De 5 grootste talenten van: US Sassuolo

Home Football Manager 2019 Shortlists De 5 grootste talenten van: US Sassuolo

Auteur

Datum

Categorie

Na een kleine afwezigheid zijn we weer terug met een nieuwe editie van ‘De 5 grootste talenten van’. Deze keer nemen we een kijkje in de opleiding van U.S. Sassuolo Calcio.

De Italiaanse club speelt sinds 2013/2014 in de Serie A en heeft zich ondertussen ontpopt tot een stabiele middenmoter. Bekendste groeibriljant van Sassuolo is Domenico Berardi. Het voormalig wonderkind heeft zijn potentieel nog niet weten waar te maken en speelt nog steeds bij de club, maar wie weet kan hij in de toekomst nog een mooie stap maken. In de jeugdopleiding staan enkele vervangers al te trappelen om speeltijd te krijgen in het eerste elftal. Wij behandelen vijf van die talentvolle jeugdspelers.

Claud Adjapong

De 20-jarige Claud Adjapong is één van de grootste talenten van Sassuolo. De rechter vleugelverdediger maakte iets meer dan drie jaar geleden al zijn debuut in de Serie A, maar heeft nog steeds zijn potentieel nog niet bereikt. Met enkele jeugdinterlands in de benen is hij toe aan een stap hogerop. Waarheen en wanneer is echter nog onbekend. Zijn top ligt in ieder geval hoger dan Sassuolo.

Claud Adjapong Football Manager 2019

Gianluca Scamacca

Een bekende voor vele Nederlandse manager is de 19-jarige Gianluca Scamacca. De lange spits stond tussen 2014 en 2016 onder contract bij PSV en speelt sindsdien in de jeugdopleiding van Sassuolo. Na een verhuurbeurt aan Cremonese mocht hij zich dit seizoen in de kijker spelen bij PEC Zwolle. Bij de eredivisionist waren ze niet overtuigd van zijn kwaliteiten en zodoende werd hij vroegtijdig teruggestuurd naar Italië. De potentie is er, maar zijn mentaliteit kan nog wel eens een sta in de weg zijn.

Gianluca Scamacca Football Manager 2019

Jens Odgaard

Jens Odgaard heeft dan wel niet de jeugdopleiding van Sassuolo doorlopen, toch is het een groot talent. De 19-jarige spits kwam afgelopen zomer voor ongeveer vijf miljoen euro over van Internationale en moet de toekomstige eerste spits worden. Gezien zijn prijskaartje moet hij de komende jaren wel gaan presteren, want anders is het weggegooid geld. De potentie om een goede spits in de Serie A te worden heeft hij zeker.

Jens Odgaard Football Manager 2019

Andrei Mărginean

Deze 16-jarige verdedigende middenvelder speelt sinds 2017 in de jeugdopleiding van Sassuolo. De Roemeen is een moderne balafpakker: hij pakt af en heeft ook nog te techniek om het spel te verdelen. Met de juiste training en begeleiding kan hij zomaar binnen enkele seizoen een basisspeler worden. Waar zijn top ligt is nog een beetje gissen, laat hem eerst maar eens laten zien hoe goed hij is in het onder 19 elftal van de club.

Andrei Marginean Football Manager 2019

Marius Marin

Nog een Roemeen in de jeugdopleiding van Sassuolo is Marius Marin. De 19-jarige centrale middenvelder kwam in 2016 naar Italië en werd in het seizoen 2017/2018 al verhuurd aan Catanzaro. In het huidige seizoen mag hij zijn kunsten vertonen bij Pisa. Een mooie stap voor de jongeling. Mocht hij dit seizoen indruk maken, dan ligt een plek in het eerste elftal op de loer.

Marius Marin Football Manager 2019

Koop FM21

Bestel Football Manager 2021 en ontvang tot wel 15% korting!

Laatste Artikelen

De vijf grootste talenten uit Afrika

In deze gids behandelen we de grootste talenten uit Afrika, die de overstap naar Europa nog niet gemaakt hebben. Weten zij ooit in de voetsporen te treden van spelers als George Weah, Samuel Eto'o en Yaya Touré?

Keuken Kampioen Divisie: de vijf beste spelers

Elke speelronde kun je weer verrast worden door de Keuken Kampioen Divisie. Bizarre uitslagen, doorbrekende talenten en fenomenale doelpunten. Wat zijn eigenlijk de vijf beste voetballers op dit niveau volgens Football Manager?

Clubgids US Sassuolo

Honderd jaar geleden werd US Sassuolo opgericht. Ze wisten zich in de afgelopen jaren op te werken in de Italiaanse voetbalpiramide. Redenen genoeg om de club eens onder de loep te nemen.