De grootste talenten van: Rosenborg BK

Home Football Manager 2019 Shortlists De grootste talenten van: Rosenborg BK

Author

Date

Category

Rosenborg BK is de absolute topclub in Noorwegen. Onder andere AZ Alkmaar heeft al vaak de vruchten geplukt van de jeugdopleiding van de 26-voudig landskampioen. Zo kwamen Jonas Svensson, Markus Henriksen en Frederik Midtsjø al richting Nederland. We gaan vandaag bekijken of er meer talenten rijp zijn voor de stap naar de Nederlandse competitie. Of misschien lopen er wel enkele toekomstige wereldsterren rond in de jeugdleiding. Wij nemen er vijf onder de loep.

Erik Botheim

Erik Botheim is een 18-jarige hangende spits. Zijn debuut voor Rosenborg maakte hij al in 2017 en inmiddels heeft hij een basisplaats veroverd. Met zijn goede balaanname en fabelachtige techniek is het een moeilijk bespeelbare spits. Tel daar nog eens bij op dat hij 187 centimeter lang is en we kunnen stellen dat we hier te maken hebben met een ruwe diamant. Wordt dit de toekomstige redder van het Noorse voetbal?

Erik Botheim

Emil Ceide

Deze 16-jarige buitenspeler is ingedeeld in het onder 19 elftal van Rosenborg, maar maakt al vaak zijn minuten in het tweede elftal. Met zijn kwaliteiten lijkt het niet lang te duren voordat de hoofdtrainer hem een kans geeft in de hoofdmacht. Zijn beste positie is linksbuiten, in de rol van hangende vleugelspeler. Met zijn goede dribbel en snelheid kan hij zomaar een grote speler in het Europese voetbal worden.

Emil Ceide

Mikael Johnsen

Als we het over een creatieve centrale middenvelder hebben, dan hebben we het over Mikael Johnsen. Deze 17-jarige Noor speelt al regelmatig in het tweede elftal van Rosenborg. Als hij fysiek en mentaal nog sterker wordt dan kan hij zomaar snel doorbreken in Noorwegen en de stap maken naar de Eredivisie of Europese subtop. De potentie is er!

Mikael Johnsen

Erlend Reitan

De 20-jarige Erlend Reitan is een vleugelverdediger met veel drang naar voren. Als we zijn potentie bekijken dan zien we dat hij waarschijnlijk de Europese top nooit gaat halen. Echter kan Reitan wel een hele nuttige kracht worden voor Nederlandse topclubs of Europese subtoppers. Gezien zijn basisplaats in de hoofdmacht van Rosenborg is het zaak om hem snel vast te leggen, anders bestaat de kans dat hij duurder en duurder wordt.

Erlend Reitan

Teodor Haltvik

Haltvik is een hangende vleugelspeler die het beste uit te voeten kan als linksbuiten. Met zijn goede afstandsschot is hij een plaag voor elke keeper. Daarnaast beschikt Haltvik over een goede dribbel en de nodige snelheid. Net als bij Reitan ligt Haltvik’s potentie niet zo hoog als bij de eerstgenoemde talenten, maar ook hij kan een goede speler worden voor een Europese subtopper.

Teodor Haltvik

Vorig artikelMohammed Ihattaren
Volgend artikelEzequiel Barco

Spelers in onze FM19 DB

Lewis Cook

Paspoort Naam: Lewis Cook Leeftijd: 21 Nationaliteit: Engeland Interlands: 1 (0 goals) Height: 176 cm Weight: 71 kg Foot: Rechts Speler Informatie Club: AFC Bournemouth Contract: 30/06/2022 Waarde: €15k Kosten (2018): €47M Salaris p/w: €39k Clausule: Geen Selectie Status:...

Gonçalo Ramos

De 17-jarige Gonçalo Ramos staat volgens vele geruchten in de belangstelling van verschillende Europese topclubs. De vraag is dan ook of SL Benfica ooit...

Marcos Senesi

Marcos Senesi staat momenteel in de nadrukkelijke belangstelling van Feyenoord. De Rotterdammers zoeken naar een linker centrale verdediger en deze Argentijn lijkt die positie...

Alexander Nübel

Alexander Nübel lijkt een nieuwe Duitse keepersparel te zijn. Hij lijkt een basisplaats te hebben veroverd bij zijn club Schalke 04 en haalde afgelopen zomer met Duitsland onder 21 de finale van het EK. Wordt dit de nieuwe Manuel Neuer?

Donyell Malen

Zoals vele jonge voetballers waagde Donyell Malen de stap naar Engeland, maar dat leek toen der tijd te hoog gegrepen. In het seizoen 2017/2018 pikte PSV Malen op bij Arsenal. Na de verkoop van Luuk de Jong naar Sevilla werd Malen gebombardeerd tot nieuwe spits van PSV. Supports en analisten spreken positief over de jonge spits. Kan hij revanche nemen en bewijzen dat hij in de Premier League thuishoort?

Mickaël Cuisance

De 18-jarige Mickaël Cuisance speelt sinds 2017 bij Borussia Mönchengladbach en hoopt zich daar de komende jaren in de kijker te spelen voor het Franse elftal. Ondanks de moordende concurrentie heeft Cuisance het potentieel om een plekje in het elftal van Les Blues te veroveren. Kan hij zijn potentieel bereiken?