De beste jeugdopleidingen van West-Europa

HomeFootball Manager 2024De beste jeugdopleidingen van West-Europa

Auteur

Datum

Categorie

Na een paar decennia in een game beschikt de halve wereld – zo lijkt het althans – over een uitstekende jeugdopleiding. Met name in de actieve competities waar voldoende geld in rondgaat, zorgt de AI ervoor dat clubs zich blijven ontwikkelen. Bij aanvang van een game liggen de kwaliteitsverhoudingen tussen de clubs echter verder uit elkaar, zeker wat betreft de faciliteiten. In deze artikelenreeks bekijken we per regio in FM wat de drie sterkste jeugdopleidingen zijn per land uit die regio. Vandaag ligt onze focus op West Europa.

Andorra

Het land waar we vandaag mee starten is standaard niet speelbaar in FM, dus als Andorra je aanspreekt, en je wil met een van de clubs uit het land aan de slag gaan zal je een extra db moeten downloaden. Je kan natuurlijk ook met de club Andorra aan de slag gaan, maar die bespreken we hier niet aangezien zij hun wedstrijden in de Spaanse competitie spelen. Een club die we wel bespreken is Inter d’Escaldes. Ze werden in de laatste vijf jaar driemaal kampioen, ook eindigden ze de overige twee jaar telkens in de top drie. Het is dus een club in opmars, het is ook de club met de derde beste jeugdopleiding van het land. Op plek twee vinden we UE Santa Coloma terug, zij werden in hun bestaan nog nooit kampioen werden, maar wonnen wel driemaal de beker! Op de eerste plek kan natuurlijk maar één club staan, dat is FC Santa Coloma, in tegenstelling tot hun stadsgenoot zijn zij wel zeer succesvol. Ze zijn zelfs het team met de meeste kampioenstitels, ook hebben ze de meeste bekeroverwinningen in Andorra. Het mag jullie dan ook niet verbazen dat zij ook de beste jeugdopleiding hebben. Al is de beste jeugdopleiding hebben natuurlijk wel relatief als je het gaat vergelijken met de echt grote landen! Er is dus nog werk aan de winkel in Andorra!

Andorra.png.4a2b0c0dd4c21e61d49501c5206341f2.png

Top 3

1.      FC Santa Coloma
2.      UE Santa Coloma
3.      Inter d’Escaldes

Frankrijk

Frankrijk, het land van de wijn, champagne en natuurlijk Kylian Mbappé! In FM lijkt het Franse talent werkelijk van overal te komen, zo lijkt het alsof elke Franse club wel een goede jeugdopleiding heeft, zellfs op het derde niveau produceren ze bij momenten echte pareltjes. Echter vinden we in onze top drie enkel maar clubs uit de Ligue 1 terug. Op plek drie staat Olympique Lyon, de club die begin jaren 2000 Frankrijk domineerde met zeven landstitels op rij! Echter zijn ze vandaag de dag wat meer afgezakt, al staat hun jeugdopleiding nog steeds als een huis! Op de tweede plek staat Stade Rennes, de club is geen topper maar het is wel de club die onder andere  Eduardo Camavinga, Ousmane Dembélé, en Mathys Tel afleverde bij hun respectievelijke topclubs! Op de eerste plek vinden we een club terug die niet echt bekend staat om hun talenten een kans te geven, maar toch mag de jeugdopleiding van PSG er zijn hoor! Nu is het voor hun nog zaak om die talenten ook zelf te gaan gebruiken, wie weet zijn ze dan vertrokken om ook het Europese voetbal te gaan domineren!

Frankrijk.thumb.png.d27b7532e80f9fd7c39f25bb2c88a992.png

Top 3

1.      Paris Saint Germain
2.      Stade Rennes
3.      Olympique Lyon

Gibraltar

De competitie in Gibraltar is één van de kortste competities die er wereldwijd zijn. Met amper 10 clubs in de competitie speel je amper 18 wedstrijden per seizoen. Een ideale competitie dus om door de seizoenen heen te vliegen terwijl je naam probeert te maken in Europa!  De club met de derde beste opleiding is College 1975 FC, een club met nog een blanco palmares! Op de tweede plek vinden we Manchester 1962 FC, de club waar Carl Hoefkens, oud trainer van Club Brugge, ooit nog onder contract stond. Ze wonnen in hun bestaan zeven titels, ook de beker werd driemaal gewonnen. Ook in Gibraltar beschikt de recordkampioen over de beste jeugdopleiding. De Lincoln Red Imps werden in hun bestaan maar liefst 25 keer kampioen, het is dus niet meer dan logisch dat zij ook het meeste geld kunnen insteken in die jeugdopleiding. Een jeugdopleiding die er ook best wel mag zijn, zeker als je in rekening neemt dat de competitie in Gibraltar echt laag aangeschreven staat in Europa!

Gibraltar.png.e2efc56fae477c661e0563b76490bd41.png

Top 3

1.      Lincoln Red Imps FC
2.      Manchester 1962 FC
3.      College 1975

Portugal

Wie aan Portugal denkt, denkt vaak ook aan Zuid Amerikaanse talenten! Echter doe je daarmee de Portugese clubs wel oneer aan, ze kopen niet alleen jeugdig talent, maar ze leiden het ook zelf op. Zo heeft Benfica de derde beste jeugdopleiding in Portugal, maar ze produceerden wel een groot talent als Joao Felix! Op de tweede plek staat FC Porto, en zij leverden dan weer onder andere beenharde verdediger Ricardo Carvalho af aan de Europese top. De titel van beste jeugdopleiding dichten we toe aan Sporting Clube de Portugal, oftewel Sporting CP. Zij zijn natuurlijk de club waar niemand minder dan Cristiano Ronaldo groot werd, en daar zijn ze natuurlijk terecht fier op!

Portugal.thumb.png.ec08be88d37983842ca34c5f3fe5f0cc.png

Top 3

1.      Sporting CP
2.      FC Porto
3.      Benfica SL

Spanje

Waar Frankrijk het land is van wijn en champagne, is Spanje het land van de tapas, de siësta’s, maar ook van het tiki taka voetbal! Het tiki taka voetbal wordt er natuurlijk al vanaf jongs af in gepompt in de jeugdopleidingen. Als we aan Spaanse jeugdopleidingen denken, kunnen we natuurlijk niet anders denken dan La Masia, de befaamde academie van FC Barcelona, zij hebben dan natuurlijk ook niet voor niets de beste jeugdopleiding in FM. Op de tweede plek staat die andere topclub, namelijk Real Madrid, de Madrileense jeugdopleiding bracht natuurlijk ook al toppers voort, met als exponent Raúl González Blanco die maar liefst 550 wedstrijden speelde voor de Koninklijke. Tot slot maakt Villarreal CF onze top drie vol. Met Yéremy Pino heeft de subtopper nu een enorm groot talent binnen de rangen, een speler die ze toch al sinds zijn zestiende mee vorm geven. In FM is het altijd wel de moeite waard om eens in de jeugd van de gele onderzeeër te gaan kijken, meestal loopt hier wel een talent rond dat de moeite waard is om te volgen!

Spanje.thumb.png.4f2413e0f0aae4e05fd54f7160019384.png

Top 3

1.      FC Barcelona
2.      Real Madrid
3.      Villarreal CF

Disclaimer

Bij het bepalen van de beste jeugdopleiding hebben we een aantal criteria toegepast. Ten eerste de waardering voor de jeugdopleiding. Bij gelijke waardering is vervolgens gekeken naar de combinatie van waarderingen voor de jeugdopleiding, -scouting en -accommodatie. Wanneer ook deze waarderingen gelijk aan elkaar zijn, is gekeken naar de clubreputatie.

Koop FM24

Ontvang een flinke MU korting op je bestelling en start direct met spelen!

Koop FM24

Ontvang flinke korting en steun Managers United!

Laatste Artikelen