Daniel Arzani

166

Daniel Arzani is de hoop in bange dagen voor The Socceroos. Is deze jonge aanvallende middenvelder in staat om Australië weer op de kaart te zetten? Wij bekeken het in Football Manager 2019.

Spelerspaspoort

Naam: Daniel Arzani
Nationaliteit:Australië
Leeftijd: 19 (04/01/1999)
Lengte: 175 cm
Gewicht: 65 kg
Voet: Rechts
Club:Celtic
Contract: 31/05/2022
Positie: Rechtsbuiten
Waarde: €5M
Kosten in 2018: NB
Salaris p/w: €25k

Transfer informatie

Omdat Arzani voor twee jaar wordt verhuurd door Manchester City kan hij niet gehaald worden in de eerste drie transferperiodes. De zomerse transferperiode van 2020 is dus de eerste mogelijkheid om deze talentvolle speler vast te leggen. Wie weet ziet City het niet meer in hem zitten en kun je hem in december 2019 al transfervrij vastleggen.

Sterke punten
+ Dribbelen
+ Eerste balcontact
+ Inzicht
+ Behendigheid
+ Snelheid
Zwakke punten
– Afwerken
– Concentratie
– Evenwicht
– Uithoudingsvermogen

Koop Football Manager 2019 via Managers United

1Daniel Arzani – 2018

Daniel Arzani 2018

Daniel Arzani begint als speler van Celtic FC. Bij de Schotten geldt hij als een eerste elftal speler. Als hij eenmaal terugkomt bij Manchester City is de kans op een basisplaats echter nihil.

2Daniel Arzani – 2028

Daniel Arzani 2028

Het potentieel wat de Australiërs hoopte dat Arzani ging halen heeft hij nooit bereikt. Via huurperiodes van twee jaar bij Celtic en Brøndby kwam hij in de zomer van 2022 uit bij Palermo, dat hem gratis overnam van Manchester City. Ook de Italianen verhuurde de middenvelder meteen; hij mocht bij Dijon laten zien wat hij waard was. Hij stelde enorm teleur waarnaar Udinese hem het jaar daarna huurde van Palermo. In Udine deed hij het geweldig en dit leverde een definitieve transfer op. Palermo ontving 4,8 miljoen euro.

Na de definitieve overname wist Arzani niet meer te brengen wat hij eerder bracht. Hij werd verhuurd aan Crotone en Sassuolo. Die laatste club kocht hem in de zomer van 2027 voor 2,1 miljoen euro van Udinese. Ondanks zijn basisplaats wist hij Sassuolo niet te redden van degradatie. Komend seizoen zal hij zijn kunsten dus in de Serie B moeten vertonen.

Bekijk onze andere Football Manager 2019 artikelen

WonderkinderenBeste coaches – Beste Scouts – Beste fysio’sMU Data Update