De beste FM 22 wonderkids: centrale verdediger

HomeFootball Manager 2022De beste FM 22 wonderkids: centrale verdediger

Auteur

Datum

Categorie

We duiken in de wereld van de wonderkids. Wie is er geen fan van? In deze nieuwe serie kijken we naar de beste wonderkids per positie. Welke spelers maken een goede kans om binnen een aantal jaar uit te groeien tot de beste spelers in Football Manager? We gaan kijken naar de centrale verdedigers.

Illya Zabarnyi

Voor de eerste speler maken we een vlucht naar Oekraïne. Als we uitkomen bij Dinamo Kiev zien we daar Illya Zabarnyi in de verdediging staan. De 18-jarige centrale verdediger kende afgelopen seizoen zijn doorbraak in de hoofdmacht van Dinamo Kiev, hij kwam tot 21 competitiewedstrijden. Zabarnyi is geen voetballende verdediger, maar wel een echte stopper. De basisvaardigheden voor een centrale verdediger heeft hij prima onder controle. Zo heeft hij een prima tackle, beschikt hij over een goede concentratie, blijft hij vaak kalm en ook beschikt hij over prima fysieke vaardigheden. De 189cm lange verdediger heeft afgelopen jaar ook al aardig wat internationale ervaring opgedaan, hij heeft al veertien interlands achter de rug voor het Oekraïense elftal.

image.thumb.png.d1a83826b0a23dda42da4213ab379273.png

Oumar Solet

Frankrijk lijkt zich in de toekomst geen zorgen te hoeven maken over de centrale verdedigers. De eerste van de drie Franse verdedigers die we vandaag in het lijstje tegenkomen is Oumar Solet. Solet beschikt over een prima eigenschappenprofiel, een zeer degelijke speler om er in je team bij te hebben. Hij beschikt over goede mentale en fysieke vaardigheden en hij kan ook nog redelijk voetballen voor een centrale verdediger. Uiteraard weet hij ook hoe hij moet verdedigen.

image.thumb.png.eeb6f64909736decf49183e3500aff9c.png

Tanguy Nianzou

Tanguy Nianzou lijkt qua eigenschappenprofiel aardig veel op zijn landgenoot Oumar Solet, beide spelers doen niet veel voor elkaar onder. Nianzou is echter twee jaar jonger, dus met de juiste begeleiding kan hij als hij dezelfde leeftijd als Solet heeft al wel een stuk verder zijn. De Fransman werd afgelopen seizoen gratis overgenomen van PSG. Voor zijn leeftijd vallen vooral zijn fysieke kwaliteiten op.

image.thumb.png.c3e68fafa440407936d138d940da66c3.png

Wesley Fofana

De 190cm lange Wesley Fofana heeft alles in zich om in de komende jaren de wereldtop te bestormen. Ook hij lijkt over het totaalplaatje te beschikken. Voetballend sterk, verdedigend sterk, mentaal goede eigenschappen en fysiek erg sterk en daarnaast ook nog eens snel. Leicester City lijkt een goede deal gedaan te hebben. Ze namen hem voor €35 miljoen over van Saint-Ettienne en als hij zich zo blijft doorontwikkelen gaan ze dat geld in de toekomst dubbel en dwars terugverdienen.

image.thumb.png.f27d1a53ef395c5b2462a80a2c119ef5.png

Matthijs de Ligt

De Fransen beschikken over een aantal geweldige toekomstige wereldtoppers, maar volgens de makers van Football Manager is Matthijs de Ligt het grootste talent voor de toekomst als centrale verdediger. Bij aanvang van de game is hij nog 21, daardoor kunnen we hem nog net meerekenen als wonderkind. Iedereen kent de Ligt wel, dus we hoeven niet uit te leggen over welke kwaliteiten hij beschikt.

image.thumb.png.99bdfbdd613f91b5458c09d590d5cfea.png

Andere wonderkids

Renan – Palmeiras
Odilon Kossounou – Bayer Leverkussen
Strahinja Pavlović – AS Monaco
Maxence Lacroix – VfL Wolfsburg
Mohamed Simakan – RB Leipzig

Andere posities met wonderkids

Rechtsback
Doelman

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Laatste Artikelen