De keuzes van MU: de vijf meest talentvolle middenvelders van de Benelux

HomeFootball Manager 2024De keuzes van MUDe keuzes van MU: de vijf meest talentvolle middenvelders van de Benelux

Auteur

Datum

Categorie

Deze maand staat in het teken van de Benelux. Vandaag bespreken we namelijk enkele talentvolle middenvelders om de verdediging met een geniaal idee te verrassen. Wanneer deze jonge knapen hun techniek met de nodige verfijning kunnen ontwikkelen dan staan deze vijf talenten ongetwijfeld voor een mooie toekomst. Ontdek hier de toekomstige middenvelders van het Nederlands nationale elftal of de volgende Kevin De Bruyne die de Belgische Rode Duivels opnieuw laat dromen van een WK-titel.

Arthur Vermeeren (18, Atletico Madrid)

Met een verhuizing naar Atletico Madrid heeft Arthur Vermeeren zijn toptransfer dan eindelijk beet. Diverse topclubs aasden al een tijdje achter de Prins van Deurne-Noord, maar het waren de ‘Los Colchoneros’ die eigenlijk als enige een aanvaardbaar bod hadden gedaan om de jonge middenvelder te kunnen binnenhalen. Vermeeren staat bekend als één van de grootste talenten op de Belgische velden en speelde nog maar zesenveertig wedstrijden voor ‘The Great Old’. Mocht hij zich in de basisploeg van Atletico Madrid kunnen knokken, is hij een stevige optie op het lijstje van bondscoach Domenico Tedesco om mee te nemen naar het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland komende zomer.

Vermeeren.thumb.png.9bef716e1cc9b92eee5c8b1b8cc034a6.png

Isaac Babadi (18, PSV Eindhoven)

De middenvelder met roots in Sierra-Leone speelde in het seizoen 2022-2023 vanaf de tweede seizoenshelft de pannen van het dak bij Jong PSV. Trainer Peter Bosz zag wel iets in de middenvelder die het seizoen daarop van het grote werk mocht proeven bij de grote jongens, te beginnen met een basisplaats in de Johan Cruijffschaal tegen Feyenoord. Een aantal dagen later scoorde hij ook meteen zijn eerste doelpunt voor de Eindhovenaren in Europees verband tegen Sturm Graz. Jammer genoeg kwam hij dit seizoen maar acht wedstrijden in actie bij de hoofdmacht waardoor ‘Icey’ vaker moest opdraven bij het beloftenelftal. Contractperikelen zorgen er nu ook voor dat andere clubs in de rij staan om hem gratis binnen te halen. Blijft hij of blijft hij niet? Dat is de grote vraag. Maar het staat buiten kijf dat deze jongen een grote toekomst tegemoet gaat.

Screenshot_1(7).thumb.png.265a96bf6369a0be1ce44e70d5b9906e.png

Mandela Keita (21, Royal Antwerp FC)

Deze jongen kwam op achtjarige leeftijd binnen in de jeugdopleiding van OH Leuven. Vanaf 2021 zou hij uiteindelijk vijfendertig wedstrijden spelen voor het eerste elftal van de Leuvenaren. In de winter van 2023 werd hij op zijn zachtst gezegd verrassend uitgeleend aan Royal Antwerp FC, waar hij nu nog altijd speelt. De Antwerpenaren lenen hem voor een extra seizoen met een verplichte aankoopsom van zeven tot acht miljoen euro. Net zoals zijn collega Arthur Vermeeren schopte hij het onder Domenico Tedesco al tot de nationale ploeg van België. Het lijkt erop dat de Belgen voor de komende jaren weer lekker warm zitten op vlak van middenvelders.

MandelaKeita.thumb.png.6b88437b999f741cf9814afc9991bad7.png

Gabriel Misehouy (17, Ajax)

Het moet gezegd worden. Dit talent maakt al een tijdje het mooie weer bij Jong Ajax, het belofte-elftal van de Amsterdammers. Het lijkt een kwestie van tijd vooraleer hij eens zal mogen proeven van het grote werk. Met zeven goals in 13 wedstrijden lijkt hij dit seizoen helemaal te ontbolsteren en zou een echte aanwinst zijn voor elk team uit de Nederlandse competitie. Met een waarde tussen de vijftien en achttien miljoen op ons favoriete virtuele spelletje behoort ook hij tot de grootste Nederlandse talenten op het middenveld.

Misehouy.thumb.png.3fa0137a7eeecdfec86d2ecae46cf2bf.png

Noah Mbamba (18, Bayer Leverkusen)

Dit jeugdproduct van KRC Genk verhuisde op jonge leeftijd naar de jeugdopleiding van Club Brugge. Hij debuteerde op 23 mei 2021 voor het eerste elftal van blauw-zwart. Toen de Bruggelingen de landstitel al op zak hadden, kreeg hij een basisplaats tegen zijn ex-club Genk. Club Brugge verloor de wedstrijd weliswaar met 1-2, maar Mbamba schreef wel geschiedenis: met zijn 16 jaar, 4 maanden en 8 dagen werd hij immers de tweede jongste speler ooit in het eerste elftal van de club. In de winter van 2023 maakte hij een toptransfer naar het Bayer Leverkusen van Xabi Alonso, maar mocht vooralsnog maar een paar keer met de A-kern meespelen. Club Brugge kreeg nog honderdduizend euro voor het talent. Een koopje dus.

NoahMbamba.thumb.png.8bfe1c51b9fe7ac9ed53c1b6c68283aa.png

Eervolle vermeldingen:

Stanis Idumbo Muzambo (Ajax)

Ayanda Sishuba (RC Lens)

Antoni Milambo (Feyenoord)

Tygo Land (PSV)

Kees Smit (AZ)

Koop FM24

Ontvang een flinke MU korting op je bestelling en start direct met spelen!

Koop FM24

Ontvang flinke korting en steun Managers United!

Laatste Artikelen