De drie spelmodi: hoe starten we een nieuw spel?

HomeFootball Manager 2024De drie spelmodi: hoe starten we een nieuw spel?

Auteur

Datum

Categorie

Eerder berichtten we al over de nieuwe startmodi welke bekend werden gemaakt met betrekking tot transfers en selecties. Dit is gecreëerd om precies jouw gewenste niveau van realisme in het spel naar voren te laten komen. Vandaag zoomen we in op de drie opties en wat nu precies de verschillen zijn.

Wil je starten met de huidige selecties vanaf de startdatum? Prima. Wil je starten met de selecties zoals deze waren op de startdatum en dan de transfers als ’toekomstige transfers’? Ook goed. Of kies je voor je eigen wereld met de selecties en budgetten zoveel mogelijk als deze waren op het begin van het jaar zonder toekomstige transfers? Alles kan.

Uiteraard gaat het hier om de spelmodus ‘nieuwe carrière’, dus niet om zaken als VS of Fantasy Draft.

image.png.b98dfa8176dfd52d7b9b7b3b536b48cc.png

Optie 1: Traditioneel

De eerste mogelijkheid om een carrière te starten in Football Manager 24 is ’traditioneel’. Dit is eigenlijk zoals we gewend zijn om Football Manager te spelen van de laatste jaren. De selecties zijn up-to-date vanaf de dag dat jij je game start aan de hand van de SI-update. Transfers welke aankomende winter bijvoorbeeld zullen gaan plaatsvinden, zullen na de winterupdate dan ook al in-game in de zomer plaats gevonden hebben.

Om even een voorbeeldje te geven starten we een game met Feyenoord op de traditionele manier. Door het late aanschuiven van Ayase Ueda en Luka Ivanušec is de Feyenoord-manager in spe helemaal niet verkeerd af met het kiezen voor de traditionele manier. Want in plaats van dat de aanvallers pas beschikbaar zijn in augustus, sluiten ze nu mooi in de voorbereiding al aan bij de selectie.

image.png.f1212ac686c497681675f8c660d5bd1c.png

Optie 2: Echte wereld

De tweede optie die we kunnen kiezen is ‘echte wereld’. Hier zitten alle transfers ook al verwerkt, maar zullen deze pas plaats gaan vinden op de datum dat de transfer werd afgerond. Kies je dus voor deze optie, heb je qua selectiesamenstelling dezelfde voorbereiding als dat de club in het echt heeft gehad.

Door verder transferactiviteit uit te schakelen in de eerste transferperiode kan je het zelfs precies zo laten lopen als dat het in de echte wereld gegaan is.

Zo kijken we bijvoorbeeld naar PSV. De Eindhovenaren hebben veel transferzaken gedaan, waarvan een relatief groot deel pas laat werd afgerond. Zo sloot onder meer Hirving Lozano pas op het laatste moment bij de selectie aan. Als we de selectie van PSV zien bij de start van de game zien we bijvoorbeeld wel al Ricardo Pepi, maar nog geen Armel Bella-Kotchap en nog wel Ibrahim Sangaré. Deze transfers staan er dus al in als toekomstige transfers en zullen uiteindelijk ook doorgang vinden.

image.png.6a950b889bd27756807338b7288e0f80.png

Let op dat hierbij meer spelers standaard in de database worden geladen dan normaal, het zou dus kunnen dat je spel er iets langzamer op gaat draaien. Zo kwamen we in een eerste game met alleen de Nederlandse en Belgische competities ingeladen al ruim boven de 70.000 spelers uit, terwijl dit met de traditionele modus zomaar rond de 15.000 zal liggen.

Optie 3: Jouw eigen wereld

De derde optie die Football Manager 24 jou aanbiedt heet ‘jouw eigen wereld’. En dit geeft je de kans om echt een wereld van verschil te maken, want de selecties en budgetten zullen zijn zoals deze naar verwachting waren aan het begin van dit voetbalseizoen. Ideaal als je dit seizoen echt helemaal wil herschrijven.

image.png.96ec8d2ca9502e571a34a18a433f2c0b.png

Zelf verwachten we dat Ajax wel oren zou hebben naar zo’n setup. Wat als je als kersverse Ajax-manager nu eens niet opgescheept zit met de aankopen van een vervelende TD? Wat als Tadic nog steeds happy bij de club zit en spelers als Lionel Messi transfervrij op te pikken zijn?

image.png.cd8f4e7de124ea9bffd0fbec06db5a2b.png

Met deze derde optie herschrijf je echt de voetbalwereld, maar wie weet is dat net wat jij nodig hebt om het meeste plezier uit jouw game te halen. Welke krijgt jullie voorkeur? Laat het weten op ons forum en deel je ervaringen!

Koop FM24

Ontvang een flinke MU korting op je bestelling en start direct met spelen!

Koop FM24

Ontvang flinke korting en steun Managers United!

Laatste Artikelen