De keuzes van MU: De vijf meest talentvolle verdedigers van de Benelux

HomeFootball Manager 2024De keuzes van MUDe keuzes van MU: De vijf meest talentvolle verdedigers van de Benelux

Auteur

Datum

Categorie

Deze maand staat in het teken van de Benelux. Vandaag bespreken we namelijk enkele talentvolle verdedigende profielen om de aanvalsgolven van de oppositie onschadelijk te maken. Wanneer deze jonge knapen de jeugdige onbezonnenheid achter zich kunnen laten voor een zakelijke aanpak van een ervaren verdediger dan staan deze 5 talenten ongetwijfeld voor een mooie toekomst. Ontdek hier de toekomstige rechtsachter van de Belgische Rode Duivels of de volgende Oranje leeuw in het hart van de defensie van ons dierbaar Nederland.

Kyriani Sabbe

Aan het begin van dit seizoen kreeg Kyriani Sabbe de nodige minuten in het eerste elftal van Club Brugge. Tijdens één van die invalbeurten illustreerde de 18-jarige vleugelverdediger zijn talent door een voorzet op maat te leveren aan de Braziliaanse spits Thiago en lag hij aan de basis van het eigen doelpunt bij tegenstander RWDM. Vorig seizoen kende Sabbe zijn officiële debuut dankzij een invalbeurt onder toenmalig coach Rik De Mil, een man met oog voor talent. Onder de huidige oefenmeester Ronny Deila kreeg dat sterke debuut een vervolg met enkele invalbeurten waarin hij mooie dingen liet zien. Helaas gooide een pittige enkelblessure roet in het eten. Omdat de Belgische vleugelverdedigers een knelpunt beroep blijken te zijn maakt het van Kyriani Sabbe een uitzonderlijk profiel. Bondscoach Domenico Tedesco zal de ontwikkeling van dit zeldzaam Belgisch talent ongetwijfeld op de voet volgen met het oog op de toekomst.

image.thumb.png.43d5ed957cdb2add3e395e8a0117827d.png

Quilindschy Hartman

Onze Rotterdamse voetbalfanaten krijgen alvast hartjes voor de oogjes. Hun linkervleugelverdediger is namelijk bekroond tot talentvolle verdediger binnen dit rubriek en terecht. Deze 21-jarige Nederlander uit Zwijndrecht kent een stormachtige ontwikkeling. Van sterkhouder bij de trotse landskampioen van Feyenoord tot een indrukwekkend internationaal debuut bij het Nederland van Ronald Koeman met als bekroning een doelpunt tegen het grote Frankrijk. Een jaar eerder stond Hartman nog klaar om zijn debuut te maken bij het nationale elftal van Curaçao. Feyenoord besliste daar destijds anders over. Alles lijkt er dus op te wijzen dat de Rotterdammer komende zomer zal schitteren op het EK in Duitsland

image.thumb.png.95000a014c68801e2187974e98c9bf63.png

Madi Monamay

Bij KRC Genk balen ze nog altijd door het vertrek van één van de meest getalenteerde verdedigers in het Belgische voetbal. De 17-jarige Madi Monamay maakte furore binnen de jeugdafdelingen van de de trotse Limburgse voetbalclub. In de zomer van 2022 besloot hij in te gaan op de adelbrieven van Bayer Leverkusen. Geen verkeerde stap met Xabi Alonso als hoofdtrainer, iemand die bekend staat om de jeugd speelminuten te gunnen. Vorig seizoen mocht Monamay al een keer plaatsnemen op de bank tijdens de laatste wedstrijd in de Bundesliga. Het is tijdens het moment van schrijven nog steeds wachten op zijn officiële debuut bij de Duitse topclub. Eén ding is zeker, wanneer Monamay een basisplaats zal versieren ligt de weg naar de Belgische nationale ploeg hemelsbreed open.

image.thumb.png.4ac0433cdc1f89e1de54c010887963ff.png

Jorrel Hato

We kunnen natuurlijk niet naast de jongste aanvoerder van een Nederlandse club in een Europese competitie kijken. In het centrum van de Amsterdammers vinden we de 17-jarige Jorrel Hato. In de Europa League wedstrijd tegen AEK Athene kreeg het wonderkind de aanvoerdersband omdat Bergwijn en Berghuis onbeschikbaar waren. Maar het gaat ook hard voor de piepjonge Nederlander. In November opgenomen in de nationale selectie van Ronald Koeman en debuterend als invaller tijdens een interland tegen Gibraltar. Als je op die leeftijd al zoveel maturiteit op het veld kunt tonen dan kom je al vlug terecht in een zeer uniek groepje. Met het merk Ajax achter de naam gaat het niet lang duren alvorens een grote transfer wenkt.

image.thumb.png.00f46d882befbb4cb6b62d9e6c4ebcff.png

Matte Smets

Er kan uiteraard geen Libero ontbreken tussen onze verdedigers. Daarom valt de keuze op Matte Smets. Op het moment van schrijven actief bij Sint-Truiden maar volgens de media dichtbij een overeenkomst bij de Belgische topclub KAA Gent. Geen verkeerde keuze voor zijn carrière want met Hein Vanhaezebrouck als oefenmeester kan hij zich ten volle in die rol ontwikkelen. Uitvoetballen is zijn sterkste kwaliteit gezien de lange ballen op de stropdas van Aboubakary Koita. Verdedigend is er nog schaafwerk maar dat is niet verrassend gezien zijn verleden als verdedigende middenvelder in de jeugdelftallen. Naast KAA Gent toonden ook al clubs uit de Duitse Bundesliga interesse. Een toekomst in de driemans-achterhoede van Eintracht Frankfurt of zelfs RB Leipzig is niet ondenkbaar.

image.thumb.png.0ab24710435edb01f8007b13fbfb81e2.png

Eervolle vermeldingen:

Nahyel Mehssatou (KV Kortrijk)

Rainey Breinburg (Feyenoord)

Maxim Dekker (AZ Alkmaar)

Sepp van den Berg (Liverpool)

Ameen Al-Dakhil (Burnley)

Koop FM24

Ontvang een flinke MU korting op je bestelling en start direct met spelen!

Koop FM24

Ontvang flinke korting en steun Managers United!

Laatste Artikelen