Dario Maresic

140

Dario Maresic geldt als één van de standaardaankopen in deze FM-editie. De 18-jarige Oostenrijker speelt bij het nietige Sturm Graz en is ondanks zijn leeftijd toe aan een stap hogerop. Welke club gaat hem die bieden?

Spelerspaspoort

Naam: Dario Maresic
Nationaliteit: Oostenrijk
Leeftijd: 18 (29/09/1999)
Lengte: 183 cm
Gewicht: 74 kg
Voet: Rechts
Club:Sturm Graz
Contract: 30/06/2020
Positie: Centrale verdediger
Waarde: €2,3M
Kosten in 2018: €23,5M
Salaris p/w: €€5.75k

Transfer informatie

Je zult een flinke transfersom neer moeten leggen voor Dario Maresic. Sturm Graz verlangt liefst 23,5 miljoen euro en dit is misschien iets te gortig. Als topclub kun je uiteraard altijd een gokje wagen, want een talentvolle speler is het zeker. Oren naar een transfer heeft de jongeling in ieder geval zeker!

Sterke punten
+ Passing
+ Anticiperen
+ Kracht
+ Natuurlijke fitheid
+ Sprongkracht
Zwakke punten
– Eerste balcontact
– Concentratie
Dario Maresic – 2018

Dat de jonge Dario Maresic een bepalende speler is bij Sturm Graz, dat is een understatement. Mede door zijn goede spel heeft de club enkele goede resultaten geboekt. Het zal niet lang duren voor een Europese (sub)topclub hem oppikt.

Dario Maresic 2018

Dario Maresic – 2028

In 2028 speelt Dario Maresic bij de Engelse grootmacht Liverpool. Hier speelt hij echter pas een jaar. In januari 2020 verliet de Oostenrijker zijn geboorteland voor RB Leipzig, dat hem voor 23 miljoen euro overnam van Sturm Graz. Na vier goede seizoenen toonde het grote Manchester City interesse en die transfer kon Maresic niet aan zich voorbij laten gaan. De Engelsen lapte 45 miljoen euro voor hem, maar dit bleek weggegooid geld.

In Manchester veroverde Maresic nooit een basisplaats en na dertig potjes mocht hij alweer vertrekken. Bristol City pikte hem op voor 13 miljoen euro. Het verblijf in de havenstad bleek van korte duur. Na de degradatie van de club vertrok hij naar Liverpool (15,5M), waar hij een basisplaats lijkt te hebben veroverd.

Dario Maresic 2028

Bekijk onze andere Football Manager 2019 artikelen

WonderkinderenBeste Scouts – Beste fysio’sMU Data Update