Daishawn Redan

438

Jonge Nederlandse talenten die op jonge leeftijd al naar het buitenland vertrekken, we kennen er genoeg! Ook Daishawn Redan maakte deze stap en maakte ondanks zijn 17 jaar al veel indruk bij de onder 23 ploeg van Chelsea. Kan hij zich doorontwikkelen tot een basisspeler bij het eerste elftal van de Londenaren? Wij bekeken het in Football Manager 2019.

Spelerspaspoort

Naam: Daishawn Redan
Nationaliteit:Nederland
Leeftijd: 17 (02/02/2001)
Lengte: 173 cm
Gewicht: 69 kg
Voet: Rechts
Club:Chelsea
Contract: 30/06/2021
Positie: Spits
Waarde: €250k
Kosten in 2018:
Salaris p/w: €2.8k

Transfer informatie

Om Redan vast te leggen heb je een dikke portemonnee nodig. Chelsea gaat pas akkoord bij een transfersom van 68 miljoen euro. Aangezien Redan kort geleden pas een nieuw contract heeft getekend wilde hij niet naar het door ons getrainde FC Barcelona komen. Het lijkt er dus op dat hij niet beschikbaar is de eerste transferperiode.

Sterke punten
+ Afstandsschoten
+ Afwerken
+ Inzicht
+ Snelheid
+ Versnelling
Zwakke punten
– Eerste balcontact
– Koppen
– Kalmte
– Behendigheid
– Kracht

Koop Football Manager 2019 via Managers United

1Daishawn Redan – 2018

Daishawn Redan 2018

Redan begint in het onder 18 elftal van Chelsea. Hij wordt binnen de club gezien als groot talent. Speeltijd in het eerste elftal zit er voorlopig nog niet in.

2Daishawn Redan – 2028

Daishawn Redan 2028

Daishawn Redan speelde nog tot de zomer van 2024 bij Chelsea. In deze jaren werd hij verhuurd aan Heerenveen, Molde, AZ, nogmaals Heerenveen en Werder Bremen. Totaal speelde hij slechts acht wedstrijden in het eerste elftal van Chelsea. Hamburger SV nam hem voor iets minder dan negen miljoen euro over en hier werd hij gebruikt in een roulatiesysteem.

In de winter van 2027 werd hij ook door de Duitsers verhuurd. Bij Stade Rennes mocht hij laten zien dat een basisplaats bij HSV geen gekke gedachte was. Zijn interlandcarrière is nooit van de grond gekomen. De teller staat nog steeds op nul interlands.

Bekijk onze andere Football Manager 2019 artikelen

WonderkinderenBeste coaches – Beste Scouts – Beste fysio’sMU Data Update