De 5 grootste talenten van: RC Genk

HomeFootball Manager 2019ShortlistsDe 5 grootste talenten van: RC Genk

Auteur

Datum

Categorie

Kevin De Bruyne, Thibaut Courtois, Yannick Carrasco en Divock Origi, zomaar wat namen die hun eerste stappen bij een profclub zette bij RC Genk. Deze Belgische talentenfabriek wist België al veelvuldig te voorzien van goede, talentvolle spelers. Ook nu staan er weer veel spelers te trappelen om door te breken bij de drievoudig landskampioen. Wij nemen vijf talenten onder de loep.

Dries Wouters

De 21-jarige Dries Wouters is misschien al een bekende naam voor vele managers, maar toch is hij het vernoemen waard in deze lijst. De jongeling draait al enkele jaren mee in het eerste elftal van Genk en lijkt klaar te zijn voor de volgende stap. Mits hij de goede club kiest kan hij zich ontwikkelen tot de nieuwe Jan Vertonghen of Toby Alderweireld.

Dries Wouters

Maarten Vandevoordt

Deze 16-jarige doelman wordt gezien al één van de grootste talenten van de club. Met zijn goede reflexen en zuivere uittrappen kan hij zomaar in de voetsporen treden van Thibaut Courtois. Ondanks zijn leeftijd is het niet gek als hij op korte termijn het doel gaat verdedigen van zijn club.

Maarten Vandevoordt

Elias Sierra

Een balafpakker met een goede techniek, je ziet het niet vaak. Elias Sierra heeft deze kwaliteiten en ondanks dat hij pas 16 jaar oud is heeft hij nu al de skills om in het eerste elftal van Genk mee te kunnen. Als hij fysiek en mentaal sterker wordt kunnen we spreken van een toekomstige vaste kracht van de Rode Duivels.

Elias Sierra

Théo Cenci

Nog zo’n 16-jarige topper in spe. Deze rechtsbenige buitenspeler kunnen we beschouwen als een klassieke. Hij kan namelijk het beste uit de voeten op de rechterflank. Met een goede dribbel en voorzet is hij een plaag voor elke verdediging. Als hij de juiste training en begeleiding krijgt heeft hij het in zich om een nuttige kracht te worden in de Europese (sub)top.

Théo Cenci

Siebe Vandermeulen

Het laatste talent wat we gaan behandelen is Siebe Vandermeulen. Deze 17-jarige centrale verdediger heeft het in zich om, net als Dries Wouters, de nieuwe Jan Vertonghen of Toby Alderweireld te worden. Op termijn is hij de perfecte moderne verdediger. Snel, opbouwend goed en sterk in de mandekking.

Siebe Vandermeulen

Koop FM21

Bestel Football Manager 2021 en ontvang tot wel 15% korting!

Laatste Artikelen