De keuzes van MU: Vijf ‘prachtige’ degradanten

HomeFootball Manager 2024De keuzes van MUDe keuzes van MU: Vijf 'prachtige' degradanten

Auteur

Datum

Categorie

Niet alleen de strijd bovenin is spannend, ook onderin is het vaak erg spannend en zijn de belangen gigantisch. Welke clubs dalen er af naar een niveautje lager of verdwijnen zelfs mogelijk uit het profvoetbal? Wij pikken de vijf clubs eruit waarvan wij vinden dat het hele fraaie keuzes zijn voor een nieuwe carrière. Kan jij het vege lijf redden door het seizoen opnieuw te spelen? Of pak je wat inspiratie mee voor na een nieuwe update óf zelfs voor Football Manager 25? Je kan alle kanten op, als deze prachtige clubs maar worden gered.

Vitesse

Het verhaal van Vitesse is bekend. Als het tegenzit is de huidige versie van Football Manager misschien wel de laatste versie waarin Vitesse standaard speelbaar is. Naast de onvermijdelijke degradatie naar het tweede niveau in Nederland is het ook nog maar de vraag of de proflicentie voor komend seizoen behouden blijft. Om het beter te doen dan dit seizoen moet je vooral kijken waar het mis ging. Naast de financiële malaise waardoor de club achttien punten in mindering kreeg, was het ook op het veld allesbehalve goed. Het gebrek aan een echte spits was slechts één van de redenen waarom de club gemiddeld nog niet eens een doelpunt per wedstrijd maakte in de doelpuntrijke Eredivisie.

image.png.93aa530b4575be750351d8fd90a466fd.png

Toch ziet de virtuele wereld er een stuk beter uit dan de echte wereld, want de financiële malaise van de Arnhemmers is nog niet in Football Manager verwerkt. Zo is een een bescheiden transferbudget van anderhalf miljoen euro en is er ook nog een klein beetje geld vrij in het salarishuis. Dat moet voldoende zijn om de doelstelling van het finishen in de middenmoot mogelijk te maken. Zeker omdat ook de achttien punten in mindering nog niet verwerkt zijn.

Sassuolo

Dat Sassuolo gedegradeerd is zal een klap zijn als je ziet dat ze Domenico Berardi in de selectie hebben. De Italiaanse international is al sinds de jeugdelftallen verbonden aan Sassuolo en heeft de club nooit in de steek gelaten. Toch is het nu voor het eerst dat hij met zijn geliefde groenzwarte formatie afdaalt naar de Serie B en de vraag rijst toch een beetje of Berardi niet toe is aan een functie elders. Aankomende zomer wordt Berardi 30 jaar oud, dus als hij nog iets wil zal het nu moeten.  Het is vooralsnog de grote vraag van deze transferzomer, maar wellicht kan je de tijd terugdraaien en hem dit seizoen voor Sassuolo laten redden.

image.png.5b4a3093bf50b69c0a59649a5a99bc61.png

Om dat voor elkaar te krijgen is er een redelijke selectie beschikbaar, met wonderkind Luca Lipani die uit de toch al zo succesvolle jeugdopleiding komt rollen. Financieel is er ook nog zat mogelijk bij Sassuolo, want je krijgt zo’n achttien miljoen euro om de selectie eventueel nog te versterken. Wat daar tegenover staat is het worden van een gerespecteerd team in de Serie A. Voor het jaar later er op is een plek in het linkerrijtje de doelstelling, wat met dit elftal, deze financiële mogelijkheden en uitmuntende faciliteiten echt geen probleem zou mogen zijn.

Birmingham City

Het aantrekken van grote namen pakt soms desastreus uit. Zo ondervindt Birmingham City dit jaar een stevig potje karma, want in oktober van het afgelopen jaar ontsloeg het hoofdtrainer John Eustace terwijl de club op een zesde plaats stond. De nieuwe Amerikaanse eigenaren gaven officieel een koersverandering als reden (zo wilden ze tegenstanders angst gaan inboezemen), maar het ging volgens diverse geluiden vooral omdat ze een grotere naam als trainer wilden. Zo werd binnen een mum van tijd Wayne Rooney gepresenteerd als opvolger en die werd na twee zeges in vijftien duels ook bedankt voor de service, toen de club op de twintigste plaats terecht was gekomen. Uiteindelijk degradeert Birmingham City dit seizoen onder hun vierde hoofdtrainer van het seizoen en speelt het voor het eerst in 29 jaar weer eens op het derde niveau van Engeland.

image.png.ce85ddd652943a365f2802902e64527f.png

Ook dit zou een mooie uitdaging kunnen zijn in Football Manager 2025, maar wellicht is het nu juist een uitgelezen mogelijkheid om te laten zien welk potentieel er in de club zit en lonkt er op termijn wel promotie naar het beloofde land: de Premier League. Voor het eerste seizoen is de doelstelling in ieder geval nog bescheiden, want de club wil dat je in de middenmoot van de Championship eindigt.

ESTAC Troyes

Het Franse Espérance Sportive Troyes Aube Champagne, ESTAC, degradeerde vanuit de Ligue 1 naar de Ligue 2 en heeft dus als doelstelling om direct weer te promoveren naar het hoogste niveau. Hoe anders zou het dit seizoen lopen, want de club, onderdeel van de roemruchte City Football Group, degradeert roemloos en pakt zo ‘back-to-back’ degradaties. Een ongelooflijke afgang, dat ook tijdens het laatste duel tot uiting kwam via supportersrellen. Nee, het is een periode om snel te vergeten voor de Franse ploeg. Met een transferbudget dat voor de tweede Franse klasse best royaal is (2,5 miljoen Euro) en een selectie die het niveau makkelijk moet aankunnen is het eigenlijk een hele knappe prestatie als je degradeert met de ploeg.

image.png.99828bbb8252edf6779ad2ba2f8a6b7b.png

Kan je in Football Manager 2025 de rust weer doen terugkeren? Of ga je voor de sportieve herkansing en pak jij wél die promotie naar de Ligue 1? Kans bestaat dat het een hele leuke game gaat worden, want ESTAC heeft enorm veel potentieel en de tegenstand is met Paris St. Germain natuurlijk ook buitenaards.

FC Köln

Clubs die meerdere malen landskampioen worden in Duitsland zijn relatief zeldzaam, voornamelijk door de power van Bayern München. Het afgelopen seizoen was daarom ook een hele bijzondere, want tegenover het allereerste kampioenschap van Bayer Leverkusen verdween met 1. FC Köln ook een drievoudig landskampioen van het hoogste toneel. De Bundesliga is één van de sterkere competities van Duitsland en dat blijkt maar weer, want hoe kan er anders een team degraderen met voldoende centen, uitstekende spelers als Mark Uth en Florian Kainz en een stadion waar elke week 50.000 man in zit?

image.png.74df3315a99de125a16710cd164d993d.png

Helaas zien we aan ploegen als HSV en Schalke 04 dat de tweede Bundesliga ook echt een wespennest is, dus het lijkt ons een fijn idee om het afgelopen seizoen opnieuw te spelen, zodat degradatie voorkomen kan worden. Met de gigantische supportersschare en een ervaren selectie moet het toch mogelijk zijn om aan de doelstelling van het bestuur te voldoen. Zij verwachten namelijk in het eerste seizoen dat je een gerespecteerd Bundesligateam wordt en voor het tweede seizoen wordt een plekje in het linkerrijtje verwacht. Geen onmogelijke opgave voor de Geitenbokken.

Eervolle vermeldingen:

Huddersfield Town
Valenciennes FC
KAS Eupen

Koop FM24

Ontvang een flinke MU korting op je bestelling en start direct met spelen!

Koop FM24

Ontvang flinke korting en steun Managers United!

Laatste Artikelen