De keuzes van MU: vijf spelers voor minder dan een ton

HomeFootball Manager 2024De keuzes van MUDe keuzes van MU: vijf spelers voor minder dan een ton

Auteur

Datum

Categorie

Of je nu een kringloopwinkel instapt, een rommelmarkt afstruint of gewoon naar de outlet-store gaat, koopjes zijn er in alle soorten en maten. Onze favoriete koopjeshoek blijkt aan de andere kant van de Atlantische Oceaan te liggen. Daarom komen we vandaag de boel even helpen en selecteren we vijf spelers die hun weinige geld waard zijn en zo een slimmere investering ogen dan weer een nieuwe sportwagen. Iedere speler uit dit artikel is namelijk voor een transferbedrag van nog geen honderdduizend euro op te halen. Uiteraard tellen we transfervrije spelers niet mee. 

Alejandro Zendejas

De eerste speler op de lijst is Alejandro Zendejas. Zendejas is een piepkleine Amerikaanse middenvelder die ook op de flanken uit de voeten kan. Momenteel staat hij onder contract bij het Mexicaanse América, maar dat verlangt nog geen 35.000 euro voor Zendejas.

Het liefst speelt de 25-jarige dribbelaar als een centrale- of linkermiddenvelder of als rechtsbuiten. Daarnaast kan hij ook als linksbuiten uit de voeten. Verdedigend hoef je qua attributen niet zo heel gek veel van hem te verwachten, maar aanvallend is er maar weinig dat Zendejas niet kan. Door zijn leeftijd zit er misschien nog een klein beetje rek in, maar op zijn mist kan hij nog jaren mee.

image.thumb.png.7b33d9fcfdef6a64f7da007ba0edf048.png

Juan Escobar

We blijven op de Amerikaanse continenten, want van Zendejas gaan we naar Juan Escobar. Escobar is een 27-jarige centrumverdediger die ook als rechtsback uit de voeten kan. Met zijn 1 meter 77 is de twaalfvoudig international niet de allergrootste, maar verdedigend is hij verder uitstekend en ook aanvallend staat hij zijn mannetje.

Momenteel staat hij onder contract bij Cruz Azul, maar die doen niet te moeilijk. De rechtspoot zou prima mee moeten kunnen op eredivisieniveau en daarvoor is niet meer nodig dan een bedrag dat tegen de 100.000 euro schuurt.

image.thumb.png.f41f0c53c114bff3a58ec78caa15b6c5.png

Francisco da Costa

Wie nog een geslepen spits zoekt kan misschien wel een lijn uitgooien naar Francisco da Costa. De 28-jarige Braziliaan staat momenteel onder contract bij Bolívar, uit de Boliviaanse eredivisie. Zijn verleden ligt uitsluitend in Zuid-Amerika, maar misschien is het wel een goed idee om hem in Europa eens een kans te geven. Da Costa is een zeer complete spits, die eigenlijk nergens in uitblinkt, maar tegelijkertijd nergens onder doet voor de rest. Hij zou het qua niveau prima aankunnen in de eredivisie en om dat te bewerkstelligen verlangt Bolívar een bedrag van ongeveer zeventigduizend euro.

image.thumb.png.dd617ab152e179470268742519992612.png

Ricardo Chávez

Ook voor de rechtsbackpositie focussen we ons op de overzijde van de Atlantische Oceaan. Bij het Mexicaanse CA San Luis staat Ricardo Chávez onder contract, een 28-jarige rechtsback met veel aanvallende kwaliteiten. Sterker nog, gezien zijn attributen zou het een prima spits zijn. Chávez speelt al heel zijn leven in Mexico en om hem uit die comfortzone te halen hoef je slechts een bedrag van enkele tienduizenden euro’s over te maken naar Mexico. Als dat lukt haal je een speler binnen die zowel defensief als aanvallend van waarde kan zijn voor menig club in de eredivisie. Het is jammer dat hij fysiek niet nóg wat beter is, maar daar is de prijs misschien ook wel naar.

image.thumb.png.958d0e2f1a7767d0d5ade2ec97b95fea.png

Christian Rivera

De 27-jarige Christian Rivera is een Colombiaan die momenteel onder contract staat bij Xoloitzcuintles de Tijuana in Mexico, dat hem eerst een aantal jaar huurde van Deportivo Cali. Daarom is het misschien lastig om hem direct van een avontuur te overtuigen, maar met enig geduld moet dat goed mogelijk zijn. Als dat gelukt is krijg je met Rivera de beschikking over een defensieve middenvelder die niet alleen defensief zijn mannetje staat, maar ook goede spelverdelende kwaliteiten heeft. Sterker nog, Rivera zou voor een hoop eredivisieteams een zeer welkome aanwinst zijn.

Om dit voor elkaar te krijgen heb je wat geduld nodig en een transfersom van ongeveer een halve ton. Dat is deze alleskunner zeker waard.

image.thumb.png.442ce89c3533f8fca9e8432319950714.png

Heb jij ook een koopje gevonden? Aarzel dan niet om hem te delen in ons spelersforum.

Voor alle overige artikelen uit deze rubriek navigeer je naar deze startpagina.

Koop FM24

Ontvang een flinke MU korting op je bestelling en start direct met spelen!

Koop FM24

Ontvang flinke korting en steun Managers United!

Laatste Artikelen