De keuzes van MU: vijf spelers met een amateurcontract

HomeArchiefDe keuzes van MU: vijf spelers met een amateurcontract

Auteur

Datum

Categorie

Een nieuw seizoen, nieuwe kansen. Veel managers zijn inmiddels al aan de slag gegaan met de nieuwste versie van Football Manager en om je een klein beetje op weg te helpen, kiezen wij voor jullie de vijf beste spelers die momenteel op amateurbasis voor een club spelen en dus gratis op te pikken zijn, mits ze daar trek in hebben.

Keirrison

Wie op zoek is naar een grote voetbalnaam komt misschien wel terecht bij Keirrison. Ooit een begenadigd talent onder contract bij FC Barcelona, maar hij heeft de hoge verwachtingen nooit waar kunnen maken. Keirrison heeft tal van clubs versleten, voornamelijk in zijn geboorteland Brazilië, maar is nu net ten noorden van Miami neergestreken, bij de Palm Beach Stars.

Keirrison is echter in FM24 nog steeds een prima voetballer, die op diverse niveaus nog wel van pas zou kunnen komen. Zo zien we er nog best een goede eredivisiespits in voor de middenmoot. De grote vraag is echter of je Keirrison kan verleiden om de palmbomen van Florida in te ruilen voor druilerig Europees weer. Komt hij terug of is hij bang voor een nieuwe deceptie?

image.png.3243c09bee6522555e7c0bc369c3ea6c.png

Jonathan Mairinga

Met zijn 23 jaar is deze Nigeriaan zeker een speler die nog een mooie toekomst in het verschiet heeft. Hoewel Mairinga erg klein is voor een centrale verdediger, heeft hij voldoende kwaliteiten om goed op die positie uit de voeten te kunnen. Misschien dat deze snelle jongen bij een profclub zichzelf echter nog kan ontwikkelen, wellicht wel op een andere positie. Al met al denken we dat Mairinga zeker nog wel van waarde zou kunnen zijn voor menig voetbalteam, maar de vraag is of hij Nigeria al achter zich durft te laten. Wellicht lukt het jou om hem te verleiden en door te ontwikkelen en hebben we hiermee een echte laatbloeier in het vizier.

image.png.2d50c64ddec1611b649d85fe777653b3.png

Matias Jones

Voor de rest van de spelers kijken we wat dichter bij huis. Zo eerst in Hardenberg, waar bij de plaatselijke voetbalclub uit het hoogste amateurniveau de Uruguayaan Matias Jones onder contract staat. Deze veelzijdige speler, die het liefst als linkshalf of defensieve middenvelder speelt, staat daar voor zijn derde contractjaar. Jones is al wat ouder,  maar met zijn 32 jaar niet te oud om nog eens echt betaald voetbal te spelen. Wij zien in Jones iemand die zeker van nut kan zijn in je strijd tegen degradatie of in de Keuken Kampioen Divisie. Voornamelijk zijn dode spelmomenten zijn een wapen, maar al met al haal je gewoon een prima multifunctionele speler binnen als je Jones gratis oppikt.

image.png.ed1da9083bea8c59ec79526101d0f2b3.png

Robin van der Meer

Ook Robin van der Meer staat momenteel onder contract bij een club op het hoogste Nederlandse amateurniveau. De linksback, die net zo goed als centrale verdediger uit de voeten kan, speelde de afgelopen twee seizoenen nog bijna zestig competitieduels voor Helmond Sport. Met onder meer Go Ahead Eagles, FC Utrecht en Excelsior op zijn palmares, is Van der Meer zeer ervaren, hoewel hij nog jaren mee kan. Van der Meer is namelijk altijd nog maar 28 jaar oud.

De enige vraag is of hij al zo snel Rijnsburg weer achter zich wil laten, maar als het lukt om hem te verleiden heb je een prima boomlange verdediger in huis.

image.png.6bce32e18cd22df9b184e15cd8527ef2.png

Koby Van Acker

Koby Van Acker is een piepjonge Belgische linksachter die recentelijk zijn wedstrijden afwerkte voor HSV Hoek uit de Nederlandse Derde Divisie. Inmiddels heeft de jongeling, die in zijn jeugd voor Lokeren en Antwerp speelde, zich geconformeerd aan FC Lembeke. In de Eerste Provinciale Oost-Vlaanderen hoopt Van Acker zich in de kijker te spelen van de BVO’s en waarom eigenlijk niet? Wie zich weet te verzekeren van de diensten van Van Acker haalt een linksachter in huis die snel is en een uitstekende voorzet in de benen heeft. Heeft hij nog voldoende potentieel om alsnog een mooie voetbalcarrière te realiseren? Wie weet, met behulp van de juiste manager.

image.png.f0b8a3c2b3066f59bb139efacc65da85.png

Uiteraard zijn er meerdere spelers die momenteel een amateurcontract bezitten en nog van waarde kunnen zijn op redelijk niveau. Daarom sluiten we dit artikel af met nog wat eervolle vermeldingen:

Matías Santos, 29 jaar, (A)MC, Colón Fútbol Club

Kassim Doumbia, 33 jaar, VLC, FC Destelbergen

Kevin Großkreutz, 34 jaar, V/VV/M/AM R, Wacker Obercastrop

Yamilson Rivera, 34 jaar, AMC, AMR, S, Miami Beach Club de Fútbol

Héctor Urrego, 30 jaar, VC, El Farolito

Let op dat er misschien extra spelers of competities ingeladen moeten worden voordat deze spelers bij jou in het spel voor komen.

Heb jij ook wat pareltjes ontdekt op de amateurvelden? Laat het ons weten op het forum! Voor alle overige artikelen uit de rubriek ‘de keuzes van MU’ kun je hier terecht.

Koop FM24

Ontvang een flinke MU korting op je bestelling en start direct met spelen!

Koop FM24

Ontvang flinke korting en steun Managers United!

Laatste Artikelen