namelijk twee nieuwe functies toegevoegd welke bij moeten dragen aan de ontwikkeling van het team. Dit zijn de functies data-analist en sportwetenschapper. 

Data-analist
De data-analist maakt deel uit van het scoutingsteam en heeft als taak een voor- en nabeschouwing weer te geven van alle wedstrijden die je speelt. In de voorbeschouwing komen verschillende tactische aspecten over jouw tegenstander naar voren zoals de verwachte opstelling, aanvalsfocus, belangrijke passes en een analyse van de doelpunten. Zodra de wedstrijd is afgelopen ontvang je een nabeschouwing met daarin dezelfde onderwerpen, maar dan over je eigen team. Voor het aanstellen van een data-analist hoef je niet te kijken naar de eigenschappen omdat de kwaliteit van de rapporten bij elke data-analist hetzelfde is. Het enige wat je hoeft te doen is een data-analist aan te stellen.

Sportwetenschapper
De sportwetenschapper is onderdeel van de medische staf en zorgt voor een vermindering van diverse soorten blessures en zij helpen bij het herstel van je spelers. Net als bij de data-analist zijn er bij de sportwetenschapper geen verschillen in de kwaliteit en de invloed van de verschillende personen. Het is ook hier alleen een kwestie van het aanstellen van een sportwetenschapper.

Stafleden voor deze twee functies zijn niet alleen toe te wijzen aan het eerste elftal, maar ook aan de jeugd. Het is mogelijk om een data-analist en een sportwetenschapper speciaal aan te nemen voor het onder-19 elftal. Daarnaast kan je eventueel nog een hoofd-data-analist en een hoofd-sportwetenschapper aanwijzen en hierbij speelt de eigenschap people-management een belangrijke rol.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here