De Brexit zit in FM2017!

mu-standaard-strategiegidsen-kleinIn de nieuwe versie van Football Manager zit een nieuw realistisch element ingebouwd, namelijk een Brexit simulator. Deze zal enkele consequenties van het verlaten van de Europese Unie door het Verenigd Koninkrijk na gaan bootsen. Dat dit voor het team van SI zeer lastig te bewerkstelligen was, moge duidelijk zijn. Een Brexit kan namelijk eindeloze gevolgen hebben en het is natuurlijk nog niet helemaal duidelijk hoe dit allemaal uit zal gaan pakken. Om het realisme in Football Manager toch hoog te houden, heeft men besloten om alle uitkomsten in de Brexit simulator te bouwen waardoor iedere game die je start anders zal zijn.

Tijdens het spel zullen de spelers geïnformeerd worden middels een bericht dat de handelsbesprekingen zijn begonnen en een jaar later een bericht waarin de exacte uitkomsten en gevolgen staan van de Brexit. Dit alles zal gebeuren tussen het tweede en het tiende jaar van het spel. Men heeft vanuit SI drie scenarios bedacht die je kunt gaan zien in jouw games:

  1. Soft Brexit –  vrije verkeer van werknemers blijft zoals die nu is
  2. Voetballers krijgen dezelfde eisen als “entertainers” waardoor het makkelijk is voor hen om een werkvergunning te krijgen. Dit zal geen grote gevolgen hebben voor het vrije verkeer van werknemers
  3. Hard Brexit – alle regels die momenteel gelden voor spelers buiten Europa gaan ook gelden voor alle spelers die niet uit het Verenigd Koninkrijk komen

Vooral het laatste scenario zal grote gevolgen hebben voor je game, want spelers zoals N’Golo Kante en Dimitri Payet, die nu in de Premier League spelen, zouden daar dan niet meer voor in aanmerking komen. Ook is er een optie dat je een gelimiteerd aantal buitenlanders in je selectie mag hebben. Iets wat bijvoorbeeld al in Italië wordt toegepast. Hoeveel buitenlanders je dan in je selectie zou mogen hebben, kan variëren van zeventien tot vier. Daarnaast kun je ook nog de invloed gaan voelen van diverse referendums waarin bepaalde zaken worden besloten. Zo zou het zomaar kunnen zijn dat in jouw game spelers van Schotland en Noord-Ierland ook een werkvergunning nodig hebben om in de Premier League te mogen spelen. Of dat spelers een dag nadat de Brexit is ingevoerd een aanvraag moeten doen voor een werkvergunning. Tot slot geeft men vanuit SI ook nog aan dat het “Bosman-arrest” ook afgeschaft zou kunnen worden in het Verenigd Koninkrijk, waardoor spelers niet meer transfervrij kunnen verkassen aan het einde van hun contract.

De uiteindelijke conclusie is dat men vanuit SI er van alles aan gedaan heeft om een stuk realisme in de game te bouwen. Uiteindelijk houdt de Brexit de gemoederen in voetballand flink bezig. In Football Manager 2017 kan men alvast gaan ervaren welke mogelijke gevolgen dit alles kan hebben. Football Manager 2017 zal dus een extra uitdaging gaan bieden voor mensen die graag in de Premier League aan de slag gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here