Club van de Maand: CF Monterrey

HomeMaand-specialsClub van de MaandClub van de Maand: CF Monterrey

Auteur

Datum

Categorie

Ook deze maand zetten we weer een club in het zonnetje, waarbij we verwachten dat menig speler er veel plezier mee kan hebben. Voor deze maand zoeken we het eens niet in ons vertrouwde Europa, maar trekken we naar Noord Amerika. Het Mexicaanse CF Monterrey is onze club van de week!

CF Monterrey is een club uit de gelijknamige Mexicaanse stad Monterrey, ze komen uit op het hoogste niveau. Ondanks dat de club al in 1945 opgericht is heeft ze nog altijd een tamelijk lege prijzenkast. Frappant is ook dat ze evenveel continentale titels behaalden als nationale titels. De derby tegen Tigres UANL is één van de meest geladen derby’s in het Mexicaanse voetbal. Je kan dus als manager maar best deze wedstrijden winnen om krediet op te bouwen bij de supporters.

Stadion & Faciliteiten

Ze spelen hun  wedstrijden sinds 2015 in het Estadio BBVA Bancomer, ook wel de Stalen reus genoemd, het is dus een zeer recent gebouwd stadion. De stalen reus is gelegen in de stad Guadalupe, wat dan weer een voorstad is van Monterrey. Het stadion biedt plaats aan 53500 mensen, capaciteit is er dus meer dan voldoende. De veldafmetingen zijn 105x68m. De club beschikt over een goed trainingscomplex en een vrij goede jeugdaccommodatie.

In Football Manager

Voor het bestuur is het belangrijk dat je zowel de financiën op orde houdt door binnen het salarisbudget te blijven, maar je zal ook de reputatie van de club moeten verhogen. Ook willen ze een aardig woordje meespreken over de duur van de contracten van de spelers die het einde van hun carrière voelen naderen. Een speler van 32 jaar mag je nog een contract van twee jaar aanbieden, maar een speler van 34 en ouder mag je er maar een contract van één jaar aanbieden.

VisieMonte.png.d213f47ce1ba09f80711c62c1aed6955.png

In het vijf jaren plan wil het bestuur dat je in het huidige seizoen de finale van de Openingsfase bereikt. In de komende seizoenen willen ze dat je competitief zal blijven in diezelfde Openingsfase. Het is een verwachting die je met de selectie die er staat zeker moet kunnen inlossen.

PlanMonte.png.8b76054135e00d524720dd7f3a805d2a.png

De supporters hebben dan weer wat extra eisen om aan te voldoen. Zij willen je spelers met een hoge reputatie zien kopen, wat een uitdaging kan worden als je ook het salarisbudget in de gaten moet houden. Maar ze willen ook dat je mooi voetbal op de mat brengt. Dat is nog niet alles, want ze willen ook dat CF Monterrey het meest gerespecteerde team van Mexico wordt. Zoals eerder vernoemd kan je maar best de derby’s tegen Tigres winnen en boven hun eindigen in de competitie. Verder willen ze net zoals het bestuur dat je de finale van de Openingsfase bereikt. Een aantal pittige eisen dus!

EisenMonte.png.6eb001aecfbf63b0cb9d820a8a23e09b.png

In de beste 11 zien we vooral spelers terug die hun roots in Mexico zelf hebben. De rest wordt aangevuld met Zuid Amerikanen en één Europeaan. De enige Europeaan in de beste elf luistert naar de naam Sergio Canales, de Spanjaard speelde in eigen land voor Real Betis tot CF Monterrey hem daar wegplukte. Hij wordt door de supporters gezien als één van de spelers met een hoge reputatie. Voor de rest is de selectie grotendeels Mexicaans getint, al zal ook de naam Gerardo Arteaga bij de volgers van het Belgische voetbal een belletje doen rinkelen, de linksachter maakte afgelopen winter de overstap van KRC Genk naar CF Monterrey.

MonteBeste11.png.0d2156a55d64d49c73c2835f579956e0.png

Speelplezier

CF Monterrey is de ideale club voor de FM spelers die eens buiten Europa willen gaan managen. Het is een relatief grote club in Mexico waarbij je zeker voldoende transfers kan doen om de club naar je hand te zetten. Het is ook meteen een club die mee zal doen om de prijzen, en het is natuurlijk leuker om iets nieuw te ontdekken als je dan aan de slag kan gaan bij een subtopper. En op jouw schouders rust de taak om zowel nationaal, als continentaal prijzen te blijven pakken.

Koop FM24

Ontvang een flinke MU korting op je bestelling en start direct met spelen!

Koop FM24

Ontvang flinke korting en steun Managers United!

Laatste Artikelen