De beste wonderkids: doelman

HomeArchiefDe beste wonderkids: doelman

Auteur

Datum

Categorie

We duiken in de wereld van de wonderkids. Wie is er geen fan van? In deze nieuwe serie kijken we naar de beste wonderkids per positie. Welke spelers maken een goede kans om binnen een aantal jaar uit te groeien tot de beste spelers in Football Manager? We starten met de doelmannen.

Manuel Gasparini

We starten met Manuel Gasparini. Een 18-jarige doelman die onder contract staat bij Udinese. Bij de start van de game is Gasparini een degelijke doelman, die nog niet klaar is voor het echte werk. Echter heeft hij wel de potentie om uit te groeien tot een geweldige doelman, wanneer hij de juiste begeleiding krijgt. Gasparini kan een interessante speler zijn, aangezien zijn contract aan het einde van het eerste seizoen afloopt. Met een beetje geluk is hij te benaderen in de winterstop en kun je in het tweede seizoen over de doelman beschikken.

6076f02272211-Gasparini.png

Stefan Bajić

Door naar nummer twee op de lijst. Stefan Bajić is redelijk vergelijkbaar met Manuel Gasparini. Ook een 18-jarige doelman die nog niet meteen klaar lijkt voor speeltijd in het eerste elftal. Echter kan ook deze Fransman, die ook over de Servische nationaliteit beschikt, uitgroeien tot een geweldige keeper met de juiste begeleiding. Voor zijn leeftijd beschikt Bajić al over prima fysieke attributen. Bajić beschikt nog over een contract dat loopt tot medio 2022.

6076f034a159e-Bajic.png

Maarten Vandevoordt

De nummer drie die we op de lijst tegenkomen zal waarschijnlijk geen onbekende zijn. Maarten Vandevoordt is een Belgische doelman die een hoog potentieel wordt toegediend. Inmiddels is Vandevoordt ook de vaste keuze onder de lat bij KRC Genk. Hij heeft de plek van Danny Vukovic overgenomen, die besloot te stoppen met keepen. Terug naar Vandevoordt. De Belgische doelman beschikt over prima reflexen en is ook goed in de één-tegen-één. Wanneer Vandevoordt de juiste keuzes in zijn carrière maakt, is de kans groot dat hij de opvolger van Courtois wordt in het nationale elftal. KRC Genk weet wel hoe je een goede doelman moet opleiden, aangezien Courtois ook een verleden bij de club heeft.

6076f045d4403-Vandevoordt.png

Illan Meslier

De vierde speler die we behandelen is een keeper die dit seizoen een goede ontwikkeling doormaakt. Illan Meslier staat onder de lat bij Leeds United en doet dat niet onverdienstelijk. De doelman doorliep de jeugdopleiding van Lorient en maakte dit seizoen definitief de overstap naar de Engelse club, nadat hij daar afgelopen seizoen ook al aan verhuurd was. In Football Manager beschikt Meslier over zeer goede reflexen. Daarnaast heeft hij een goede sprongkracht en is hij goed met hoge ballen. Dit gecombineerd met zijn lengte maakt hem al een prima doelman voor de Premier League. Hij kan alleen nog maar beter worden.

6076f0569b67a-Meslier.png

Gianluigi Donnarumma

Gianluigi Donnarruma is zonder twijfel het grootste keeperstalent op dit moment. Ondanks dat hij pas 21 jaar oud is heeft hij er al flink wat seizoenen opzitten bij AC Milan. Op zeer jonge leeftijd was hij al niet meer weg te denken onder de lat bij I Rossoneri. Daarnaast heeft hij bij aanvang van de game ook al zestien interlands voor Italië gespeeld. Dat Donnarruma een groot talent is valt ook te zien in Football Manager. De doelman beschikt over geweldige attributen. Net als Gasparini beschikt Donnarruma over een contract dat aan het einde van het seizoen afloopt. Een keeper om dus direct op de shortlist te zetten en in de gaten te houden.

6076f06606b7c-Donnarumma.png

Andere wonderkids doelmannen

Alejandro Iturbe – 16 jaar – Atlético Madrid – Spanjaard
Diogo Costa – 20 jaar – FC Porto – Portugees
Andriy Lunin – 21 jaar – Real Madrid – Oekraïner
Alban Lafont – 21 jaar – FC Nantes – Fransman
Luís Maximiano – 21 jaar – Sporting Portugal – Portugees

Bekijk ook

Wonderkids onder €5 miljoen

Koop FM24

Ontvang een flinke MU korting op je bestelling en start direct met spelen!

Koop FM24

Ontvang flinke korting en steun Managers United!

Laatste Artikelen