De keuzes van MU: vijf clubs met verrassend goede jeugdfaciliteiten

HomeFootball Manager 2024De keuzes van MUDe keuzes van MU: vijf clubs met verrassend goede jeugdfaciliteiten

Auteur

Datum

Categorie

Wie aan goede jeugdopleidingen denkt komt natuurlijk al snel terecht bij clubs als Sporting Lissabon, Ajax of FC Barcelona. Gelukkig zijn er ook kleinere, verrassende clubs die fantastische jeugdfaciliteiten hebben. Let op: dit gaat alleen om de faciliteiten. Er zijn nog genoeg aspecten die men kan verbeteren en daar kom jij bij kijken! Wij pikken er vijf leuke teams uit waar jij je carrière mee zou kunnen starten in Football Manager 2024

FK Krasnodar

De Russische equipe van FK Krasnodar is misschien direct wel de meest opvallende lijst in de naam. Vanwege de oorlog met Oekraïne zijn Russische clubs momenteel niet in staat om zich te plaatsen voor Europees voetbal. Toch zou een carrière met Krasnodar een fraaie uitdaging kunnen geven, want de eigenaar heeft het liefst dat een groot deel van de selectie lokaal wordt opgeleid. Daarom beschikt de Kransodar jeugdacademie over een flink netwerk in de provincie Krasnodar, waar het in zeker twintig steden actief is.

image.png.09f246b522f9fba7ae20fa9d2b2e1ec6.png

Er valt hier en daar nog wat verbetering te halen, maar dat is natuurlijk aan jou. De jeugdopleiding zelf en het scoutingsnetwerk voor de jeugd is nog niet op het niveau als dat de faciliteiten zijn. Een fraai doel zou zijn om met alleen zelf-opgeleide spelers de Russische titel te veroveren.

Burton Albion FC

Uiteraard zit Engeland vol met clubs die geweldige faciliteiten bezitten. Maar wat dachten we van Burton Albion FC, de vreemde eend in de bijt? Zij spelen hun wedstrijden in de EFL League One, het derde niveau van de Engelse voetbalpyramide. De club beschikt over fantastische faciliteiten voor zowel het eerste elftal als de jeugd en daar kan in de toekomst zeker de nodige vruchten van worden geplukt.

image.png.71894d1cd4acf005c6abac59b778a204.png

De faciliteiten van de club zijn namelijk in 2012 gebouwd ten behoeve van het Engelse nationale team, waardoor men daar helemaal niets tekort komt. Kan jij deze fantastische basis uitbuiten en de club voor het eerst in de historie naar de Premier League leiden?

FC Admira Wacker Mödling

Wie het eens op hoogte wil zoeken kan misschien wel beginnen in Oostenrijk. In de Bundesliga staat Red Bull Salzburg al tijdenlang aan de macht, maar zou het niet mooi zijn om deze met gezond beleid en fantastische jeugd van de troon te stoten? Daarvoor zou je aan de slag kunnen bij FC Admira Wacker Mödling, dat uitkomt op het tweede niveau van Oostenrijk. Admira komt voort uit een aantal eerdere fusies, waardoor het eigenlijk één van de succesvolste clubs van het land is. Sinds de laatste fusie in 2008 is de prijzenkast echter nog leeg.

image.png.f556bd0402a9c6a65704ac1cd7232b64.png

Het complete plaatje oogt al beter bij Admira, want er is ook een uitstekende werving van jeugdspelers en in de basis staat er al een goede jeugdopleiding. Kan jij ze de stap laten maken naar de Oostenrijkse top? En wie weet wat er daarna nog in het vat zit.

Cape Town Spurs FC

Cape Town Spurs zal weinig belletjes doen rinkelen, maar komen voort uit de oude satellietclub van Ajax: Ajax Cape Town. Jarenlang was dit voor de Amsterdammers de plek waar de meest prominente Afrikaanse voetballers werden opgeleid en opgepikt, zoals Steven Pienaar, Eyong Enoh, Thulani Serero en Lassina Traoré.

Die naam en samenwerking mogen misschien niet meer bestaan, de goede faciliteiten waar de club over beschikte bestaan uiteraard nog wel.

image.png.7e973967a093e95d7d321626a3bf6ab4.png

Ook hier valt er echt nog wel wat uit te halen, maar als je dat voor elkaar krijgt is het natuurlijk een prachtige uitdaging om de club voor het eerst in haar bestaan landskampioen te laten worden. En dat betekent deelname aan de Afrikaanse Champions League.

Athletic Bilbao

De uitdaging van Bilbao is voor veel spelers wel een bekende. De club mag namelijk alleen maar gebruik maken van Baskische spelers, waardoor de vijver om in te vissen heel klein is. Dat ze daarom gebruik maken van de jeugdopleiding is niet gek en talloze spelers zijn daar uit voortgekomen. Zo kijken we naar de broers Williams, Unai Simon en Iker Muniain, waarmee we een aantal fantastische voorbeelden tonen, maar de opleiding en historie toch nog tekort doen.

image.png.8ae4047788c55e7cadf632a4099beaa6.png

De club degradeerde nog nooit uit de Primera Division, sinds de oprichting daarvan in 1928, waarmee het in het gezelschap van FC Barcelona en Real Madrid staat. In tegenstelling tot die twee clubs is de laatste titel van Bilbao echter wel alweer veertig jaar geleden. Aan jou om daar verandering in aan te brengen.

Eervolle vermeldingen

Vélez Sarsfield
Legia
Baník Ostrava
Lech
Sassuolo

Koop FM24

Ontvang een flinke MU korting op je bestelling en start direct met spelen!

Koop FM24

Ontvang flinke korting en steun Managers United!

Laatste Artikelen