De keuzes van MU: vijf potentiële toppers voor de eredivisie

HomeFootball Manager 2024De keuzes van MUDe keuzes van MU: vijf potentiële toppers voor de eredivisie

Auteur

Datum

Categorie

Lijstjes met topspelers zijn leuk, lijstjes met toptalenten ook. Maar wat heb je er aan als je ze niet naar jouw ploeg kan halen? Vandaag leggen we daarom de focus op jonge spelers die uit kunnen groeien tot echte wonderkids. Met één voorwaarde: ze zijn bij het begin van het spel haalbaar voor een subtopteam in de eredivisie. Onderstaande spelers zijn getoetst op haalbaarheid met FC Twente, maar wellicht ook wel haalbaar voor een segment daaronder. Omdat ze kunnen uitgroeien tot wonderkinderen zijn het ook zeer handige aankopen voor als je met Feyenoord, Ajax of PSV speelt of met Anderlecht, Club Brugge of Racing Genk.

Pau Sans, AMC / S, 18 jaar

Sans is een jonge aanvaller die ook als nummer 10 uit de voeten kan. Op het moment van het aanmaken van een game in de eredivisie is Sans 18 jaar jong en staat hij onder contract bij Real Zaragoza, waar hij in het B-team speelt. Daar heeft hij een clausule van 950.000 euro, wat hem ontzettend haalbaar maakt. Navraag bij zijn agent leert dat Sans een salaris wil hebben van ongeveer 100.000 euro per jaar.

Sans is een kleine aanvaller die het moet hebben van zijn snelheid en behendigheid. Technisch is hij ook sterk, want zijn balbehandeling is meer dan prima en ook het afwerken is uitstekend te noemen voor iemand van zijn leeftijd. Uiteraard zal hij ook nog flinke stappen moeten maken, zeker als je hem als nummer 10 wil gebruiken. Omdat hij echter alles heeft wat een topspits nodig heeft, zien wij in Pau Sans een must-have voor de toekomst, want met zijn potential ability heeft Sans het in zich om uit te groeien tot een topspits in de eredivisie en misschien nog wel ver daarbuiten.

image.thumb.png.e16f7acadd7527c48c0ab78b824ef55c.png

Thomi Montefiori, AMC, 20 jaar

Bij het Braziliaanse Guarany FC staat Thomi Montefiori onder contract. Momenteel is hij uitgeleend aan Juventude, waar hij in het B-team speelt. Montefiori is een 20-jarige Argentijn die waarschijnlijk wel wat tijd nodig zal hebben om zich te ontwikkelen. Echter zijn er twee zaken die opvallen. Het eerste is dat Montefiori een aflopend contract heeft en zich per 1 januari 2024 transfervrij bij jouw ploeg kan voegen. Daarnaast heeft hij een flink potential ability gekregen van de ontwikkelaars van FM, wat inhoudt dat hij door kan groeien tot een niveau dat de eredivisie ontstijgt. Er is nog wel wat werk aan de winkel om dat voor elkaar te krijgen, maar als het lukt vind je in deze Argentijnse spelmaker iemand die je team een stap verder kan brengen.

De eerste attributen die in het oog springen zijn afwerken, techniek en eerste balcontact, wat al verraadt wat voor type speler dit is. Een echte spelmaker met de nodige flair, die ook om te trainen valt naar de spitspositie. Voor het salaris dat hij vraagt, in de test met FC Twente slechts 30K per jaar, lijkt Montefiori een potentieel goudmijntje waar je eigenlijk je vingers niet aan kan branden. Koester hem, ontwikkel hem en je hebt een topspeler in jouw kern.

image.thumb.png.66cb1f2288c6c99ae86e93596e603f40.png

Heriberto Jurado, AML, 18 jaar

Wie graag scout in Mexico zal hem wellicht al tegen zijn gekomen. Heriberto Jurado is een piepjonge linksbuiten die de kwaliteiten van een klassieke linksbuiten bezit. Hij snijdt graag naar binnen én plakt graag tegen de zijlijn aan, wat hem toch onvoorspelbaar maakt. De linkspoot dribbelt graag, is zeer behendig en heeft een puike voorzet in huis. Mentaal beschikt hij ook over de nodige voetbalintelligentie en flair. Doordat ook hij veel doorgroeimogelijkheden heeft is Jurado iemand om snel naar jouw team te halen, want met de nodige speeltijd kan hij het uitschoppen tot een internationale topspeler.

Helaas is Jurado wel iets duurder dan de vorige opties, maar voor ongeveer drie miljoen euro gaat Necaxa overstag en is hij te verleiden voor een overstap naar de eredivisie. Als je het geld hebt is het aan te raden om het te doen, want hij gaat het dubbel en dwars waard zijn. Voor een salaris dat ongeveer 60.000 euro per jaar bedraagt hoef je ook niet krom te gaan liggen.

image.thumb.png.a857638a0b1d0a5bba4a9212973bda05.png

Adamo Nagalo, VC / VR, 20 jaar

Het Deense voetbal staat bekend om het halen en ontwikkelen van Afrikaanse talenten, iets waar wij zeer dankbaar gebruik van kunnen maken. Een van deze voorbeelden is de jonge Adamo Nagalo, een Burkinees van 20 jaar jong die het liefst als centrumverdediger speelt maar ook als rechtsachter uit de voeten kan. Nagalo is echter veel meer dan gewoon een verdediger. Fysiek is alles al dik in orde bij hem, hij is zowel snel als sterk en kan redelijk springen. Daarnaast speelt hij met de volwassenheid van een ervaren rot en technisch beschikt hij over de benodigde kwaliteiten om direct al mee te kunnen in de basis. Daar verlangt hij echter ook een salaris naar, want naast een transfersom van ongeveer 2 miljoen euro verwacht Nagalo een salaris dat hem in het geval van FC Twente bij de absolute grootverdieners plaatst. De verwachte loonkosten zijn om en nabij de 700.000 euro per seizoen.

Weet je hem te halen? Dan zit je de komende jaren écht goed in de achterhoede. Je zal echter wel snel moeten zijn, want er zijn meer kapers op de kust.

image.thumb.png.0cf3e74e9659dbf534864c3daa3d77b7.png

Andrés Ferro, VC, 21 jaar

Mocht Nagalo helaas toch niet haalbaar blijken of mocht je nog geld over hebben, raden we aan om naar Andrés Ferro te kijken. Ferro is een 21-jarige Venezolaan die een vergelijkbaar profiel heeft als Nagalo. Hoewel die laatste misschien nipt beter is, is Ferro een stuk goedkoper. Enige nadeel van Ferro is dat zijn plafond iets lager ligt, want hoewel hij een fantastische eredivisieverdediger zal kunnen worden, is hij niet iemand die de Europese top zal bestormen. Toch zien wij in Ferro wel een enorm goed koopje, want voor ongeveer 750.000 euro is hij voor jou. Zijn salaris ook zeker geen struikelblok, want dat ligt tussen de twee en drie ton per jaar.

Momenteel speelt Ferro op huurbasis voor Central Córdoba, dat hem tijdelijk heeft overgenomen van Metropolitanos Caracás, waardoor hij pas op 1 januari 2024 beschikbaar zal komen voor jouw club. Toch mag dit in onze ogen geen struikelblok zijn, want hij is het wachten waard. Met zijn Zuid-Amerikaanse felheid en vastberadenheid, een uitstekend fysiek gestel en een compleet pakket aan technische kwaliteiten is Ferro echt iemand die jouw team verder kan helpen, zowel nu als in de toekomst.

image.thumb.png.601ae6141e8b623515a50c7cbbcc80b0.png

Heb jij ook een talent gevonden? Aarzel dan niet om hem te delen in ons spelersforum.

Voor alle overige artikelen uit deze rubriek navigeer je naar deze startpagina.

Koop FM24

Ontvang een flinke MU korting op je bestelling en start direct met spelen!

Koop FM24

Ontvang flinke korting en steun Managers United!

Laatste Artikelen