De beste wonderkids: centrale middenvelder

HomeArchiefDe beste wonderkids: centrale middenvelder

Auteur

Datum

Categorie

We duiken in de wereld van de wonderkids. Wie is er geen fan van? In deze serie kijken we naar de beste wonderkids per positie. Welke spelers maken een goede kans om binnen een aantal jaar uit te groeien tot de beste spelers in FM? We gaan kijken naar de centrale middenvelders.

Mickaël Cuisance

Mickaël Cuisance is een jonge Fransman die inmiddels al bij zijn derde club onder contract staat. De 20-jarige middenvelder begon in de jeugdopleiding van AS Nancy, maar maakte al vroeg de overstap naar Borussia Mönchengladbach. In de twee seizoenen dat hij daar onder contract stond wist hij de scouts van Bayern München te overtuigen. Tegenwoordig staat hij nog steeds onder contract bij de club uit Beieren. Cuisance is een technisch vaardige voetballer. Hij beschikt over een goede passing en techniek, daarnaast weet hij het spel ook goed te lezen.

60edb58754f4c-Cuisance.png

Dominik Szoboszlai

Hongaar Dominik Szoboszlai moest het afgelopen EK helaas aan zich voorbij laten gaan vanwege een blessure. Het is een aderlating geweest voor de Hongaarse ploeg, dat haar grootste talent, maar ook één van de beste spelers moest missen. Afgelopen winter maakte hij de overstap van Red bull Salzburg naar moederclub Red Bull Leipzig. Voor komend seizoen zijn de verwachtingen hoog gespannen. In Football Manager is Szoboszlai een speler die al prima mee kan op het niveau van Red Bull Leipzig. Hij zou zich op verdedigend gebied echter nog wel kunnen ontwikkelen.

60edb5c40df2d-szoboszlai.png

Jude Bellingham

Jude Bellingham is pas 18 jaar (bij aanvang van de game 17 jaar), maar hij heeft al flink wat duels in het profvoetbal achter zijn naam staan. Voor Birmingham City kwam hij in het seizoen 2019/2020 maar liefst 41 keer in competitieverband uit en afgelopen seizoen kwam hij tot 29 competitieduels in de hoofdmacht van Borussia Dortmund. Daarnaast was hij ook onderdeel van het nationale team van Engeland tijdens het EK. Hij kwam in totaal een kleine 60 minuten in actie, verdeeld over drie wedstrijden. Het geeft nog maar eens aan hoe ver Jude Bellingham al is op jonge leeftijd. In Football Manager beschikt hij voor zijn leeftijd ook al over geweldige attributen. Zijn professionele karakter gaat hem ook helpen om zijn potentie te benutten. Het lijkt erop dat Dortmund goud in handen heeft met de jonge Engelsman.

60edb5d42e5ae-Bellingham.png

Ilaix Moriba

Ilaix Moriba groeit in Football Manager uit tot een fysiek sterke speler. Dat kan ook niet anders, want op 17-jarige leeftijd zijn al zijn fysieke eigenschappen al met een 12 of hoger gewaardeerd. De Spanjaard beschikt daarnaast ook al over prima mentale attributen. Het lijkt erop dat hij al prima mee zou kunnen draaien bij een club uit de subtop van Spanje. Ook hij lijkt een mooie toekomst voor zich te hebben, want afgelopen seizoen mocht hij zijn debuut maken in het eerste elftal van FC Barcelona. Hij kwam tot 14 competitieduels.

60edb5e59fc8a-Moriba.png

Ryan Gravenberch

En dan hebben we ook nog uiteraard niemand minder dan Ryan Gravenberch. We beschreven de middenvelder al eerder in een artikel over de beste jeugdopleiding van Nederland. De 18-jarige Nederlander, die ook de Surinaamse nationaliteit draagt, beschikt net als Ilaix Moriba al over prima fysieke attributen. Ook bij Gravenberch zijn alle attributen al met een 12 of hoger gewaardeerd. De Ajacied kan trouwens ook prima als aanvallende middenvelder uit de voeten. Net als alle andere middenvelders in dit lijstje kan ook Gravenberch binnen 2 à 3 seizoenen uitgroeien tot een fantastische middenvelder.

60edb5fd68f09-Gravenberch.png

Andere wonderkids middenvelders

David Ayala – 18 jaar – Estudiantes de La Plata – Argentijn
Moisés Caicedo – 18 jaar – Brighton – Ecuadoriaan
Vítor Ferreira – 20 jaar – FC Porto – Portugees
Gabriel Menino 19 jaar – Palmeiras – Braziliaan
Marcos Antonio – 20 jaar – Shakhtar Donetsk – Braziliaan

Andere artikelen in de serie de beste wonderkids

Doelman
Rechtsback
Centrale verdediger
Linksback
Verdedigende middenvelder

Koop FM24

Ontvang een flinke MU korting op je bestelling en start direct met spelen!

Koop FM24

Ontvang flinke korting en steun Managers United!

Laatste Artikelen