De keuzes van MU: de vijf standaardaankopen

HomeFootball Manager 2024De keuzes van MUDe keuzes van MU: de vijf standaardaankopen

Auteur

Datum

Categorie

Ondertussen is ons favoriete spel al ruim drie weken uit en zijn er dus al vele transfers gedaan. SI, makers van het spel, hebben dus bakken vol met data over ons spelgedrag. Zo ook over de transfers. Vandaag stellen we de vijf meest gekochte spelers aan je voor.

5. Ousmane Diomandé

We beginnen onze lijst in Portugal bij Sporting CP uit de hoofdstad Lissabon. Zij hebben namelijk Ousmane Diomandé op de loonlijst staan. De 19-jarige Ivoriaanse centrale verdediger verhuisde op jonge leeftijd naar Denemarken om bij FC Midtjylland in de jeugd te gaan spelen. Aan het begin van vorig seizoen ging hij op huurbasis naar Mafra op het tweede Portugese niveau. Hier maakte hij zoveel indruk op Sporting CP dat de huur halverwege het seizoen gecanceld werd om hem te verkopen aan de Portugese topclub.

Kijkend naar FM zien we dat Diomandé ondanks zijn jonge leeftijd fysiek al beresterk is. Zijn natuurlijke fitheid, kracht en sprongkracht behoren tot zijn beste attributen. Gecombineerd met zijn lengte van 1.90m kan hij nu dus al erg belangrijk zijn voor je team. Daarnaast is hij ook aan de bal erg sterk voor een centrale verdediger getuige zijn hoge waarden voor passing, inzicht en kalmte. Al met al een zeer bruikbare speler dus.

FootballManagerScreenshot2023_11.29-18_34_04_54.thumb.png.2578a64cb40c613d29a845604e185bfd.png

4. Wilfried Gnonto

De tweede inzending op deze lijst is Wilfried Gnonto. De 19-jarige Italiaan is op dit moment actief voor Leeds United waar hij vorig seizoen al tot 24 duels in de Premier League kwam. Via de jeugdopleiding van Internazionale en FC Zürich kwam hij terecht bij de club uit Engeland. Aan het begin van het spel is de 13-voudig Italiaans international actief op het tweede niveau en dus een ideaal target voor jouw (top)club.

Het eerste wat ons opvalt in FM is zijn dribbelen. Ondanks zijn jonge leeftijd maakt hij hier al het verschil met de meeste aanvallers. Gecombineerd met enkele goede fysieke attributen, zoals behendigheid en evenwicht, lijkt hij niet lang op het tweede Engelse niveau te hoeven spelen voordat hij opgepikt wordt door een topclub.

FootballManagerScreenshot2023_11.29-18_37_39_61.thumb.png.28e0a9b49c877e3119bdca50f173cc69.png

3. António Silva

Voor de bronzen plak terug naar Lissabon maar dit keer is rivaal Benfica de plek van bestemming. 19-jarige centrale verdediger António Silva is de reden van dit bezoek. De Portugees is afkomstig uit de eigen jeugdopleiding en kwam afgelopen seizoen al tot dertig optredens op het hoogste Portugese niveau.

Qua attributen springt er weinig echt uit bij de jongeling. Dit is echter een compliment waarmee zijn veelzijdigheid geprezen kan worden. Fysiek zijn al zijn attributen tussen de 13 en de 15 en ook mentaal zijn er weinig minpunten te vinden bij de Portugees. Technisch zijn er wel een paar dingen die minder zijn – hoekschoppen zou je hem niet moeten laten nemen – maar ook hier valt vooral op hoe allround Silva is in de op zijn positie belangrijke attributen.

FootballManagerScreenshot2023_11.29-18_44_13_75.thumb.png.1291b782a212178ee315373c542e3596.png

2. Roony Bardghji

De zilveren plek is voor Roony Bardghji. Aan het begin van het spel is de Zweed pas 17 jaar en speelt hij voor FC Kopenhagen. Voordat hij in Denemarken terecht kwam speelde hij in de jeugd bij Malmö. Vorig seizoen kwam hij negentien keer in actie in de competitie voor de Denen. In het huidige seizoen is hij ondertussen bekend geworden bij het grote publiek door zijn goal tegen Manchester United. In de Champions League maakte hij namelijk drie minuten voor tijd de winnende goal tegen de ploeg van Erik ten Hag.

In vergelijking tot zijn voorgangers zijn de attribtuten van Bardghji niet zo uitmuntend. Gezien het feit dat hij twee jaar jonger is, is dat natuurlijk geen schande. Toch is hij technisch al zeer sterk met mooie cijfers voor het dribbelen, het eerste balcontact en techniek. Ook mentaal is hij voor zo’n jonge speler al enorm sterk, zo is zijn vastberadenheid beoordeeld op 16. Het lijkt er dan ook op dat de rechtsbuiten alle mogelijkheden heeft om de wereldtop te behalen.

FootballManagerScreenshot2023_11.29-18_49_18_80.thumb.png.83c15b7fded4452c4c23fb05be1771f4.png

1. Valentín Barco

Er kan er maar een de winnaar zijn en die eer gaat naar Valentín Barco. De 18-jarige Argentijn van Boca Juniors is door alle FM spelers het vaak gekocht. Zijn gelimiteerde afkoopsom van 9,25 miljoen zal daar vast en zeker iets mee te maken hebben. De op vrijwel de hele linkerkant inzetbare jongeling is door Boca Juniors zelf opgeleid en zal de club dus flink wat miljoenen gaan opleveren in de toekomst.

Vertalen we dit allemaal naar FM dan zien we dat Barco het best tot zijn recht komt als linkermiddenvelder of linkervleugelverdediger. Indien je voor de tweede optie kiest kan je hem het beste zo aanvallend mogelijk laten spelen want hoewel hij prima kan tackelen en ook een degelijke mandekking kan verzorgen liggen zijn kwaliteiten vooral op de helft van de tegenstander. Zijn inzicht is goed en doordat ook zijn dribbelen en techniek attributen hoog scoren kan hij dat inzicht ook gebruiken. Met andere woorden: zijn voeten doen ook wat zijn hoofd uitvoert. Al met al een zeer bruikbare speler dus voor vele clubs in de subtop van het mondiale voetbal.

FootballManagerScreenshot2023_11.29-18_56_02_47.thumb.png.85463a84addc2458da8ce8a8c9470f98.png

Heb jij al een (of meerdere) van deze spelers aan je selectie toegevoegd? We zijn enorm benieuwd naar wat je van deze spelers vind. Laat dit ons dan ook vooral weten op het forum of via de verschillende socials!

Voor onze overige artikelen uit deze rubriek check je onze startpagina!

Koop FM24

Ontvang een flinke MU korting op je bestelling en start direct met spelen!

Koop FM24

Ontvang flinke korting en steun Managers United!

Laatste Artikelen