De keuzes van MU: vijf talentvolle spitsen uit de Benelux

HomeFootball Manager 2024De keuzes van MUDe keuzes van MU: vijf talentvolle spitsen uit de Benelux

Auteur

Datum

Categorie

Deze maand staat in het teken van de Benelux. Vandaag bespreken we namelijk enkele talentvolle spitsen die de verdedigende lijn met hun snelheid of fysieke kracht weten te verrassen. Wanneer deze jonge knapen hun fysieke kwaliteiten samen met sluwe looplijnen koppelen aan de nodige ervaring dan staan deze vijf talenten ongetwijfeld voor een mooie toekomst. Ontdek hier de toekomstige Robin Van Persie van het Nederlands nationale elftal of de volgende Romelu Lukaku die de Belgische Rode Duivels opnieuw laten dromen van een WK-titel.

Mexx Meerdink

Op aanraden van Pavlidis maakte Mexx Meerdink deze winter tijdelijk de overstap naar Vitesse Arnhem. De AZ-aanvaller wil de strijd aan gaan tegen de degradatie om op deze manier terug te keren als een sterkere speler met de nodige speelminuten. In de kaasstad waren de speelminuten schaars. In FM is Meerdink alvast een zeer klinische afwerker. Technisch kan er wel het nodige nog bijgeschaafd worden maar op basis van attributen kan je de 19-jarige Nederlander best wel vergelijken met een jongere versie van Michy Batshuayi.

image.thumb.png.c96c45851675349eb74083947735bd78.png

Jason van Duiven

Nog eentje die met een uitleenbeurt de nodige speelminuten op het hoogste niveau wil opdoen. Jason van Duiven is een gegeerd PSV-talent die het seizoen zal volmaken in Almere City. Bij PSV hebben ze alvast het volste vertrouwen in de 18-jarige diepe spits. Deze winter verlengde deze prille aanvaller nog zijn contract tot medio 2026. Het doel blijft doorbreken bij PSV, maar van Duiven hoopt zich te bewijzen tijdens zijn uitleenbeurt om daar volgend seizoen de vruchten van te plukken in het Philips Stadion.

image.thumb.png.3aa468b7834ac3d6816b2075c22253f4.png

Anthony Descotte 

Waar de Belgen bij de Rode Duivels overlopen van kwaliteit in de aanval is het bijzonder schaars voor de toekomst in de spits. Toch hebben wij met Managers United er eentje gevonden met een hoopvolle toekomst. Anthony Descotte speelt momenteel op uitleenbeurt bij FC Utrecht en is eigendom van Sporting Charleroi. De 19-jarige aanvaller kende een flinke knauw in zijn ontwikkeling door een vervelende knieblessure. Hierdoor staat de teller dit seizoen nog maar op vijf wedstrijden. In FM is Descotte een dribbelvaardige spits die zijn techniek koppelt aan de nodige snelheid.

image.thumb.png.082faefdfa42a1913c5e92693fabada9.png

Luca Oyen

Wanneer je in Footballmanager een Barça-achtige speelstijl wil hanteren is deze Luca Oyen misschien wel een leuke speler om uit te proberen als een valse nummer negen. Deze 20-jarige Genkie is op de weg terug na een zware blessure. Met een mentaal lastige periode achter de rug, maakte de zoon van Davy Oyen de laatste tijd terug indruk bij KRC Genk. Welliswaar als vleugelspeler maar de jonge Belg heeft alle attributen om in ons geliefd spelletje uitgespeeld te worden als een technische afhakende aanvaller binnen een dominant elftal.

image.thumb.png.40ef9806538d239788c9abf229bd2de1.png

Brian Brobbey

Natuurlijk komt er bij deze rubriek een Ajacied aan bod. Brian Brobbey heeft een speelstijl die gekoppeld kan worden aan de Belgische Romelu Lukaku. Enorm sterk aan de bal in het duel met een verdediger maar soms zo onstuimig. Het 21-jarig blokje graniet heeft voor zijn leeftijd wel de nodige ervaring achter zijn naam. Een korte passage bij RB Leipzig en heel wat basisplaatsen in de hoofdmacht van Ajax. Voor zijn ontwikkeling zal Brobbey nog moeten werken aan zijn kalmte in het doelgebied van de tegenstander.

image.thumb.png.710112f283d154ede6f69dda47673d19.png

Eervolle vermeldingen:

Mees Rijks (FC Utrecht)

Emanuel Emegha (Strasbourg)

Luca Monticelli (RSC Anderlecht)

Romeo Vermant (Club Brugge)

Shaqueel van Persie (Feyenoord)

Koop FM24

Ontvang een flinke MU korting op je bestelling en start direct met spelen!

Koop FM24

Ontvang flinke korting en steun Managers United!

Laatste Artikelen