Clubs om jouw eerste game in FM20 mee te beginnen

Home Football Manager 2020 Clubs om jouw eerste game in FM20 mee te beginnen

Auteur

Datum

Categorie

Ieder van ons kent het gevoel: je start Football Manager op en moet een eerste game beginnen. Maar met wie? Het kiezen van een club is nog niet altijd zo makkelijk. Daarom doen we je hieronder een paar suggesties. Zoek je een echte uitdaging of alleen maar een leuke club om een paar seizoenen mee te spelen om het spel een beetje te verkennen: voor ieder wat wils met de onderstaande zes clubs.

Sunderland

Het tij kan verkeren: na 10 seizoenen in de Premier League te hebben gespeeld, speelt Sunderland nu al voor het tweede seizoen op het derde niveau van Engeland, de League One. Bij de club is in de vorm van aanhang, stadion en faciliteiten zeker de potentie van een Premier League club nog aanwezig, maar daarvoor zul je eerst wel alle neuzen weer dezelfde kant op moeten krijgen. En zeg nou zelf: wie wil nu niet zingend achter zijn laptop Will Grigg tot grote hoogten zien stijgen als de topscorer van zijn eigen team?

1860 München

De tweede club uit München zit in een dal en probeert daar langzaam weer uit te klimmen. De club ging in 2017 failliet en degradeerde naar het hoogste amateurniveau van Duitsland. Ook moest het daardoor afstand doen van hun aandeel in de mooie Alianz Arena en terugkeren naar hun voormalige stadion. Het eerste seizoen werd de club weer kampioen bij de amateurs en daarom mag het nu voor het tweede seizoen weer in de 3. Liga uitkomen. Kun jij grote broer Bayern naar de kroon steken en steunend op de sterke jeugd van 1860 München weer de roemruchte club maken die het ooit was?

RB Salzburg

Wil je aan de slag met een jonge selectie en genoeg geld hebben om ook nog wat te kunnen op de transfermarkt? Dan is een game met RB Salzburg misschien wel wat voor jou. De club uit Oostenrijk heeft een van de beste jeugdopleidingen en accommodaties van het hele spel en bovendien een selectie met een hoop talentvolle spelers. De uitdaging in een game met Salzburg ligt natuurlijk niet in eigen land, waar je flink dominant zou moeten zijn, maar op Europees vlak. Kijk eens of je een zelfde soort stunt kan bereiken als Ajax afgelopen seizoen.

Shamrock Rovers

Een BeNe-liga is al vaak geopperd en wordt telkens weer afgeschoten voordat er een serieuze aanzet is gemaakt. Nu kwam ook naar buiten dat iemand het idee heeft opgevat om de competities van Ierland en Noord-Ierland samen te voegen. Natuurlijk extra gevoelig door de roerige geschiedenis en de huidige perikelen rond de Brexit, maar niemand kan ontkennen dat de twee competities op zichzelf weinig voorstellen. Of het veel beter wordt na een samenvoeging, valt nog te bezien. Maar misschien kan jij wel laten zien dat ook in de huidige opzet het mogelijk is potten te breken met een Ierse club. Pak de leiding over Shamrock Rovers, een club met een aantal jonge Ierse talenten in de selectie, en kijk eens of je een naam in Europa op kunt gaan bouwen.

Tottenham Hotspur

De trainerswissel bij Tottenham is nog vers. Mauricio Pochettino werd op straat gezet na de slechtste competitiestart van de club in lange tijd en hij is vervangen door José Mourinho. De club snakt namelijk naar succes in eigen land. Europees deed Tottenham het de laatste jaren al verre van onverdienstelijk, maar echte prijzen om te bevestigen dat de club definitief tot de top van Engeland en Europa behoort ontbreken nog. In Londen denken ze dat een toptrainer als Mourinho voor deze prijzen kan gaan zorgen, maar dat kan jij toch zeker wel beter!

Real Hispalis

In FM noemen we de club Real Hispalis, maar in het echte leven kent iedereen het als Real Betis. De tweede club van Sevilla in Zuid-Spanje had het de afgelopen twee seizoenen redelijk op de rit. De club eindigde in de bovenste helft van de competitie en heeft de ambitie dat ook de komende jaren te blijven doen. Om dat mogelijk te blijven maken, werd deze zomer de portemonnee getrokken en bijvoorbeeld Nabil Fekir naar de club gehaald. Jammer genoeg heeft de club in het echt een valse start. Lukt het jou wel om het team rondom legende Joaquín aan de praat te krijgen?

Koop FM21

Bestel Football Manager 2021 en ontvang tot wel 15% korting!

Laatste FM20 Artikelen

FM 2021 – Systeem Eisen

De volgende systeemeisen zijn benodigd om Football Manager 2021 te draaien op je desktop of op je laptop.

Koop Football Manager 2021 via Managers United!

Pre-order Football Manager 2021 via Managers United en krijg geweldige korting op je bestelling!

MU Update – Seizoen 2020/2021 – Deadline special!

Ben je er klaar voor om het seizoen 2020/2021 in te gaan? Met deze update verander je Football Manager 2020 alsof je Football Manager...