De beste wonderkids: centrale verdediger

HomeArchiefDe beste wonderkids: centrale verdediger

Auteur

Datum

Categorie

We duiken in de wereld van de wonderkids. Wie is er geen fan van? In deze serie kijken we naar de beste wonderkids per positie. Welke spelers maken een goede kans om binnen een aantal jaar uit te groeien tot de beste spelers in FM? We gaan kijken naar de centrale verdedigers.

Marash Kumbulla

Marash Kumbulla is een verdediger die in Italië is geboren, maar die ervoor gekozen heeft om uit te komen voor het nationale team van Albanië. Gezien de kwaliteiten waarover hij beschikt, had hij prima meegekund bij het Italiaanse elftal. Bij aanvang van de game staat Kumbulla nog onder contract bij Hellas Verona, maar heeft hij echter al wel een definitieve transfer naar AS Roma te pakken. Het zal dus niet makkelijk zijn om in het begin over Kumbulla te beschikken. De 20-jarige verdediger beschikt over prima attributen om tot één van de beste verdedigers uit te groeien.

609bd5a49aba8-Kumbulla.png

Eric García

Het tweede talent dat we bespreken is een stuk makkelijker te benaderen in Football Manager. Eric García heeft er namelijk voor gekozen om zijn aflopende contract bij Manchester City niet te verlengen, waardoor hij in de winterstop transfervrij te benaderen is. Hierdoor staat de Spanjaard bij vele FM’ers op de shortlist. Met García haal je een verdediger binnen die comfortabel aan de bal is, hij kan een prima pass versturen. Een nadeel van de centrale verdediger is dat hij niet de langste verdediger is. Dit kan hem kwetsbaar maken in de lucht.

609bd5c89c4ad-Garcia.png

Wesley Fofana

Wesley Fofana is een centrale verdediger die zich ook comfortabel voelt aan de bal. De Fransman komt uit de opleiding van AS Saint-Étienne en heeft dit seizoen de overstap gemaakt naar Leicester City voor een bedrag van €40 miljoen. Het voordeel dat Fofana ten opzichte van García heeft is zijn lengte. De 19-jarige verdediger is 190 cm lang en beschikt daarnaast over een goede sprongkracht en kopkracht. Het grootste ontwikkelpunt voor Fofana is zijn felheid. Wanneer hij daarin de juiste stappen weet te maken, kan hij uitgroeien tot een complete verdediger.

609bd5d854e73-Fofana.png

Andrea Papetti

Eén van de hidden gems van FM 21 is Andrea Papetti. De Italiaanse centrale verdediger staat onder contract bij Brescia en was bij het uitkomen van de game zeer goedkoop op te pikken. Inmiddels is hij helaas niet meer zo goedkoop op te halen, als dat hij in het begin was. Bij start van de game is Papetti een degelijke verdediger. Het is nog geen topper, maar wanneer hij de juiste begeleiding en speeltijd krijgt kan hij snel groeien naar de kwaliteiten van een topverdediger. De 18-jarige Italiaan wordt na verloop van tijd een fysiek sterke verdediger.

609bd5e374c19-Papetti.png

Matthijs de Ligt

De laatste speler zal voor niemand een onbekende zijn. Matthijs de Ligt is het grootste talent van alle centrale verdedigers. Bij aanvang van de game is hij al een geweldige speler en hij wordt alleen nog maar beter. De 20-jarige verdediger beschikt over voetballende kwaliteiten, maar heeft daarnaast ook een goede portie felheid in zijn spel zitten. Hij beschikt over alle attributen die nodig zijn om uit te groeien tot de beste centrale verdediger van de wereld.

609bd5f314705-De_ligt.png

Andere wonderkids centrale verdedigers

Nehuén Pérez – 20 jaar – Granada (verhuurd) – Argentijn
Joško Gvardiol – 18 jaar – Dinamo Zagreb (verhuurd) – Kroaat
Boubacar Kamara – 20 jaar – Olympique Marseille – Fransman
Jean-Clair Todibo – 20 jaar – OGC Nice (verhuurd) – Fransman
Eduardo Quaresma 18 jaar – Sporting CP – Portugees

Andere artikelen in de serie de beste wonderkids

Doelman
Rechtsback

Koop FM24

Ontvang een flinke MU korting op je bestelling en start direct met spelen!

Koop FM24

Ontvang flinke korting en steun Managers United!

Laatste Artikelen