Clubs in nood in Football Manager 2019

HomeFootball Manager 2019ShortlistsClubs in nood in Football Manager 2019

Auteur

Datum

Categorie

Football Manager is inmiddels al enkele maanden uit en wij van Managers United snappen dat je wellicht in een kleine dip zit. De saves met Ajax, Tottenham Hotspur en Hamburger SV worden misschien een beetje saai en dus denken we graag met je mee over een nieuwe carrière. En je raad het al: we hebben een idee! In Football Manager zijn er verschillende clubs waar het absolute chaos is: niet alleen financieel, maar ook sportief.

Door uiteenlopende redenen moeten diverse clubs beginnen met een puntenachterstand. Iets wat geen enkele club wil uiteraard. Degradatie dreigt vaak en vervolgens is de stap naar een faillissement klein. Weet jij één van deze clubs toch nog te behoeden voor degradatie? Het is een hels karwei, maar wel een erg leuke uitdaging! Wij bespreken vandaag tien clubs.

PAOK Saloniki

PAOK Saloniki doet de laatste jaren leuk mee in de Griekse Superleague. Sinds 2008 bungelt de club tussen de vijfde en tweede plaats op de ranglijst. Vorig seizoen leek een landskampioenschap in zicht en moest de club uit Thessaloniki het uitvechten met AEK Athene. Op 11 maart 2018 ging het echter mis. Na een afgekeurde goal vanwege buitenspel bestormde eigenaar van de club het veld en bedreigde de grensrechter met een pistool. AEK won de wedstrijd reglementair met 3-0 en PAOK kon rekenen op een flinke boete en een schorsing van haar eigenaar. Daarnaast kreeg de club drie punten in mindering en daardoor wist AEK op 23 april zich tot kampioen te kronen. Ook in het seizoen 2018/2019 moet PAOK boeten voor de misdragingen van de eigenaar: het krijgt drie punten in mindering aan de start van de competitie. Weet jij je met PAOK alsnog in de strijd om het kampioenschap te mengen? De club hunkert namelijk naar succes.

Panathinaikos

We blijven nog even in Griekenland, want ook Panathinaikos begint met een puntenachterstand. De club kreeg zes strafpunten nadat verschillende spelers geen salarissen uitbetaald kregen. De twintig-voudig landskampioen kreeg vorig seizoen ook al punten in mindering en moest haar selectie bijna volledig vervangen. Degradatie dreigt voor deze Griekse grootmacht. Hopelijk kun jij ze behoeden voor dit helse scenario.

Karabükspor

Het Turkse Karabükspor degradeerde vorig jaar naar de TFF 1. Lig, het op één na hoogste niveau in Turkije en als cadeau kregen ze meteen drie punten in mindering. De laatste jaren is er veel gewisseld van trainer en dus kunnen we zeggen dat het alles behalve rustig is binnen de club. Tijd voor verandering. Wederom dreigt degradatie voor Karabükspor en dus is het code rood. De club wil in 2019 niet het feestje van haar 50-jarig bestaan verpesten. Kun jij ze daarbij helpen?

Hapoel Petach-Tikva

Vanuit Turkije is het een kleine reis naar Israël waar Hapoel Petach-Tikva in zwaar weer zit. De club hoeft alleen Maccabi Tel-Aviv en Hapoel Tel-Aviv voor te laten als het gaat om seizoenen in de hoogste nationale divisie en dus kunnen we zeggen dat Hapoel Petach-Tikva één van succesvolste Israëlische clubs is. Na de degradatie in 2015 wist de club zich niet meteen terug te knokken en werd het een middenmoter in de tweede divisie. Komend seizoen begint de club met elf punten in mindering en zijn ze degradatiekandidaat nummer één. De club is op sterven na dood en een faillissement is erg dichtbij. Erg zeldzaam is een puntenmindering niet voor de club: de laatste jaren werden al meerdere straffen uitgedeeld wegens financiële wanorde. Weet jij het gat van elf punten goed te maken en de club te behoeden van degradatie?

Chievo Verona

Het Italiaanse Chievo Verona was voorafgaand aan het seizoen 2018/2019 al degradatiekandidaat nummer één. De club werd samen met Frosinone, Empoli en SPAL als zwakste schakels in de Serie A gezien en dus lonkte een zwaar seizoen. Alsof het nog niet erger kon: de club kreeg drie punten in mindering en een boete van 200.000 euro. Daarnaast werd de eigenaar voor drie maanden geschorst. Dit alles was een gevolg van transferfraude met AC Cesena. Het is dus zaak om de club in de Serie A te houden.

US Foggia

Serie B-ploeg US Foggia begint met zes punten minder dan de rest. De club mag nog van geluk spreken dat het ”maar” zes punten is, want aanvankelijk kreeg de club vijftien minpunten aan haar broek wegens financieel wanbeleid. Door een hervorming van de Serie B, dat van 20 naar 19 clubs ging, is die straf dus gereduceerd. Zes punten is echter nog steeds een flinke klap voor de club en het is dan ook maar de vraag of ze de hoofden boven water kunnen houden.

AC Cuneo & AS Lucchese

Ook deze Italiaanse clubs zitten in zwaar weer. Beide spelen ze in de Serie C/A, maar dat zal niet lang meer duren. AC Cuneo kreeg 15 punten in mindering, terwijl AS Lucchese 16 strafpunten kreeg. Oorzaak hiervan is het financiële wanbeleid wat beide clubs voeren. Wil je dus een hele grote uitdaging aangaan? Neem dan de leiding bij één van deze twee clubs.

Extra: PS Kemi

We hebben nog twee extra clubs om een blik op te werpen. Deze clubs hebben geen punten in mindering gekregen, maar zitten midden in het seizoen in nood. We beginnen bij PS Kemi. De clubs speelt in de Finse Eredivisie en heeft in twintig wedstrijden slechts één punt weten te pakken. Met nog dertien wedstrijden te gaan moet ”Kingit” een gat van tien punten dichten naar nummer elf FC Lathi. Een hels karwei. Weet jij je met PS Kemi alsnog veilig te spelen in de resterende wedstrijden? We zien je resultaten graag tegemoet in ons FM Café!

Extra: IFK Göteborg

Achttien-voudig Zweeds landskampioen IFK Göteborg staat na dertien wedstrijden op een teleurstellende laatste plaats. De misschien wel succesvolste club van het land wist slechts vijf punten te pakken en staat hierdoor zeven punten achter op Trelleborgs FF, dat net op een veilige plek staat. Met de statuur en historie van Göteborg zou het een groot drama zijn als de club degradeert. Dit mag dan ook absoluut niet gebeuren. Help jij ze uit de brand?

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Laatste Artikelen