COTT 2014: And the winner is…

Avatar TactiekNadat jullie in het vorige artikel waren bijgepraat tot en met de achtste finales van Clash of the Tactics 2014, is de winnaar inmiddels bekend. Wie heeft de overige 34 deelnemers verslagen? Je leest het in dit tweede en laatste verslag van COTT 2014.

De kwartfinales bestonden uit vier wedstrijden, beide ploegen speelden twee keer thuis. De winnaar zou zich plaatsen voor de halve finales. Michiel RAFC en N4z4reno stonden in de eerste kwartfinale tegenover elkaar. Nadat beide ploegen openden met een uitoverwinning, eindigde de derde wedstrijd in een gelijkspel, waarna N4z4reno het in de vierde wedstrijd in eigen huis mocht beslissen. Na een gelijkwaardige wedstrijd bleek de spitsloze tactiek van N4z4reno net de betere te zijn: de 1-0 overwinning was voldoende voor de volgende ronde. Ook Sliepy wist zich voor de halve finales te plaatsen. Met drie overwinningen was hij duidelijk de betere tegenover cimbomcu, die één overwinning boekte. De derde kwartfinale kende een spectaculair verloop. Denny moest in de laatste wedstrijd op bezoek bij TomFsoccer met minimaal twee doelpunten verschil winnen. Zijn countertactiek bleek hiertoe in staat, al was het op het nippertje. Door in de 93ste minuut een strafschop te verzilveren boekte hij een 1-3 overwinning, wat precies voldoende was om de kwartfinale te overleven. In de laatste kwartfinale was Fizzle veel sterker dan Raymon.: hij won de eerste drie wedstrijden waardoor de vierde wedstrijd niet eens nodig was.

In de halve finales werden zes wedstrijden gespeeld in plaats van vier. De eerste halve finale ging tussen N4z4reno en Fizzle. Na vier wedstrijden waren beide deelnemers volledig in evenwicht: beiden hadden twee wedstrijden gewonnen en ook het doelsaldo was gelijk (4-4). In de laatste twee wedstrijden bleek Fizzle door tweemaal met 3-0 te winnen alsnog de betere, waardoor hij zich plaatste voor de grote finale. In de andere halve finale had Denny genoeg aan drie overwinningen en twee gelijke spelen tegen Sliepy, die slechts één wedstrijd kon winnen. Denny plaatste zich dus voor de finale. Voor N4z4reno en Sliepy was het toernooi nog niet helemaal afgelopen, zij speelden de troostfinale.

In die troostfinale werden vier wedstrijden gesimuleerd. Na twee overwinningen voor N4z4reno, één gelijkspel en één overwinning voor Sliepy mocht N4z4reno het podium beklimmen. Hij ziet zijn spitsloze tactiek beloond worden met een bronzen medaille.

De finale was een krachtmeting tussen twee totaal verschillende tactieken. Aan de ene kant betrad Fizzle met een oer-Hollandse 4-3-3 het veld. Denny gooide het juist over een hele andere boeg. Hij trok speciaal voor dit toernooi de jas van José Mourinho aan en gokte volledig op de counter. De eerste wedstrijd had dan ook geen onverwacht verloop. Fizzle had veel balbezit en meer kansen, hoewel de uitgelezen kansen uitbleven. Ondertussen kwam Denny via een corner op een 0-1 voorsprong, die lang standhield. Pas enkele minuten voor het eind van de wedstrijd werd het 1-1, waarmee het eerste duel eindigde in een gelijkspel. In het tweede duel kon Fizzle niet tot zoveel kansen komen als in het eerste duel en hij zag Denny uitlopen naar een 2-0 voorsprong. Enkele minuten voor tijd verkleinde Fizzle de achterstand tot 2-1, maar verder dan dat kwam hij niet. Fizzle mocht de derde wedstrijd weer thuis spelen en om een grote achterstand te voorkomen, was een overwinning zeer welkom. Het liep echter anders: na 27 minuten stond het 0-2 voor Denny. Zijn spelers promoveerden twee standaardsituaties tot doelpunten. Na een rode kaart aan de kant van Fizzle leek het duel beslist. Toch kwam het team van onse submod United een kwartier voor tijd terug tot 1-2, maar dat was niet genoeg. Hierdoor boekte Denny zijn tweede overwinning, bij een derde overwinning zou de finale zijn beslist. In de vierde wedstrijd bracht Fizzle de spanning terug door met 0-1 te winnen. Nadat hij de vijfde wedstrijd ook overtuigend won met 3-1, lag de finale volledig open. Met nog één wedstrijd te gaan hadden beide deelnemers twee keer gewonnen en was één duel in een gelijkspel geëindigd. De winnaar van het zesde duel, die Denny thuis mocht spelen, zou de winnaar van COTT 2014 worden. In de allesbeslissende finale kwam Denny vroeg op een 1-0 voorsprong. Fizzle kwam echter sterk terug en wist de wedstrijd met 1-2 te winnen. Door deze geweldige comeback van drie overwinningen op rij mag Fizzle zich de winnaar van COTT 2014 noemen!

De organisatie van COTT 2014, bestaande uit Mvdv, coma_303, Tomasson en Sander’, is tevreden over het verloop van het toernooi. We zien jullie volgend jaar graag terug voor een nieuwe editie. In de tussentijd kan je uiteraard werken aan jouw ultieme tactiek. Maak hiervoor vooral gebruik van het Strategieënboek, de plek op ons forum waar alle tactici samenkomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here