De keuzes van MU: de vijf meest talentvolle doelmannen van de Benelux

HomeFootball Manager 2024De keuzes van MUDe keuzes van MU: de vijf meest talentvolle doelmannen van de Benelux

Auteur

Datum

Categorie

Er is weer een nieuwe maand aangebroken en deze maand gaat onze focus op onze eigen kikkerlandjes. Dit trappen we af met onze serie ‘de vijf keuzes van MU’, waarbij we vandaag de vijf meest talentvolle doelmannen uit de Benelux onder de loep nemen. Hiermee houden we rekening met een maximumleeftijd van 21 jaar.

Bart Verbruggen

Bart Verbruggen kende een stormachtige ontwikkeling. Via NAC kwam hij bij RSC Anderlecht terecht, waar hij in de picture kwam van Brighton. Daar is hij nog geen onbetwiste eerste doelman, maar hij krijgt wel regelmatig kansen om zijn kunsten te vertonen. Dit is ook opgevallen bij Ronald Koeman, want hoewel de teller qua interlands aan het begin van de game nog op nul staan, heeft hij inmiddels zijn debuut al gemaakt voor Oranje.

image.thumb.png.e575fd85c1955cce9e30df09d0ee5ba4.pngHet kost wel wat om Verbruggen te verleiden voor een overstap, maar mocht dit lukken heb je de beschikking over een hele allround doelman die ook meevoetballend erg sterk is. Daarnaast brengt hij een perfectionistisch karakter met zich mee, wat de professionalisering van jouw selectie alleen maar versterkt.

Rome-Jayden Owusu-Oduro

Tot voor kort was de naam van Rome-Jayden Owusu-Oduro misschien nog niet heel bekend bij het grote publiek. Totdat AZ de Youth League won en Owusu-Oduro zijn talent bevestigde door uit te groeien tot één van de sterkhouders van de Alkmaarse jeugdploeg. En dat wat goed is snel komt, bewijst Rome nu ook in het eerste van AZ. Met de blessure van Matthew Ryan krijgt hij zijn kans in het doel van AZ en daar laat hij al meerdere mooie dingen zien.

image.thumb.png.0e64e48c9a502a4f94431626a094dd35.png

Owusu-Oduro is vooral iemand die goed is bij hoge ballen, maar hij is ook vrij allround. Meevoetballend is hij al prima en het enige dat wat aandacht nodig heeft is zijn één-op-één-situaties. Gelukkig zit er nog voldoende groeimarge in de doelman, al weet AZ dat ook, dus goedkoop op te halen is hij zeker niet.

Maarten Vandevoordt

Als we het hebben over talentvolle doelmannen kunnen we niet om Maarten Vandevoordt heen. De Genk-doelman heeft al een imposante carrière achter de rug met bijna honderdvijftig wedstrijden in het doel van KRC Genk. En dat voor iemand die nog 22 jaar moet worden. Vandevoordt debuteerde al op zijn zestiende in het Genkse doel en is met 17 jaar en 287 dagen de jongste doelman ooit in de UEFA Champions League. Zijn talent is uiteraard ook al opgemerkt bij de grote clubs en ruim een jaar geleden kwam hij voor 1 juli 2024 al een transfer overeen met RB Leipzig.

image.thumb.png.61061b002923c5d6cbd7b99225e17505.pngDe kracht van Vandevoordt ligt echt in het defensieve keeperswerk, want voetballend komt hij wat lastiger mee dan de twee eerdere talenten van deze lijst. Echter is hij qua puur keeperswerk wel fantastisch, zeker in de één-op-één. Eigenlijk heeft hij dan ook verder geen zwakke plekken. Het nadeel is dus zijn toekomstige transfer naar Duitsland, waardoor hij de eerste seizoenen niet haalbaar is.

Robin Roefs

De negentienjarige Robin Roefs is momenteel tweede doelman bij NEC. Roefs heeft daar de pech dat Jasper Cillessen momenteel vrij onomstreden is bij de Nijmegenaren. Toch heeft hij zijn profdebuut al mogen maken en staat de teller momenteel op vier duels in de hoofdmacht van NEC.
Roefs is erg goed bij hoge ballen, maar is ook in de andere aspecten van het keeperswerk al aardig ontwikkeld.

image.thumb.png.8103d12cb84b2acd30906b11b372d15b.png

Alleen meevoetballend is het nog een beetje magertjes bij Roefs. Daarentegen heeft hij nog de mogelijkheid om door te groeien en is hij niet al te duur, wat hem een fraaie (toekomstige) aanwinst voor jouw team kan maken.

Sem Westerveld

Met Sem Westerveld komen we al aan de tweede AZ-doelman van dit lijstje toe. Lange tijd leek hij de meest talentvolle doelman te zijn van de Alkmaarse opleiding, maar inmiddels is hij voorbijgestreefd door Rome-Jayden Owusu-Oduro. Dat betekent niet dat Westerveld een slechte keeper is, integendeel zelfs.

image.thumb.png.a1112eb9332f687f6ce7ea03c338ab6b.png

De zoon van oud-international Sander Westerveld beschikt over een fraai pakket kwaliteiten, maar zal nog wel de nodige begeleiding en wedstrijdminuten moeten krijgen om echt tot het gewenste niveau door te groeien.
Het potentieel is er wel zeker bij Westerveld, iets dat AZ ook ziet. Toch is hij een stuk goedkoper dan zijn concurrent en de twintig jarige doelman zal ook niet onwelwillend tegenover een Alkmaars vertrek staan.

Eervolle vermeldingen

Emile Doucouré (Beerschot)

Yaell Samson (FC Utrecht)

Matéo Husselin (Feyenoord)

Sten Kremers (Ajax)

Luca Neu (FC Utrecht)

Koop FM24

Ontvang een flinke MU korting op je bestelling en start direct met spelen!

Koop FM24

Ontvang flinke korting en steun Managers United!

Laatste Artikelen