De keuzes van MU: De vijf grootste KKD-talenten

HomeFootball Manager 2024De keuzes van MUDe keuzes van MU: De vijf grootste KKD-talenten

Auteur

Datum

Categorie

Sinds vorig jaar is de KKD-challenge een uitdaging die vaak aangegaan wordt op het forum. Voor velen van ons is niets leuker dan je volledig onderdompelen in het wel en wee van het tweede niveau van Nederland. Aangezien we ook nog eens dol zijn op talentvolle spelers waar we nog jaren mee vooruit kunnen, is het goed om te weten waar je moet zijn om hen te vinden. In dit artikel kijken we naar de vijf grootste talenten uit de Keuken Kampioen Divisie.

Talenten van Jong Ajax, Jong AZ, Jong PSV en Jong Utrecht zijn buiten beschouwing gelaten; hen zien we als spelers van Eredivisieclubs.

Rocco Robert Shein

Voor de eerste naam op de lijst komen we zowaar niet bij de gevestigde orde uit, maar belanden we in Dordrecht, waar bij de plaatselijke FC een middenvelder uit Estland actief is. Na al op jonge leeftijd zijn doorbraak te hebben beleefd bij FC Flora, maakte hij de stap naar Nederland om voor FC Utrecht uit te komen. Daar reikte de jongensdroom van profvoetbal nog niet verder dan wedstrijden voor Jong Utrecht. Sinds dit jaar beproeft de Est zijn geluk bij FC Dordrecht, dat een gouden slag lijkt te hebben geslagen met het aantrekken van de international. Shein kan uit de voeten als verdedigende middenvelder en centrale middenvelder. Hij is een vrij complete speler die zich nog behoorlijk kan doorontwikkelen. Zijn contract loopt nog door tot medio 2025; Dordt zal hem niet zomaar laten vertrekken.

Devin Haen

Voor FM-spelers en voor trouwe volgers van de KKD is Haen geen onbekende. Bij De Graafschap werd hij al op jonge leeftijd voor de leeuwen gegooid in de tijd dat men in Doetinchem in de gaten kreeg dat er meer uit de jeugdopleiding gehaald moest worden. Haen kende een periode waarin de verwachtingen steeds hoger werden; sommigen zagen in hem zelfs de toekomstige spits van het Nederlands Elftal. Die belofte is nog lang niet waargemaakt, maar dat neemt niet weg dat de spits nog altijd begenadigd talent is. Overigens kan hij ook achter de spitsen uit de voeten, een positie als schaduwspits zou gezien zijn dribbelvaardigheden en anticipatie geen gek idee zijn. Het Achterhoekse jeugdproduct ligt tot het einde van dit seizoen onder contract en kan in FM redelijk eenvoudig worden overgenomen.

Johan Hove

Alle ogen zijn dit jaar op FC Groningen gericht, de verrassende degradant uit de Eredivisie. In het noorden staan de nodige talenten onder contract, waarvan Johan Hove er eentje is. Hoewel zijn naam zomaar Nederlands zou kunnen zijn, komt hij toch echt uit Noorwegen. Bijna één miljoen euro had Groningen over voor zijn komst vanuit Strømsgodset. In zijn eerste seizoen kon hij niet de pijnlijke degradatie niet voorkomen, maar dit seizoen zou hij – zeker in FM – het talent moeten zijn dat opstaat in de strijd om directe promotie. De aanvallende middenvelder kan op meerdere posities uit de voeten en kent een natuurlijke drang naar voren. De concurrentie op zijn positie(s) is groot, toch valt het te hopen dat hij voldoende speeltijd krijgt, want Hove is nog lang niet uitgeleerd. Zijn contract loop in 2026 pas af.

Khaled Razak

Voor de vierde speler van de vijf reizen we af naar Noord-Brabant, alwaar we in Tilburg stuiten op Khaled Razak. De jonge, multi-inzetbare aanvallende middenvelder maakt dit jaar voor het eerst onderdeel uit van de eerste selectie van Willem II, de club waar hij al sinds zijn jeugd actief is. Als kind van de stad zal de linkspoot zich ongetwijfeld willen gaan bewijzen. Wellicht dat dit ervoor zorgt dat hij zijn in 2025 aflopende contact wil verlengen. Wil je hem echter naar een andere club halen, dan is hij na ongeveer een halfjaar voor een schappelijk bedrag over te nemen. Razak beschikt over redelijke technische vaardigheden die van belang zijn voor zijn posities. Daarnaast is zijn snelheid een van zijn wapens in het aanvallende spel.

Levi Smans

We sluiten af met Levi Smans, de speler die pas in 2020 door VVV-Venlo werd opgepikt bij SHH, zijn amateurvereniging in Herten. Een jaar later was Smans al niet meer weg te denken uit de selectie van de Limburgers en kwam hij tot twintig competitieoptredens. De middenvelder staat nog twee jaar onder contract en wie bij VVV managet, zal er veel aan gelegen zijn dit contract open te breken. Immers, vanuit de Eredivisie is er al de nodige interesse, terwijl je in Smans juist een speler hebt die je eerst kan helpen in de promotiestrijd en er vervolgens al kan staan op het hoogste niveau. Als aanvallend ingestelde speler is de Limburger behoorlijk gericht op het maken van doelpunten, gezien zijn attribuut probeert schoten in één keer.

Heb jij ook een talent gevonden? Aarzel dan niet om hem te delen in ons spelersforum.

Voor alle overige artikelen uit deze rubriek navigeer je naar deze startpagina.

Koop FM24

Ontvang een flinke MU korting op je bestelling en start direct met spelen!

Koop FM24

Ontvang flinke korting en steun Managers United!

Laatste Artikelen