De beste wonderkids: linksback

HomeArchiefDe beste wonderkids: linksback

Auteur

Datum

Categorie

We duiken in de wereld van de wonderkids. Wie is er geen fan van? In deze serie kijken we naar de beste wonderkids per positie. Welke spelers maken een goede kans om binnen een aantal jaar uit te groeien tot de beste spelers in FM? We gaan kijken naar de linksbacks.

Luke Thomas

We starten met Luke Thomas. Thomas is een 19-jarige Engelse linksback die onder contract staat bij Leicester City. Thomas is voor zijn leeftijd al een aardig complete verdediger. Hij beschikt over goede technische vaardigheden. Daarnaast beschikt hij over een flinke portie inzet. De grootste ontwikkelpunten voor Thomas zijn zijn concentratievermogen en kracht. Mocht hij die punten nog weten te ontwikkelen, dan heb je aan Thomas een hele goede.

Riccardo Calafiori

Riccardo Calafiori is een jonge Italiaan die onder contract staat bij AS Roma. De 18-jarige linksback blinkt nog niet echt ergens in uit, maar hij valt ook nergens mee door de mand. Hij komt nu op een punt in zijn carrière dat hij veel minuten moet gaan maken op het hoogste niveau. Als hem dat lukt, dan kan hij een goede ontwikkeling doormaken richting de top van het Europese voetbal. Een verhuurperiode zou anders ook een goede optie zijn voor deze back. Hij is in ieder geval al te goed om nog voor het reserve-elftal van AS Roma te spelen.

Joško Gvardiol

Eén van de grootste Kroatische talenten is Joško Gvardiol. De 18-jarige verdediger werd dit seizoen al aangetrokken door Red Bull Leipzig, maar in die overeenkomst werd meegenomen dat de speler nog één jaar verhuurd zou worden aan Dinamo Zagreb. De scouts van Leipzig hebben het goed gezien. Gvardiol is namelijk een echte doorbijter, maar daarnaast beschikt hij ook over voetballende vaardigheden. Gvardiol kan daardoor uitgroeien tot een complete verdediger. Hij kan als centrale verdediger en als linksback op natuurlijke wijze uit de voeten.

Nuno Mendes

Nuno Mendes is één van de volgende pareltjes uit de opleiding van Sporting CP, die een grote carrière wordt toegediend. De 18-jarige Portugees staat voor zijn doorbraak bij de club uit Lissabon. Mendes kan net als Gvardiol uitgroeien tot een complete linksback. Hij beschikt over goede technische vaardigheden, kan fysiek zijn mannetje staan en beschikt daarnaast ook nog over een prima karakter. Het Portugese voetbal heeft met Nuno Mendes goud in handen.

Alphonso Davies

Het grootste talent op de linksbackpositie is Alphonso Davies. De back van Bayern München kwam over van de Vancouver Whitecaps en wist al snel te imponeren. Het grootste wapen van Davies is zijn snelheid. Een waardering van 19 voor zowel snelheid als versnelling maakt Davies één van de snelste spelers uit Football Manager. In verdedigend opzicht kan de Canadees nog wat stappen zetten, maar over degelijke aanvallende kwaliteiten beschikt de 19-jarige sowieso. Hij past in dat opzicht goed bij een club van Bayern München, die het grootste deel van hun wedstrijden toch meer bezig zullen zijn met aanvallen, dan met verdedigen.

Andere wonderkids linksbacks

David De la Víbora – 17 jaar – Real Madrid – Spanjaard
Rayan Aït-Nouri – 19 jaar – Wolves (verhuurd) – Fransman
Jesús Vázquez – 17 jaar – Valencia – Spanjaard
Owen Wijndal – 20 jaar – AZ – Nederlander
Juan Miranda – 20 jaar – Real Betis (verhuurd) – Spanjaard

Andere artikelen in de serie de beste wonderkids

Doelman
Rechtsback
Centrale verdediger

Koop FM24

Ontvang een flinke MU korting op je bestelling en start direct met spelen!

Koop FM24

Ontvang flinke korting en steun Managers United!

Laatste Artikelen