De 5 grootste talenten van: Athletic Bilbao

Home Football Manager 2019 Shortlists De 5 grootste talenten van: Athletic Bilbao

Auteur

Datum

Categorie

Athletic Bilbao staat bekend om haar opvallende transferbeleid: er mogen alleen Baskische spelers worden aangekocht door de club. Dit zorgt ervoor dat Bilbao erg afhankelijk is van haar eigen jeugdspelers. Vandaag nemen we een kijkje in de jeugdopleiding en lichten we vijf grote talenten uit.

Unai Simón

De 190 cm lange doelman Unai Simón is één van de grootste keeperstalenten van Spanje. De 21-jarige Bask heeft al enkele jeugdinterlands achter zijn naam en hoopt zich op korte termijn in de basis te spelen bij Bilbao. Met de juiste hoeveelheid speeltijd kan hij op termijn de vaste doelman van het Spaanse nationale elftal worden. De kans dat hij heel zijn leven in Baskenland blijft is dan ook klein.

Peru Nolaskoain

Deze 19-jarige centrale middenvelder wordt beschouwd als één van de grootste talenten bij de club. Een balafpakker met techniek, zo zien vele managers graag hun middenvelders spelen: en zo speelt deze Nolaskoain ook! Als hij fysiek nog sterker weet te worden kan hij een bruikbare kracht voor de Spaanse topclubs worden.

Iñigo Vicente

Iñigo Vicente is een 20-jarige linksbuiten met een goed schot en een verfijnde techniek. Momenteel speelt hij nog in het tweede elftal van Athletic, maar het zal niet lang duren voordat hij zijn opwachting mag maken in het eerste elftal. Pech voor hem: met Iker Muniain heeft Bilbao al een goede linksbuiten in huis en de kans dat hij vertrekt is erg klein. Misschien is het voor Vicente beter om zijn heil ergens anders te gaan zoeken.

Unai Núñez

Deze sterke centrale verdediger stond in het seizoen 2017/2018 al vrijwel alle wedstrijden in de basis, toch heeft hij zijn potentieel nog lang niet bereikt. De 21-jarige Núñez is een ouderwetse centrale verdediger: groot, sterk en goed in de mandekking. Verbeterpuntje is nog wel het voetballende gedeelte. Mocht Núñez hier veel in verbeteren kan het zomaar één van de betere centrale verdedigers in Europa worden.

Iñigo Córdoba

Net als de andere Iñigo is deze Córdoba een groot talent op de linksbuiten positie. Zijn potentieel wordt iets hoger ingeschat dan het potentieel van Vicente. Córdoba zal komend seizoen met Muniain moeten uitvechten wie in de basis zal staan en op het eerste oog lijkt hij deze strijd te gaan verliezen. Als hij zich echter goed weet te ontwikkelen kan hij een seizoen later de concurrentiestrijd wèl winnen.

Koop FM21

Bestel Football Manager 2021 en ontvang tot wel 15% korting!

Laatste Artikelen

De vijf grootste talenten uit Afrika

In deze gids behandelen we de grootste talenten uit Afrika, die de overstap naar Europa nog niet gemaakt hebben. Weten zij ooit in de voetsporen te treden van spelers als George Weah, Samuel Eto'o en Yaya Touré?

Keuken Kampioen Divisie: de vijf beste spelers

Elke speelronde kun je weer verrast worden door de Keuken Kampioen Divisie. Bizarre uitslagen, doorbrekende talenten en fenomenale doelpunten. Wat zijn eigenlijk de vijf beste voetballers op dit niveau volgens Football Manager?

Clubgids US Sassuolo

Honderd jaar geleden werd US Sassuolo opgericht. Ze wisten zich in de afgelopen jaren op te werken in de Italiaanse voetbalpiramide. Redenen genoeg om de club eens onder de loep te nemen.