Dani Martin

119

Dani Martín geldt als één van grootste keeperstalenten van Spanje. Men verwacht dat hij binnen enkele seizoenen een stap kan maken naar de Spaanse top. Welke club gaat hem oppikken?

Spelerspaspoort

Naam: Dani Martin
Nationaliteit: Spanje
Leeftijd: 19 (08/07/1999)
Lengte: 187 cm
Gewicht: 87 kg
Voet: Rechts
Club: Sporting Gijon
Contract: 30/06/2021
Positie: Doelman
Waarde: €475k
Kosten in 2018: €1.5M
Salaris p/w: €3.7k

Transfer informatie

Dani Martín is voor een prikkie op te halen bij Sporting Gijon. De Spaanse club vraagt slechts 1,5 miljoen euro voor de doelman. Martín zelf heeft wel oren naar een transfer en is in veel gevallen bereid om een contract te tekenen.

Sterke punten
– Één-tegen-één
– Reflexen
– Uittrappen
– Concentratie
– Kalmte
Zwakke punten
– Passing
– Uitkomen

Koop Football Manager 2019 via Managers United

Dani Martin – 2018

Dani Martín begint als tweede doelman achter Diego Mariño. Het zal echter niet lang duren voor de hoofdtrainer Martín een kans geeft onder de lat.

Dani Martin – 2028

Martín heeft ondanks zijn 29 levensjaren al een opmerkelijke carrière achter de rug. In de zomer van 2019 verruilde hij Sporting Gijon voor Olympique Marseille. Na een seizoen als tweede doelman wist hij in de voetbaljaargang 2020/2021 door te breken in Frankrijk. Na twee sterke seizoenen vertrok hij echter niet naar een Europese grootmacht, maar naar Leganés, dat 1,7 miljoen euro betaalde. Marseille nam zodoende genoegen met een verlies van een half miljoen euro.

Na wederom een sterk seizoen klopte Leicester City aan bij Leganés. De Engelsen legde 2,4 miljoen euro neer voor de doelman en zijn club ging daar uiteraard mee akkoord. In Engeland verliep het echter niet zoals menig voetbalkenner verwacht had. Hij wist nooit een basisplaats te veroveren en na drie seizoenen vond Martín het mooi geweest.

Het grote geld van Al Hilal riep en hier kon de Spanjaard geen ”nee” op zeggen. Toen Villarreal in de winter van 2028 een delegatie naar het Midden-Oosten stuurde was Martin zijn enorme salaris alweer vergeten. De Spaanse club legde 4,4 miljoen euro op tafel en Martín vertrok naar zijn geboorteland. In zijn eerste half jaar bij Villarreal had hij meteen een basisplaats te pakken.

Bekijk onze andere Football Manager 2019 artikelen

WonderkinderenBeste coaches – Beste Scouts – Beste fysio’sMU Data Update