De keuzes van MU: De vijf grootste talenten van Nederland

HomeFootball Manager 2024De keuzes van MUDe keuzes van MU: De vijf grootste talenten van Nederland

Auteur

Datum

Categorie

Nu de nieuwe Football Manager écht uit is, wordt het voor ons tijd om te duiken in de grootste Nederlandse talenten. Want wat is er nu mooier dan eigen kweek te zien opgroeien tot wereldtoppers die het Nederlands elftal verder kunnen brengen?

Er zit zoveel talent, dat het wel wat moeilijk kiezen was. Daarom hebben we besloten om de meest overduidelijke talenten (Jorrel Hato, Xavi Simons, Bart Verbruggen, Ryan Gravenberch) even over te slaan voor dit overzicht.

Er zijn ontzettend veel talenten in Nederland, maar allemaal hebben ze een dynamisch potentieel. Daarom kan het zijn dat onderstaande spelers per game iets verschillen qua talent, maar dat het allemaal toppers kunnen worden, dat staat vast.

Skye Vink

Omdat we de titel van dit artikel graag wat eer aan doen, beginnen we op De Toekomst in Amsterdam. Daar vinden we Skye Vink; een vrij lange, maar lichtvoetige spits die de kwaliteiten heeft om uit te groeien tot topspits voor Ajax. Hij is erg sterk in de lucht (kan ook niet anders met zo’n naam) en heeft een prima balcontrole. Daarnaast is hij opvallend snel voor zijn postuur. Ook met zijn passing zit het wel snor en dus is de pas 17-jarige Vink een uitstekend aanspeelpunt en kan hij uiteraard alleen maar beter worden.

Dat Skye zo goed kan voetballen is geen toeval, want zijn vader is voormalig Ajax-middenvelder en huidig TV-analist Marciano Vink, die zoonlief onder zijn hoede had bij het Amsterdamse Zeeburgia. Op elfjarige leeftijd stapte Vink junior over naar de Ajaxopleiding, waar hij een opvallende transformatie onderging van centrumverdediger naar spits en dat lijkt hem geen windeieren te leggen voor de toekomst. Of hij makkelijk weg te plukken is uit Amsterdam is maar de vraag, maar hou hem in de gaten, want dit is een topspits in wording.

image.png.33ae9b07564ae25a10b899b58855594c.png

Gabriël Misehouy

Voordat we Amsterdam achter ons laten werpen we eerst nog een blik op Gabriël Misehouy. Deze Amsterdammer met Ghanese roots speelt al sinds jaar en dag bij Ajax, waar hij zo’n beetje de hele jeugdopleiding doorlopen heeft. Misehouy is inmiddels een vaste waarde voor Jong Ajax en de multifunctionele speler, die zowel op een flink aantal middenveldposities als in de spits kan spelen, heeft zich begin dit jaar in de voorbereiding ook mogen tonen aan de toenmalige hoofdtrainer.

Toch is er nog geen debuut gekomen voor Mieshouy, die daardoor lijkt te twijfelen aan zijn toekomstperspectief bij zijn Ajax. Een aflopend contract en veel buitenlandse interesse wakkeren deze twijfels alleen maar meer aan. Weet jij hem weg te plukken uit Amsterdam? Dan heb je de beschikking over een technisch zeer vaardige speler, die ook flink behendig is en mentaal ook over de juiste attributen beschikt. Als je er dan bij optelt dat hij deze zomer net achttien jaar oud is geworden en dus nog veel beter kan worden, is dat een perspectief om van te smullen.

image.png.ef26d9e2def3f687b2916b895b249a0c.png

Rome-Jayden Owusu-Oduro

Van Amsterdam is het een kleine reis naar Alkmaar, waar we stilstaan bij misschien wel de meest talentvolle doelman van Nederland: Rome-Jayden Owusu-Oduro. De net negentien jaar oud geworden doelman won het afgelopen jaar de UEFA Youth League met AZ en dat was niet zonder reden. Owusu-Oduro heerst in de lucht, is balvast en toont zich een baas in de eigen zestien. Hoewel hij al flink wat wedstrijden in de benen heeft voor Jong AZ in de Keuken Kampioen Divisie, heeft Owusu-Oduro zijn debuut voor het eerste elftal nog niet gemaakt. Toch is de in Purmerend geboren doelman met Ghanese roots iemand om in de gaten te houden, want zowel binnen als buiten AZ wordt er heel erg veel verwacht van de beul van Belgrado.

image.png.72938ce8b212ce29ae8044cf922b7eda.png

Shaqueel van Persie

We zakken af naar Rotterdam. Op Varkenoord, het jeugdcomplex van Feyenoord, vinden we Shaqueel van Persie terug. Shaqueel is de zoon van Robin van Persie, die natuurlijk geen verdere toelichting nodig heeft. En net als zijn vader lijkt ook Shaqueel rijp voor een prachtige carrière. Van Persie junior, die in Londen geboren is en naast een Engels en Nederlands paspoort ook over een Marokkaans paspoort beschikt, is een linksbenige aanvaller die op alle voorwaartse posities uit de voeten kan. De voorkeur van Shaqueel ligt in de spits, maar omdat hij ook over een uitstekende dribbel en voorzet beschikt, kan hij ook op de flank uit de voeten. Daarnaast is hij sterk in de lucht, snel en technisch zeer vaardig. En met zijn zestien jaar is Van Persie ook nog eens de jongste speler uit dit rijtje. Kan hij de carrière van zijn vader evenaren of zelfs overtreffen? In Football Manager verwachten wij dat zeer zeker wel.

image.png.a8488ac01f55707cf8420873863b9055.png

Tygo Land

In het zuiden van het land vinden we op De Herdgang PSV-talent Tygo Land terug. Land is een zeventienjarige middenvelder die vorig jaar juli de overstap maakte van SC Heerenveen naar PSV en daar ook zijn debuut al heeft gemaakt in het eerste elftal. Land is een centrale middenvelder met drang naar voren, maar hij kan ook met de punt naar achteren spelen. Voor zijn leeftijd is Land al goed ontwikkeld, hij beschikt over een prima traptechniek, fraaie passing, goede balcontrole en ook mentaal zit het al goed. Fysiek gaat Land nog wel stappen maken, maar ook daar valt hij niet buiten de boot. Het is altijd maar de vraag wat de toekomst gaat brengen, maar het kan bijna niet anders of Tygo gaat een hele grote naam worden in het Nederlandse voetbal.

image.png.781219a0a1ce0c8810febaf79dbe57b6.png

Eervolle vermeldingen

Mark Verkuijl, Silvano Vos, Jaydon Banel (Ajax)

Jaden Slory, Aymen Sliti (Feyenoord)

Iggy Houben, Jason van Duiven (PSV)

Kees Smit (AZ)

Prince Aning (Borussia Dortmund)

Livano Comenencia (Juventus)

Emanuel Emegha (RC Strasbourg)

Heb jij ook een talent gevonden? Aarzel dan niet om hem te delen in ons spelersforum.

Voor alle overige artikelen uit deze rubriek navigeer je naar deze startpagina.

Koop FM24

Ontvang een flinke MU korting op je bestelling en start direct met spelen!

Koop FM24

Ontvang flinke korting en steun Managers United!

Laatste Artikelen