De keuzes van MU: vijf keuzes om de Kerst te eren

HomeFootball Manager 2024De keuzes van MUDe keuzes van MU: vijf keuzes om de Kerst te eren

Auteur

Datum

Categorie

Het feestdagenseizoen is in volle gang en daarmee ligt het vaderlandse voetbal stil. Omdat Football Manager gelukkig altijd doorgaat, komen we met vijf manieren om de Kerst eens te eren tijdens deze dagen.

De club (deel I) – FC Santa Claus

Wie voor een leuke club wil gaan deze dagen doet er goed aan om de lagere divisies van Finland te downloaden. Daar vinden we in de Nelonen (de vijfde divisie van Finland) FC Santa Claus terug. De club komt uit Rovaniemi en volgens de legenden zou dat de woonplaats zijn van de kerstman. In plaats van de Finse naam Joulupukki hebben ze gekozen voor de Engelse naam FC Santa Clauss, om bewustwording te creëren rondom de naam. Daardoor heeft de club ook fans van over de hele wereld, ondanks bestuurlijke en sportieve ellende de laatste jaren. De club kwam een tijd uit op het derde niveau van Finland, maar wellicht is het aan jullie wel de taak om dit te evenaren of zelfs te verbeteren.

Onder de bekendere oud-spelers valt onder meer Tomas Hrádecký, het jongere broertje van Leverkusen-captain Lukas.

De speler (deel I) – Jonathan Clauss

Geen Santa Claus, maar Jonathan Clauss is een prima alternatief om Kerst mee te vieren. De rechtervleugelverdediger komt momenteel uit voor Marseille en het Franse nationale elftal. Clauss is daarom niet makkelijk om over te halen voor een stap naar jouw team, maar als het lukt haal je een aanvallende vleugelverdediger in huis die beschikt over een prima stel attributen en de nodige dosis ervaring. Met zijn snelheid en voorzetten is hij gegarandeerd een extra wapen op ieders rechterflank.

image.thumb.png.d3c1822d2d8bb31915ef4eef8ebd4b9e.png

De uitdaging – Bottom at Christmas

De laatste jaren kwamen we met de speciale ‘Bottom at Christmas’-uitdaging. We simuleren een game tot aan de eerste Kerstdag en de bedoeling is dat je het team dat laatste staat in een competitie overneemt en tot handhaving (of meer!) leidt. Deze uitdaging is een hele populaire uitdaging gebleken, mede doordat hij lastig is, maar niet onoverkomelijk. Daarnaast is het een uitdaging van geringe lengte, die je misschien wel in een enkele speelsessie kunt voltooien.

image.png.87306b10e751f5626c9fd09a4e85b76f.png

Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar dit artikel.

De club (deel II) – FC Winterthur

Wie de sneeuw niet schuwt kan zijn geluk wellicht beproeven bij FC Winterthur, uitkomend in de Zwitserse Super League. De club heeft, ondanks dat ze in 1896 al zijn opgericht, nog geen prijzen gepakt in Zwitserland en het wordt hoog tijd dat daar verandering in gebracht wordt. Winti speelt haar duels in het Schützenwiese, dat plaats biedt aan 8.400 toeschouwers, die voornamelijk op staantribunes worden ondergebracht. De club heeft vrij redelijke faciliteiten en haar beste speler is Matteo di Giusti, een 22-jarige Zwitser die het liefst in of achter de spits speelt.

Budget om spelers aan te trekken is er niet, maar dat zijn de verwachtingen van het bestuur ook nauwelijks, want ze verwachten van jou slechts dat je degradatie ontloopt.

De speler (deel II) – Koni De Winter

Dat de winter soms de beste verdediging kan vormen, wordt snel duidelijk als we kijken naar het Belgische talent Koni De Winter. De Winter staat onder contract bij Juventus, waar hij in de jeugd een tandem vormde met Dean Huijsen. Koni speelt dit seizoen op huurbasis voor Genoa, waar hij gaat proberen aan te pikken op het niveau van de Serie A.

Momenteel zou hij al niet misstaan bij menig team, maar hij heeft het potentieel om het onder de juiste begeleiding ver te schoppen. Als Juventus bereid is om afscheid van hem te nemen zou dat een mooi Kerstpresentje zijn voor jou als manager, want je haalt een prima meevoetballende verdediger in huis die met zijn 1 meter 91 ook nog eens gratis jouw luchtmacht komt versterken.

image.thumb.png.5d01ff5057cc8a85ac7442d35a6a8605.png

Wij wensen iedereen een hele fijne jaarwisseling en een gelukkig en voorspoedig 2024.

Voor onze overige artikelen uit deze rubriek navigeer je naar onze startpagina.

Koop FM24

Ontvang een flinke MU korting op je bestelling en start direct met spelen!

Koop FM24

Ontvang flinke korting en steun Managers United!

Laatste Artikelen