De 5 grootste talenten van: FC Basel

Home Football Manager 2019 Shortlists De 5 grootste talenten van: FC Basel

Auteur

Datum

Categorie

FC Basel is de verreweg de grootste talentenfabriek uit Zwitserland. De één na succesvolste club van het land was jarenlang niet te kloppen in de nationale competitie, maar daar bracht Young Boys Bern afgelopen seizoen een einde aan. Nu is het aan de talenten om de club weer terug te brengen naar de nationale top.

Na Ivan Rakitić, Xherdan Shaqiri, Yann Sommer, Breel Embolo en Granit Xhaka proberen de huidige talenten ook hun Europese doorbraak te vinden. Naast deze jeugdspelers maakte Mohamed Salah zijn eerste Europese speelminuten voor Basel FC. We kunnen dus zeggen dat Basel aan de basis staat van zijn succes. We gaan een kijkje nemen in de succesvolle jeugdopleiding.

Alessandro Stabile

Deze 17-jarige jeugdspeler is een onvermoeibare rechtsback die ook niet vies is van aanvallen. Met zijn uithoudingsvermogen, felheid en inzet is hij een taaie tegenstander voor elke buitenspeler. Onder het mom ”ik moet niet achter mijn tegenstander aan, maar hij achter mij” bestrijkt hij wedstrijd op wedstrijd de flank. Als hij defensief nog sterker wordt kan hij één van de beste rechtsbacks op de Europese velden worden.

Alessandro Stabile

Elmedin Fazlic

Ook aan de linkerkant heeft FC Basel een groot talent. De nog maar 15-jarige Elmedin Fazlic is hetzelfde type speler als Stabile, alleen tikt hij het niveau van de rechtsback nog niet aan. Vergeet niet dat Fazlic twee jaar jonger is en dus makkelijk het niveau van Stabile kan evenaren. Mocht je dus nog goede backs zoeken dan is Fazlic ook zeker een optie om naar de kijken!

Elmedin Fazlic

Noah Okafor

Noah Okafor is een 18-jarige linksbuiten die ook als spits uit de voeten kan. Deze jongeling doorliep de jeugdelftallen van Zwitserland en maakte afgelopen mei zijn debuut voor FC Basel. Gezien zijn goede dribbel, techniek en snelheid is het niet gek om te zeggen dat we hier te maken zouden kunnen hebben met de nieuwe Xherdan Shaqiri.

Noah Okafor

Raoul Petretta

Een Italiaan in de jeugdopleiding van FC Basel, het kan! Raoul Petretta is een goed voorbeeld dat je niet perse gescout hoeft te worden door een club uit je eigen land. De 21-jarige linksback heeft al enkele wedstrijden voor het eerste elftal achter zijn naam en het is dan ook niet gek dat vele Europese clubs al azen op zijn diensten. Petretta is erg allround en is klaar voor de volgende stap. Wie weet kun jij hem die stap wel bieden.

Raoul Petretta

Eray Cömert

Deze 20-jarige Zwitserse-Turk maakte in februari 2016 al zijn debuut voor Basel. Na verhuurperiodes aan Lugano en Sion is hij nu klaar voor het echte werk. Een wereldtopper zal hij misschien nooit worden, maar hij is zeker een speler die in de Europese subtop goed mee zal kunnen. Cömert doorliep alle Zwitserse jeugdelftallen en wacht nog op zijn debuut bij de A-selectie. De bondscoach moet wel opschieten want anders gaat Turkije aan de haal met deze zeer talentvolle centrale verdediger.

Eray Comert

Koop FM20

Bestel Football Manager 2020 en ontvang tot wel 40% korting!

Laatste FM20 Artikelen

MU Update – Seizoen 2020/2021

Ben je er klaar voor om het seizoen 2020/2021 in te gaan? Met deze update verander je Football Manager 2020 alsof je Football Manager...

MU / FMI Update 2020 – 2019/2020 Final update

De MU/FMI update is weer terug! De beste en meest uitgebreide transfer update voor Football Manager 2020!

Samenwerkingsverbanden in Football Manager

De voordelen van een samenwerkingsverband tussen clubs in Football Manager. In deze gids bespreken we waarom dit onderdeel jouw save kan beïnvloeden en hoe jij hier je voordeel uit kunt halen.