De eerste dagen bij een nieuwe club

HomeMU's HulpgidsenDe eerste dagen bij een nieuwe club

Auteur

Datum

Categorie

In de eerste dagen bij een nieuwe club zijn er een aantal dingen waar je op moet letten en dus rekening mee dient te houden. Om ervoor te zorgen dat je meteen een stevige basis legt voor het komende seizoen is het raadzaam om in ieder geval al snel met de volgende punten aan de slag te gaan.

Stel een visie op voor je save

Bedenk in eerste instantie wat je wilt bereiken met je savegame. Wil je een team langzaam opbouwen, wil je veel eigen jeugd inpassen of wil je zo snel mogelijk de wereldtop bestormen? Of terwijl, waar komt je focus te liggen? Maak aan de hand van je visie een vijfjarenplan met bepaalde doelen die je per jaar wilt bereiken. Je kunt hierbij ook gebruik maken van de clubvisie. Een voorbeeld kan zijn dat als je de keuze maakt om veel eigen jeugd in te passen je elk jaar minimaal drie spelers uit de eigen opleiding wilt laten debuteren in het eerste elftal. Schrijf deze punten op en probeer ernaartoe te werken.

image.png.be2c3a535e6924fd339b067863bad7fe.png

Maak een analyse van je selectie

Wanneer je de visie helder hebt ga je een analyse maken van je huidige selectie. Welke kwaliteiten heeft je team en waar liggen zwaktepunten? Ben je op elke positie dubbel bezet? Wie zijn mijn sterspelers? Het zijn maar zo een aantal vragen die je jezelf kunt stellen tijdens het maken van de analyse. Aan de hand van het beschikbare spelersmateriaal ga je ook kijken welke speelwijze het beste bij het team aansluit. Kun je het beste in een 4-2-3-1 gaan aantreden of sluit een 5-3-2 toch beter aan bij het spelersmateriaal?

image.png.62511be1cb903b6fa6805d586bda0fd1.png

Creëer een aantal tactieken

Je weet nu over welke spelers je de beschikking hebt en welke speelwijze daar het beste bij aansluit. Nu wordt het tijd om een tactiek te creëren. Deze maak je aan de hand van het spelersmateriaal en de clubvisie. Als in de clubvisie beschreven wordt dat het bestuur graag wil dat er aanvallend voetbal wordt gespeeld, dan is het raadzaam om hier tijdens het maken van je tactiek rekening mee te houden.

Hoe maak je een goede tactiek in Football Manager?

image.thumb.png.56d9a9cbb397286c2837c09595581d30.png

Controleer de verantwoordelijkheden

Hoe ga je aan de slag bij je nieuwe club? Ben je een hands-on manager en wil je op veel vlakken betrokken zijn, of ga je grotendeels je taken delegeren zodat je je maar op een paar gebieden hoeft te focussen? Stel de verantwoordelijkheden aan de hand van deze vraag op de juiste manier in. Je kunt deze aanpassen via staf > verantwoordelijkheden.

Stel de trainingen in

Nu wordt het tijd dat de spelers bekend gaan raken met jouw speelwijze. Voor een groot deel gebeurt dit via de trainingen. Daarom is het van belang dat je ook genoeg aandacht besteedt aan de trainingen. Wil je weten hoe je het beste uit de trainingen haalt? Luister dan vooral naar onze podcast die hierover gemaakt is.

image.thumb.png.db2ad56e2ec3a365f71287f207454c57.png

Controleer wat er in de jeugdopleiding loopt

Het zou jammer zijn dat je je scouts op pad stuurt voor een talentvolle middenvelder, terwijl die al gewoon in de eigen onder-19 loopt. Controleer daarom eerst wat er in je eigen jeugdopleiding loopt, voordat je transfermarkt op gaat. Voor de selectie inschrijvingen dien je sowieso over een bepaald aantal spelers uit de eigen jeugdopleiding te beschikken. Neem daarom vooral een kijkje in het ontwikkelcentrum en hevel de grootste talenten over naar het eerste elftal indien ze klaar lijken voor meer speelminuten op het hoogste niveau.

Wil je nou weten hoe je zelf een optimale jeugdontwikkeling kan creëren binnen je club? Ook hier hebben wij een zeer uitgebreide podcast over gemaakt!

image.thumb.png.aff307d41f49d51eee49b4f7a7085966.png

Stuur je scouts op pad

Mocht er niet genoeg talent rondlopen in de opleiding, dan kun je het altijd nog via de transfermarkt zoeken. Bedenk wel waar je focus ligt voor je toekomstige aanwinsten en stel de opdrachten van de scouts hierop in. Een goed scoutingsnetwerk kan je helpen om ervoor te zorgen dat je geen spelers over het hoofd gaat zien. Lees daarom ook eens door hoe je een goed scoutingsnetwerk opzet in Football Manager.

image.thumb.png.eb5145a25086d64942948bdee345342e.png

Controleer je staf

En als afsluiter raden we je aan om een kijkje te nemen naar je staf. Heb je voldoende trainers in dienst en staan ze allemaal op de juiste plek? Is de werklast van je trainers op bepaalde gebieden niet te hoog? Hoe staat het met het aantal analisten en fysiotherapeuten? Zet zo nodig vacatures open voor functies die nog niet bekleed zijn. Kijk ook naar je huidige staf, zijn zij wel goed genoeg voor het niveau dat je wilt nastreven, of zijn er betere stafleden te vinden die ook wel interesse hebben om naar je club te komen?

image.thumb.png.98e5952205969683305097f3250a8cd1.pngAndere Football Manager hulpgidsen

Tien tips voor de beginnende FM speler
Wat te doen voordat je een nieuwe FM-save start
Logos, faces & kitpacks toevoegen aan FM
Nederland, Duitsland & Japan speelbaar maken in Football Manager

Of bekijk het gehele overzicht aan hulpgidsen door hier te klikken.

Koop FM24

Ontvang een flinke MU korting op je bestelling en start direct met spelen!

Koop FM24

Ontvang flinke korting en steun Managers United!

Laatste Artikelen