De beste wonderkids: rechtsback

HomeArchiefDe beste wonderkids: rechtsback

Auteur

Datum

Categorie

We duiken in de wereld van de wonderkids. Wie is er geen fan van? In deze serie kijken we naar de beste wonderkids per positie. Welke spelers maken een goede kans om binnen een aantal jaar uit te groeien tot de beste spelers in FM? We gaan kijken naar de rechtsbacks.

Sergiño Dest

We starten met Sergiño Dest. Een multifunctionele back die zowel de gehele rechter- als linkerkant kan bestrijken. Dest beleefde vorig jaar zijn doorbraak bij Ajax en dat leverde hem een transfer op naar FC Barcelona. In FM beschikt Dest over een variabele potentie. Hoe goed hij uiteindelijk wordt, verschilt dus per game. Dest is een technische voetballer die graag mee gaat in de aanval. De 19-jarige Amerikaan beschikt voor zijn leeftijd al over goede mentale vaardigheden. Dit gaat hem helpen in zijn route naar de top.

60927e88c60b4-Dest.png

Reece James

Door naar Engeland waar we gaan kijken naar de club met één van de beste jeugdopleidingen uit FM, Chelsea. James is een product van de Londense club, die vorig jaar zijn kans heeft gepakt door het transferverbod dat de club werd opgelegd. Na een verhuurperiode bij Wigan in het Championship pakte hij vorig jaar zijn kans in de hoofdmacht van Chelsea. James kan op meerdere posities uit de voeten. Wanneer de nood hoog is kan hij als centrale verdediger, linksback, vleugelverdediger of zelfs op het middenveld ingezet worden. Toch komt hij het beste uit de verf als rechtsback.

60927eab83466-James.png

Dodo

Shakhtar Donetsk heeft al veel Braziliaanse talenten onder contract gehad in de afgelopen jaren en Dodo is het volgende talent dat in de rij staat. De rechtsback werd voor €2 miljoen overgenomen van Coritiba en na een verhuurperiode in Portugal wist hij afgelopen seizoen zijn minuten te maken in de hoofdmacht van de club uit Oekraïne. Dodo beschikt over goede fysieke vaardigheden en is daarnaast ook goed aan de bal. Hij beschikt over een prima dribbel, eerste balcontact en een goede basistechniek. In verdedigend opzicht kan hij zich echter nog wel verbeteren op een aantal vlakken.

60927e936ae7b-Dodo.png

Achraf Hakimi

Eén van de grootste talenten uit Afrika is Achraf Hakimi. De back is pas 21 jaar, maar heeft er al een aardige carrière opzitten. In de afgelopen twee seizoenen werd de Marokkaan verhuurd aan Borussia Dortmund en daar liet hij zien over welke kwaliteiten hij beschikt. Het leverde hem een transfer op naar Inter Milaan, dat €40 miljoen overhad voor zijn diensten. Net als de andere backs in dit lijstje is Achraf Hakimi ook verdediger die graag mee gaat in de aanval. Het is een eis die tegenwoordig aan een moderne back wordt gesteld. Hakimi beschikt over een fantastische voorzet en weet zich daarnaast ook in aanvallend opzicht vaak op de juiste plek te positioneren. Indien het nodig is zal Hakimi ook als linksback uit de voeten kunnen.

60927e9e2e558-Hakimi.png

Trent Alexander-Arnold

Dat Trent Alexander-Arnold het grootste talent op rechtsback is, zal niemand verbazen. In Football Manager beschikt de Engelsman over geweldige attributen. Aan het begin van de game zijn er maar drie vaardigheden die lager dan 12 gewaardeerd worden, dit geeft al aan wat voor een talent Alexander-Arnold is. De 21-jarige back heeft daarnaast al negen interlands gespeeld voor het nationale elftal van Engeland. Liverpool heeft goud in handen met deze speler.

60927e7e60a65-A-A.png

Andere wonderkids rechtsbacks

Max Aarons – 20 jaar – Norwich City – Engelsman
Pedro Porro – 20 jaar – Sporting CP (verhuurd) – Spanjaard
Emerson – 21 jaar – Real Betis (verhuurd) – Braziliaan
Takehiro Tomiyasu – 21 jaar – Bologna – Japanner
Mert Müldür – 21 jaar – Sassuolo – Turk

Andere artikelen in de serie de beste wonderkids

Doelman

Koop FM24

Ontvang een flinke MU korting op je bestelling en start direct met spelen!

Koop FM24

Ontvang flinke korting en steun Managers United!

Laatste Artikelen