De keuzes van MU: vijf grepen uit het ‘beste newgens ooit’-topic

HomeFootball Manager 2024De keuzes van MUDe keuzes van MU: vijf grepen uit het 'beste newgens ooit'-topic

Auteur

Datum

Categorie

Tegen het einde van het seizoen begint vaak het FM-dipje wel even te komen. Uiteraard hebben we verschillende uitdagingen die je kunt aangaan en kan je buiten je comfortzone gaan om zelf een avontuur te verzinnen. Toch is dat allemaal nog geen garantie voor het volhouden van een lange game. Soms horen we ook wel eens mensen zeggen dat ze het niet leuk vinden om met ‘neppe’ newgens te spelen, terwijl anderen het ontdekken van newgens juist het mooiste vinden wat er is. Om jullie te inspireren een lange game te spelen hebben we nu eens vijf keuzes op een rijtje gezet waar werkelijk niemand wat aan heeft. Dit gaat namelijk om vijf gave newgens die onze users gevonden hebben en hebben gedeeld op ons forum. Namen die dus zeker niet in iedere game voorkomen en als ze het wel doen ook zeker niet van dezelfde kwaliteit zijn. Gewoon even om te zeggen ‘oh, dat wil ik ook!’. Dus kijk, geniet en start die lange carrière!

Het Achterhoekse wonderkind

Dat er in de Achterhoek af en toe wat Duitsers instromen, dat is zeker niet raar. Maar dat een vijftienjarige middenvelder instroomt die direct de basis in kan en ook nog eens perfectionistisch is, dat is wel heel bijzonder. Onze user dvsermelo maakte het mee in zijn game met De Graafschap en kwam aanzetten met deze fantastische jeugdspeler:

eEy8jV0.png

Vijftien jaar en zowel technisch als mentaal al van een fantastisch niveau. Uiteraard is het de vraag hoe ver zo’n jongen nog kan verbeteren en ook zeker hoe lang hij houdbaar blijft voor een club als De Graafschap. Zeker is wel dat dit een enorm talent is, die het wellicht wel tot de wereldtop kan schoppen als hij fysiek goed groeit.

Het keepende Racing Genk-trio

Soms heb je wel eens clubs die bijna alleen maar topspelers genereren. En soms gebeurt dat op één positie. In een game van Willem ging het om Racing Genk, dat kort achter elkaar drie fantastische doelmannen leverde aan de Europese top. We kunnen het ons zo voorstellen dat het Hoofd Jeugdopleidingen daar bij het favoriete personeel van de voorzitter komt te staan. Overigens is Willem zelf géén manager van Genk, hij is bezig in Polen bij Wisla.

image.png

image.png

image.png

De Poolse wereldtopper

Wie Janusz Krawczyk ziet kan niet anders dan onder de indruk zijn. Deze Pool komt uit de eigen jeugd van Wisla Krakow, uit dezelfde game van user Willem als het Genk-trio. Zijn Wisla is inmiddels ook Europese top, wat onder meer komt door de focus op jong talent. Vanaf het tweede Poolse niveau heeft de voormalig topclub de weg omhoog weer gevonden en komt het hoger dan ooit. Het is alleen jammer dat de spelerswaardes nog niet meegroeien, want deze Ballon d’Or-winnaar en wereldtopper op het Poolse middenveld wordt op zo’n tien miljoen euro geschat. Onzin natuurlijk!

image.png

Oranjes hoop in bange dagen

Ook onze user ReneLeBlanc krijgt een aangename verrassing in zijn jeugdopleiding. In zijn game met FC Twente komt er een net zestienjarige nummer tien binnengelopen, die niet alleen een gedreven persoonlijkheid heeft, maar ook bijna tweebenig is. Dat is al een goede start, maar een blik op zijn attributen zorgen helemaal voor weke knietjes:

image.png.54ba3e288fd7e79c16611acc873f405a.png

Zestien jaar en dan al zó talentvol, dat wordt Oranjes hoop in bange dagen.

De ontwikkeling van Mattias Scheffler

Onze user De Raam deelde een mooi verhaal met praktijkvoorbeeld over hoe scouts het soms helemaal verkeerd zien. Hij kocht Matthias Scheffler van RB Leipzig voor €700k. Volgens zijn scouts en de DOF (met een rating van 19 voor het beoordelen van het potentieel), krijgt hij twee sterren, en mogelijk drie sterren, potentie. Zijn huidige niveau is twee sterren, waardoor hij daar nu al dicht tegenaan zou zitten. In zijn rapport staat dan wel ‘Kan nog veel verbeteren’.

Veel mensen zouden een speler zoals Scheffler niet halen in die situatie. Er stond al een team vol met wereldsterren, puur op basis van die sterren zouden veel mensen deze speler in dezelfde situatie gemist hebben. Het onderstaande screenshot is van 7 augustus 2027. Hij werd op 1 juli van dat jaar gekocht.

image.png

Dit is nog geen vier jaar later:

image.png

Een mooi voorbeeld om de sterren vooral met een flink korreltje zout te nemen.

Hebben we jullie al geïnspireerd om ook weer op newgen-jacht te gaan? Dit was slechts een kleine greep uit het topic op ons forum, dus neem daar vooral een kijkje om je verder te laten inspireren. En als je zelf ook wat moois gevonden hebt juichen we het alleen maar toe als dit ook daar gedeeld wordt!

Koop FM24

Ontvang een flinke MU korting op je bestelling en start direct met spelen!

Koop FM24

Ontvang flinke korting en steun Managers United!

Laatste Artikelen